Forum » Pomoč in nasveti » PROBLEM:Nadgradnja biosa za Abit BH6
PROBLEM:Nadgradnja biosa za Abit BH6
Axl ::
Imam BH6.
Ker sem nanjo dal celeron2 633 preko slot-keta moram instalirati nov bios. Zdaj mi procesor zazna kot P3 550 in morem ob zagonu pritisniti F1. Drugače comp dela normalno.
Sedaj pa problem.
Sem instaliral, z abitove strani, bios za BH6, ki podpira moj celeron pa mi vseeno noče zaznat procesorja.
Nisem tudi 100% prepričan katero verzijo plate imam. Instaliral sem v 1.0, ker mi ob zagonu napiše Award bios...ver1.0A. Sej je to pokazatelj, da imam ver 1.0 ali ne? Instaliral sem file BH6_SS.bin.
Ve kdo kaj bi lahko bil problem?
Je mogoče kriv slot-ket?
Kakršenkoli predlog dobrodošel. Hvala vnaprej.
Lp,
Axl
Ker sem nanjo dal celeron2 633 preko slot-keta moram instalirati nov bios. Zdaj mi procesor zazna kot P3 550 in morem ob zagonu pritisniti F1. Drugače comp dela normalno.
Sedaj pa problem.
Sem instaliral, z abitove strani, bios za BH6, ki podpira moj celeron pa mi vseeno noče zaznat procesorja.
Nisem tudi 100% prepričan katero verzijo plate imam. Instaliral sem v 1.0, ker mi ob zagonu napiše Award bios...ver1.0A. Sej je to pokazatelj, da imam ver 1.0 ali ne? Instaliral sem file BH6_SS.bin.
Ve kdo kaj bi lahko bil problem?
Je mogoče kriv slot-ket?
Kakršenkoli predlog dobrodošel. Hvala vnaprej.
Lp,
Axl
Loki ::
ce ti bios dela normaln, to pomen, da imas BH6 1.0.
Sam drugic se raj 100% prepricej (pac pri novi plati) - in sicer tako, da pogledas tisti dve crki, ki oznacujeta ime bios verzije in primerjas s podatki na spletni strani. (tale Award bios 1.0a NI ustrezen okazatelj, oznacuje sam verzijo bios CIPA na plati - npr. v2.0 ima recimo 2x vec pomnilnika, dual bios support.... - recimo)
Daj v soft meni II procesor na user-define in nastavi vrednosti sam.
Sam drugic se raj 100% prepricej (pac pri novi plati) - in sicer tako, da pogledas tisti dve crki, ki oznacujeta ime bios verzije in primerjas s podatki na spletni strani. (tale Award bios 1.0a NI ustrezen okazatelj, oznacuje sam verzijo bios CIPA na plati - npr. v2.0 ima recimo 2x vec pomnilnika, dual bios support.... - recimo)
Daj v soft meni II procesor na user-define in nastavi vrednosti sam.
I left my wallet in El Segundo
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Loki ()
Yurko ::
Jest mam doma podobno zadevo, BH6 v1.0 in C2600 na Abitovem Slotket III. Fora je samo v tem, da na slotketu vse jumperje nastaviš na auto, pa je.
LP, Yurko
LP, Yurko
Yurko:
Na slotketu imam vse jumperje pravilno nastavljene.
Jumper CPU clock ali nekaj takega pa je na AUTO.
Celeron 633 ima zunanjo frekvenco 66 mhz in faktor množenja 9.5, ali ne?
V biosu pa lahko izbiram le faktor do 8×.
Ve kdo kaj sedaj narediti?
Na slotketu imam vse jumperje pravilno nastavljene.
Jumper CPU clock ali nekaj takega pa je na AUTO.
Celeron 633 ima zunanjo frekvenco 66 mhz in faktor množenja 9.5, ali ne?
V biosu pa lahko izbiram le faktor do 8×.
Ve kdo kaj sedaj narediti?
Sem že uredil.
JUHUHUU...
Zdej pa procesor samo še navit in ga čimprej skurit
Hvala vam.
Lp,
Axl
JUHUHUU...
Zdej pa procesor samo še navit in ga čimprej skurit
Hvala vam.
Lp,
Axl
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Tualatin na BX-u:info-koliko nas je?Oddelek: Strojna oprema | 3099 (2071) | sidney |
» | Spajky - rabim tvojo pomoc ( BX + Tualatin)Oddelek: Pomoč in nasveti | 1744 (1362) | Spajky |
» | Spajky - Tualatin strokovnjak:)....potrebujem te!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1263 (1158) | akulp |
» | BH6 Upgrade - pomočOddelek: Kaj kupiti | 1337 (1123) | boha |
» | HELP!!! Celeron 600 SL4NX (prava verzija za OC) problemOddelek: Strojna oprema | 1658 (1488) | Znida |