» »

6800GT - reklamirati ali ne ?

6800GT - reklamirati ali ne ?

Daliborg ::

torej gre za sledeco zadevo ki mi ne da miru:

Omenjena graficna kartica je od POV ( Point of View ) proizvajalca. Verjamem da nimajo dobro narejenega hladilnega sistema in sem namesto stock hlajenja uporabil 80 mm ventilator, ker se seveda zadeva pri stock hlajenju veckrat zaradi prahu se bolj pregreva! A vseeno ima graficna sledece probleme:

-Core temperature pri polni obremenjenosti preko 80°C
-Ambient temperaturi pri polni obremenjenosti preko 50°C
(seveda da zmrzne in resetira racunalo)

Trenutna resitev je se 1x 120 mm ventilator da iz strani pihlja pri 2700 rpm ! A se mi ne zdi fer da moram jaz zaradi tega prenasati se dodaten ventilator v skatli, kaj za boga mi potem vodno hlajenje pomen? ( sem zacuda upal da bosta vsaj 2 ventilatorja manj :( ... )

Graficna kartica je se vedno pod garancijo, me pa zanima mi bodo to sploh znali priznati??? in ce ze bodo vzeli v servis mi bodo izstavili nadomestno kartico, mislim so dolzni izdati nadomestno?

confession:
kartica je bila navita na dan nakupa za testiranje, a je vendarle delala ves cas na stock frekvencah!

Kupljena BigBang, uvoz in sevis avtenta!

Thx in Lp!
Format life:
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_

Daliborg ::

omg, upam da nobedn ne misl da sem neki navijalski freak, ravno zato sem pristavil izpoved ( confession ), vodno hlajenje imam pa izkljucno in ravno zato da imam manj ventilatorjev in ne zaradi navijalskega potenciala 8-) hocem tisino in ne zverino!8-) ( na radijatorju nimam ventilatorja! , proc ne presega pri polni obremenitvi 42°C , idle = poleti 30°C pozimi 28°C!
Format life:
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_

EvilDare ::

1. kupi drug ventilator za grafo ali pa zrihtaj še vodno zanjo. Priporočam kakšnega Zalmana : Klik
Drago ampak vredno vsakega penija.
2.Čeprav imaš vodno, ohišje mora biti še vedno dobro prevetreno. Jaz imam 6800 gt in sem imel sranje od heatpipa od Gigabyta in se je grelo do 100 C. Zato menjaj vent in poskrbi za hladno ohišje. Mogoče bi bila boljša izbira ta ventilator ker izpihuje zrak: Klik

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: EvilDare ()

Daliborg ::

aha...se pravi naj bi bilo prezracevanje ohisja problem ? :\ hmm...moznost je, vendar imam ohisno stranico odstranjeno ter postavljen 120 mm ventilator, ki je usmerjen v kondenzatorje ter v ram-e...se pravi sta to ze 2 120mm ventilatorja ;( ...kot sem ze rekel: rabil bi tisino in ne zverino, se pravi cim manj ventilatorjev ...samo potrebne bi rad imel ...
tisti prvi se mi zdi nekam cenovno predrag za grafo ki je sedaj skorajda zastonj na trgu rabljenih:8) , drugi je pa cenovno v redu a je princip podoben stock hlajenju ter bi se se vedno nabiral prah in bi moral to vsak mesec pucat ( kot sem do sedaj)...

se pravi trdis da so temperature realne kljub temu da sem nanj pritrdil 80 mm vent. ?
Format life:
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_

EvilDare ::

Kako imaš lahko z odstranjeno stranico 50 C ambient? Proti prahu pa lahko namestiš kakšne filtre. Temperature so kar realne, glede na to da se ti ohišje segreje do 50 C.

Lahko probaš najprej z garancijo da ti jo zamenjajo, ampak ne upaj preveč, potem pa kupi nov hladilnik.

In kaj je tak problem 1x mesečno spucat prah. Kot sem rekel probaj s kakšnimi filtri, za začetek s kakšnimi najlonkami samo to je spet treba čistit, kar se pa tebi ne da.

Čudno pa je da se ti cpu ne pregreva, če imaš res tako visoke temperature ohišja.

Daliborg ::

no sej se mi sanja da so lajiki in da ne bodo znali resiti tega problema ...kajti verjamem da pac vijaki oz. hladilna rebra niso pravilno gor nataknjena ali pa so zamaknjena..ker pri kolegu "podobna" graficna kartica nima takih temperatur in ima se vedno stock. Glede na to da moram imeti 2 120 mm ventilatorja uperjena v skatlo se mi zdi to absurd!
Format life:
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_

Boško ::

Lp

Imam enako grafično kartico (sepravi POV 6800GT) in je navita nekaj mhz cez ultra (410/1130) vec se nisem poskusil, pa so temperature čisto ok, nekaj stopinj preko 60 na full (seveda s stock kulerjem).:\

Seveda pa je treba zato nekaj postorit, kot je rekel pred mano EvilDare, sepravi popucat malo prah ven in podobno.

