» »

flexer elektronika

flexer elektronika

LordTado ::

nok a ve mogoče kdo kako se na mopedu flexer blokada odpravi ki je baje v elektroniki ali kje???

ajde

Azrael ::

Včasih je bilo možno blokado vrtljajev motorja pri Tomosu odpraviti samo tako, da si zamenjal elektroniko za tako brez blokade oz. tako, ki je imela postavljeno blokado višje. Verjetno je še danes tako.

Baje ima Flexer enako mašino kot avtomatik, le prestavno razmerje na verigi je drugačno, in če hočeš, da bo hitrejši se moraš pozabavati tudi s tem ali pa boš mnogo prehitro skuril mašino s previsokimi obrati.

BTW. Tak predelan moped boš moral registrirati, če se hočeš z njim voziti po javnih cestah, saj bo moped po predelavi hitrejši od 25kmh in bo moral imeti rumeno tablico.
Nekoč je bil Slo-tech.

stromar ::

Da ne kompliciraš s friziranjem flexerjeve mašine, lahko daš gor mašino od avtomatika, mislim, da paše brez predelav. Problem so lahko zavore in policaji, če te dobijo na radar:D . Mašini sta na videz enaki

BladE_ ::

Tocno tko masini sta enaki! Policaji te pa na radar ne bojo ujel, ker motor je tesko na radar dobit se posebi flekesrja, ker nima velikih povrsih kamor bi lahk oradar poslou svoj "zarek"!!
Akcija - Reakcija

Sadida ::

Kupi si KIT KLIK

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Sadida ()

Azrael ::

Samo vprašanje, ali ima Flexser platine ali pravi brezkontaktni elektronski vžig? Če ima platine potem so obrati omeneni na 6000o/min.

BTW. Sama morebitna predelava na 60 ali 65ccm ne bo spremenila nič, dokler prestavna razmerja in vžigalni sistem ostaneta nespremenjena, izboljšali se bodo samo pospeški.
Nekoč je bil Slo-tech.

Sadida ::

No elektronika nima blokade, ma ful velik predvžig(zamaknjen po domače preveč)

Ostale blokade so pa:
-globoka glava + alu ploščica
-navaden bat
-fi9 puša v sesalni krivini
-zadaj zelo velik zobnik(kolo)
-zelo tanek izpuh;

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Sadida ()

stromar ::

Še glede radarja. Na radar te vsekakor lahko merijo, čeprav si na motorju. Pri Mythbusters so s policijskim radarjem brez težav merili hitrost daljinsko vodenega avtomobilčka, tako, da ne vem, zakaj ne bi mogli nekoga na flexerju.

Jaz bi sicer raje plačal kazen, kot da se vozim 25km/h :D

Azrael ::

Na policijski radar res ni problem "ujeti" mopedista, tudi v primeru do konca oskubljebega mopeda, nad katerimi so policaji naravnost navdušeni in mojstru za krmilom radi izročijo kakšne nagrado (če seveda le ta hrabro ne popiha po kakšnem brezpotju).

So jih lovili že takrat, ko je bil radar še montiran na stoenki, danes je še lažje. Ne misliti, da mopedistu ne morejo idobiti na radar.
Nekoč je bil Slo-tech.

Zlikovec ::

Policaj mora imet že kar veliko srečo, da te ujame na motorju; mogoče je na počasnih brenceljnih lažje, če maš pa kakšno hitrejšo zadevo, je pa verjetnost okoli 10% - govorim iz lastnih izkušenj, saj so me že velikokrat lovili na radar, pa sem plačal ene dvakrat;)
Ducati Monster, Ducati 750 SS FF, Yamaha XJ6,
Honda Hornet 600, Yamaha Fazer 800, R NineT

iztok04 ::

Kot je že povedal Sadida, je elektronika pri verziji 25 in 45 km/h popolnoma enaka. Omejitve so drugje (bat, cilinder, predvžig, sesalna in izpušna kolena...).

markasaso12 ::

pozdravljeni jaz imam tomos flexer letnik 2009 pred kratkim sem menjal del za merjenje hitrosti polz ali kako se mu reče že? ko sem testiral števec mi je kazalo preko 25 km h 30 km h zdaj v takem nevem ali je kriv ta del polz da je drugačni od originalnega seveda ta je kovinski verjetno je da pri mojem tomusu že bolj slaba blokada in zato gre 5 km vec ko sem sel na meritev na tehničnem je tam kazalo normalno 25km h kaj je v takem krivo ali števec ali slaba blokada? lep pozdrav Sašo iz Maribora


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Skuter 25 km/h (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7219639 (1494) predi
»

Tomos Flexer ? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
10613534 (4193) markasaso12
»

Vožnja motornega vozila do 50ccm(kubikov).

Oddelek: Loža
2513080 (4479) Gapi
»

Predelava tomos racing

Oddelek: Na cesti
407371 (4513) greeenmaster
»

tomos avtomatik - predelava

Oddelek: Na cesti
4118406 (17553) dejan17

Več podobnih tem