» »

zbiranje e-naslovov, avtomatsko posiljanje priporocil

zbiranje e-naslovov, avtomatsko posiljanje priporocil

ernest1A ::

rad bi napravil enostavno spletno stran v dreamweverju, ker ne poznam htmlja. Gre za cisto enostavno stran z enostavnimi elementi, razen zbiranja e-naslovov in avtomatksega posiljanja priporocil. To bom dal naredit enemu drugemu, bi pa rad prej vedel koliko je dela s tem, da vem koliko lahko racuna.
A mi poveste prosim koliko je dela z naslednjim:
-Okence kjer obiskovalec vtipka ime in e-naslov. Ko da posilji mi njegov e-naslov poslje na mojo posto.
-okence kjer obiskovalec vtipka e-naslov znanca. Enako se mi ta e-naslov posreduje na mojo posto.

tnx

McAjvar ::

Ce je to, kar si napisal, res vse kar rabis, potem gre za nekaj vrstic kode. Oboje lahko dela ista skripta, skripti je namrec vseeno, cigav email naslov je podan, vazno je le, da to _je_ email naslov (preveris z regularnim izrazom npr.), nic hudega, ce je zraven tudi ime... In poslje. Malo pocakaj, morda se najde tukaljle kdo, ki ti bo spesnil to zadevo, pa mu das za eno pi(c|v)o pa je.
"[...] the advance of civilization is nothing
but an exercise in the limiting of privacy."
- Isaac Asimov

BluPhenix ::

Če daš, da ti maile recimo shranjuje v datoteko na strežniku, namesto,d a ti pošilja na naslov je to enih 10 vrstic kode v phpju. Če hočeš da ti pošlje na mail, verjetno malo več.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

ernest1A ::

super, sem mislil da je bolj zakomplicirano. Se kdo javi, da mi uredi to zadevo pa se kako drugo manjso zadevco, pa mu dam za par pic pa pirov, pa se njegovo ime objavim na strani :)

Gre pa za ql zadevo, za katero idejo sem dobil pred 1 letom, jo objavil na par tujih poslovnih forumov in poslal parim firmam. Takrat sem preiskal vse iskalnike in nisem nikjer tega nasel. Sedaj, torej slabo leto za tem ko sem objavil idejo po tujih forumih, pa glej ga zlomka, v iskalnikih najde ful taksnih strani :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ernest1A ()

Tody ::

Zdej če bi rabu samo nekaj da se folk vpisuje in ne rabiš neke hude spletne strani ter bi rad da bi pošiljal strankam (vpiasnim) kao nek e-časopis potem tincan ltd : phplist : What is PHPlist

Zadeva je zastojn, rabu boš če še nikoli nisi delal take stvari kake polurce da zadevo spraviš v pogon in kake dve urce da zadevo prilagodiš. NE rabiš nikakršnega znanja programiranja pomaga pa :)

ernest1A ::

hvala za tale naslov. A omogoca, da imam dve bazi e-naslovov, eno bazo za posiljanje priporocil in drugo za posiljanje obvestil? Kaj pa a to lahko potem vneses svoj design al moras upostevati njihovo sablono?

Tody ::

Za šablono nevem... se nisem nikoli z tem ukvarjal... vrjetno se da spremenit. Kar se pa tiče baz pa lahko narediš poljubno število skupin na katere pač pošiljaš tisto kar ti paše

ernest1A ::

sem si posneu in odpakiral, sedaj mi pa ni jasno kako to postavim na stran. Prvo bi dau kar osnovno varjanto v mapo, kjer imam sedaj spletno stran. Na server bom dau pa potem, prvo se bom mal igrau da vidm kako deluje.

Ampak problem je ker se na prvo stran tega ne zanma dat. Kako vstavim to na svojo prvo stran, potem ko prenesem to v mapo kjer je prva stran? Kje je kaka koda, ki jo vnesem v prvo stran?

tnx


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sprememba zakona o elektronskem poslovanju na trgu

Oddelek: Omrežja in internet
102615 (2148) stb
»

Funkcija mail() v PHP

Oddelek: Izdelava spletišč
173095 (2719) 4kik4
»

Spamerji kuponko.si in ostali

Oddelek: Omrežja in internet
74006 (2727) marS
»

Nov članek: Spam, spam, spam

Oddelek: Novice / Nova vsebina
153678 (3678) Bakunin

Več podobnih tem