Forum » Strojna oprema » zamenjava konektorja na plati
zamenjava konektorja na plati
schwarzvald ::
Najprej LP.
Moja težava je v tem, da mi je na plati epox zgorel en priključek v konektorju na plošči, v katerega priključiš napajalnik (upam da sem se prav izrazil.mislim da veste za kaj se gre). V glavnem, zašmelcalo ga je. Drugega ni narobe. Vsaj mislim.
Sedaj bi želel to zamenjati. Za novo plato trenutno ni sredstev.
Sedaj me pa zanima, ali je po zamenjavi lahko kaj narobe, kje kupim ta konektor ter na kaj moram paziti pri nakupu (da ne bi kupil narobe, mislim).
Aja, kaj mislite, da je bil vzrok temu. Napajalnik je 300W.
Hvala za odgovore. Alex
Moja težava je v tem, da mi je na plati epox zgorel en priključek v konektorju na plošči, v katerega priključiš napajalnik (upam da sem se prav izrazil.mislim da veste za kaj se gre). V glavnem, zašmelcalo ga je. Drugega ni narobe. Vsaj mislim.
Sedaj bi želel to zamenjati. Za novo plato trenutno ni sredstev.
Sedaj me pa zanima, ali je po zamenjavi lahko kaj narobe, kje kupim ta konektor ter na kaj moram paziti pri nakupu (da ne bi kupil narobe, mislim).
Aja, kaj mislite, da je bil vzrok temu. Napajalnik je 300W.
Hvala za odgovore. Alex
LordTado ::
mislim da so šli tudi uporčki in kondiji kk so poleg za glejenje napetosti....
tak da probat ni greh,konektorček boš dobil v hte ali čipu.
ajde
tak da probat ni greh,konektorček boš dobil v hte ali čipu.
ajde
T(he) Boss ::
Stvar se cisto enostavno menja. Problem je samo v tem, da ti je napajalnik verjetno tudi sel, ker konektorja ni kar tako zazgalo (dolocene zice je moralo pregreti, da se je plastika stopila -> kaj vec pa ti bo kaki stromar povedal). Novi konektor bos tezko dobil, najlazje ga dobis iz kake stare plosce. Pazit mores samo to, kako je obrnjen, drugih tezav ni, ter seveda, da pine lepo scistis, drugace ti bo tudi novega zazgalo. Aja, konektor je nabit na plosco, tak da samo enakomerno potegni na obeh straneh in bi moral dol.
schwarzvald ::
Probal bom zamenjat, pa bo, kar bo. Večina nas pač išče najcenejšo in hkrati najboljšo varianto.
Konektorček sem poskusil sneti, pa ne gre. Je zalotan.Tako da ga bo treba odlotat. Napajalnik sem preizkusil v drugi kišti, pa dela. Vsaj mislim tako. Kateri uporčki pa bi mi lahko šli. Ali se to vidi. Da bi bilo po plati kaj zažgano nisem opazil.
Ne razumem, kje ga to dobim v "hte ali čipu". Sorry.
Pa so ti konektorčki univerzalni, ali moram iskat za točno to plato.
LP Alex
Konektorček sem poskusil sneti, pa ne gre. Je zalotan.Tako da ga bo treba odlotat. Napajalnik sem preizkusil v drugi kišti, pa dela. Vsaj mislim tako. Kateri uporčki pa bi mi lahko šli. Ali se to vidi. Da bi bilo po plati kaj zažgano nisem opazil.
Ne razumem, kje ga to dobim v "hte ali čipu". Sorry.
Pa so ti konektorčki univerzalni, ali moram iskat za točno to plato.
LP Alex
K0K0 ::
Verjetno so ti sam konektorji zaoksidiral. Posledično je bil slab stik in zadeva se je začela pregrevat.
Mislim da so konektorji več al mn enaki sam pomoje bo še najbolš da greš na kak servis in prosiš če ti dajo kako pokvarjeno epox plato.
Mislim da so konektorji več al mn enaki sam pomoje bo še najbolš da greš na kak servis in prosiš če ti dajo kako pokvarjeno epox plato.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nasvet glede potencialno skurjene mamaplate (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 8745 (7404) | Pyr0Beast |
» | Smrad, crknjena plošča sedaj?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1669 (1209) | planetparty |
» | V kateri trgovini kupujete elektronske elemente ?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2421 (2184) | T0RN4D0 |
» | Popravilo napajalnika (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 6877 (6168) | MesniBurek |
» | Moč 6V akumulatorjevOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2266 (2101) | Zavo |