Forum » Zvok in slika » Creative SB X-Fi Xtreme music problem
Creative SB X-Fi Xtreme music problem
Enron x86 ::
Pozdrav.
Pred nekaj dnevi sem kupil zvočno kartico Creative SoundBlaster Xtreme Music in sistem zvočnikov 5.1.
Danes pa sem s programom Creative Console Launcher pri testiranju zvočnikov ugotovil, da deluje le eden od obeh zadnjih speakerjev, in sicer tako, da predvaja oba signala - left surround in right surround. Poskusil sem tudi z zamenjavo, tako, da sem na subwooferju zamenjal left in right surround, pa je isto tudi na drugem zadnjem zvočniku, torej sklepam, da gre za softwerski / driver problem.
Pred tem sem uporabljal zvočno, integrirano na matični; to sem izklopil v BIOSu in pred namestitvijo X-Fi tudi pobrisal gonilnike te kartice (Realtek).
Kaj naj storim?
l.p.
Pred nekaj dnevi sem kupil zvočno kartico Creative SoundBlaster Xtreme Music in sistem zvočnikov 5.1.
Danes pa sem s programom Creative Console Launcher pri testiranju zvočnikov ugotovil, da deluje le eden od obeh zadnjih speakerjev, in sicer tako, da predvaja oba signala - left surround in right surround. Poskusil sem tudi z zamenjavo, tako, da sem na subwooferju zamenjal left in right surround, pa je isto tudi na drugem zadnjem zvočniku, torej sklepam, da gre za softwerski / driver problem.
Pred tem sem uporabljal zvočno, integrirano na matični; to sem izklopil v BIOSu in pred namestitvijo X-Fi tudi pobrisal gonilnike te kartice (Realtek).
Kaj naj storim?
l.p.
Core i5-4690K@4.7| ASUS MAXIMUS VII HERO| 16 GB Corsair LP DDR3 1866 MHz|
ASUS 970 STRIX| SB Z OEM| Samsung 840 EVO 250 GB|
Seagate 2 TB| EVGA SuperNOVA G2 750 W| Fractal Define R4
ASUS 970 STRIX| SB Z OEM| Samsung 840 EVO 250 GB|
Seagate 2 TB| EVGA SuperNOVA G2 750 W| Fractal Define R4
Poldy ::
Mislim da "dolby surround" naredi, da sta zadnja zvočnika mono, oziroma oba predvajata isti signal. Nastavitev popravi v "dolby digital", mogoče bo pomagalo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Theatron Agrippa DTS 7.1Oddelek: Zvok in slika | 5354 (3669) | jRk0 |
» | AC3filter for dummies - nedelujoči center zvočnikOddelek: Zvok in slika | 11346 (5154) | Sarimner |
» | x-fi xtrememusic in katere zvočnike?Oddelek: Kaj kupiti | 2116 (1930) | infiniti |
» | Gledanje tv preko soround zvočnikovOddelek: Pomoč in nasveti | 2612 (2370) | Cjek |
» | audigy + receiver (sp/dif)Oddelek: Strojna oprema | 1168 (1080) | gumby |