Forum » Strojna oprema » Zunanji disk
Zunanji disk
epona ::
Diski v prenosnikih niso glih neka stvar, ki bi mela neskončno kapaciteto.
Zelo radi se hitro napolnejo, sploh če velik downloadaš, poganjaš dva OS-ja pa še datoteke, ki jih uporabljaš za "resno" delo in študij niso ravno majhne.
Prosu bi vas za nasvet glede zunanjega diska. Namenjen bi bil predvsem za arhiv.
Kaj se splača?
Je bolje kupiti navaden disk in ohišje in celo zadevo sestavt doma al je boljš kupit zunanji disk kot tak?
Hvala
Zelo radi se hitro napolnejo, sploh če velik downloadaš, poganjaš dva OS-ja pa še datoteke, ki jih uporabljaš za "resno" delo in študij niso ravno majhne.
Prosu bi vas za nasvet glede zunanjega diska. Namenjen bi bil predvsem za arhiv.
Kaj se splača?
Je bolje kupiti navaden disk in ohišje in celo zadevo sestavt doma al je boljš kupit zunanji disk kot tak?
Hvala
jahtba ::
Enoatavneje, da v ohišje - v predal za cd rom vgradiš poseben predal v katerega vstaviš,oziroma priklopiš disk. Sam predal v računalniku priklopiš normalno na IDE kanal pa je. Prednost tega načina je v tem, da je cenejši varianta od zunanjega ohišja, kot tudi prenosi podatkov z ali na disk so hitrejši kot preko USB kabla. Lahko si nabaviš več predalčkov (za več diskov) ali pa imaš enega,navsezadnje pa je vstavljanje (zamenjava) diska v predalček zelo hitra in enostavna. Slabost tega sistema je v možnosti prenosa diska na drug pc, v tem primeru moraš imet tudi tam vgrajen predal v katerega lahko vstaviš predalček. Poznam petčlansko družino ki ima en sam računalnik in vsak ima svoj predalček v katerem je njegov disk z vso instalacijo. Ko eden konča z delom, igranjem izklopi računalnik in vzame ven predalček. Pride drugi vtakne svoj predalček in že je tukaj samo njegov pc. Zanimivo, pred tem pa so bili stalni problemi kdo je komu kaj uničil itd,.
dejansan ::
jah, jahtba, v prenosnik ne moreš ravno rackov vgrajevati
jaz sem si sestavil sam in sem tako prišparal par prešernov, konec koncev je pa vseeno
če se ti da malo iskati naokrog sestaviš sam, drugače kupiš komplet
lp
jaz sem si sestavil sam in sem tako prišparal par prešernov, konec koncev je pa vseeno
če se ti da malo iskati naokrog sestaviš sam, drugače kupiš komplet
lp
dejansan
madmitch ::
Ena
Dva
Tri
Lahko pa porabiš en star PC, namečeš notri n diskov in sam narediš NAS, če pa rabiš disk, ki ga boš vlačil s seboj okoli, bo varianta Ena ali kaj podobnega kar OK.
Nekaj v akciji.
Dva
Tri
Lahko pa porabiš en star PC, namečeš notri n diskov in sam narediš NAS, če pa rabiš disk, ki ga boš vlačil s seboj okoli, bo varianta Ena ali kaj podobnega kar OK.
Nekaj v akciji.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody
Zgodovina sprememb…
- spremenil: madmitch ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | moška denarnica (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 73039 (974) | Gagatronix |
» | Denarnice (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 15601 (618) | Gagatronix |
» | Nahrbtnik za prenosnikOddelek: Kaj kupiti | 2808 (2161) | yayo |
» | za prenosnik: torba ali nahrbtnik?Oddelek: Kaj kupiti | 4697 (3572) | TeraSonic++ |
» | Nakup prenosnega diskaOddelek: Kaj kupiti | 2006 (1728) | pirlo |