Tut če boš nabavo drug hladilnik za grafo bo potrebno pucanje praha.

Sicer pa nabavi vodni blok za grafo pa boš srečn pa dva venta da predihujeta ohišje (en not drugi ven) pa srečno kekec!!:)) :))
Core2Duo E6600;Asus P5W DH DELUXE;2x 1GB 800 mhz AXE ram;
Sapphire ati HD 3870 512MB DDR4 itd.

Daliborg ::

:( ....cisto nic mi ne disi ...en dober vodni blok od eddi-ja stane 16k :( ....mam feeling da bom kmalu prodajal celotno mashino, ker je kartica na AGP :B
Format life:
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_

Daliborg ::

thx za trud...poglavitno mi je bilo vedeti ali bodo upostevali to pod garancijo ali ne !

Lp!
Format life:
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_

Fizikalko ::

Ne bojo ti upoštevali garancije, IMHO.

Daliborg ::

pa sej se mi je ze dozdevalo, zato sem tudi odlasal z vprasanjem toda uzadno me je res razkurilo ko sem 3x zaporedoma resetiru komp zaradi le tega ....uglavnem jajcka :D
Format life:
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_

PARTyZAN ::

Pri meni se NV Silencer 5 ne pomaga na moji 6800U. Ravno vceraj so se mi zacele pojavljati anomalije ... za tem je sledil reset. To se je pa zacelo dogajat zdaj, ko so temperature narasle (poletje).

mtjz33 ::

Kakšen pa je tvoj vodni oz, kolk si zanj odštel? Če si kupoval v rangu 20-25k, potem ni čudno, da imaš takšno temperaturo v ohišju.
Več si preberi TUKAJ (celotni članek, preberi vsaj uvod), ter TUKAJ (vodno)
Sam imam tudi POV 6800GT (serijski vent, nič navito). Temperature zadnjih vročih nekaj dni. V mirovanju GPU 57 stopinj, ambient (grafa) 41 stopinj. V hladnejših dneh so seveda nije GPU 46-50. Med igranjem iger, se mi je danes temperatura GPU pospela na malenkost čez 80, gr. ambienta pa na 50.
Enkrat mesečno čiščenje vetrnice pač ne uide. Sam jo čistim s sesalcem- nastavek okrogla krtača. Drgnem po ventilatorju toliko časa, dokler ne odstranim vsega prahu. Vse skupaj mi vzame kakšnih 10 min. Čiščenje prahu iz ventilatorjev je potrebno tudi iz povsem drugega razloga. Zaradi prahu, čeprav je lahek, se vetrnica ne vrti pravilno (podobno kot nenacentrirana avtomobilska felga). Čez čas uničiš ležaje. Če ne drugegaa, postane ventilator izredno glasen.

Prej sem imel X80O pro, nič navito, ter nameščen Artic Cooling. Ventilator je neverjetno dobro hladil (tudi čiščenja vetrnice je bilo veliko manj) grafo, ter tudi v ohišju (rač kišta) je bila temperatura nižja za 2-3 stopinje (dobro zasnovan cooler- iz ene strani vpihuje hladen zrak. Na drugi-zadnji strani pa ispihuje vročega)


Še en nasvet;
Premagati boš moral svojo lenebo, kajti če češ imeti delujoč računalnik, ga boš moral sem in tja očistiti.

Daliborg ::

@mtjz33

Vodno hlajenje sem kupo od ex-www.cerkovnik.si mam pa samo 2 vodna bloka in sicer za nb in proc. ampak to ni kljucno za graficno( po moje :) )

kot sem ze omenil imam uperjen 120mm ventilatorck v kondenzatorje poleg proc.-a in posredno tudi na ram-e...glede tega da sem len bi pa rekel samo to da se mi ne zdi fer da moram 1x mesecno pucat prah (na graficni), ce nocem da se mi "skur" graficna! NAJ PREDLOZIJO TO POTEM V NAVODILIH IN SE ZASCITIJO!!!...me prav zanima ce bi upostevali garancijo ko bi se mi zaradi prah-u unicila graficna! ( presega preko 90°C ko se nabere ogromno prahu )

Vseeno fantje hvala za vse odgovore, a dvomim da bom trpel tako zgubo od kopjutorja tko da bolha vabi zal :( ...samo se mi ne zdi u redu ker bom zgubu vec kot profitiral, ko bom kupu novo kombinacijo komponent! no se za pohvalo imam p4 3.0 478 na epox 4pda5+, 1gb geil 400, 2x200WD HDD, ter omenjeno graficno, celoten sistem napaja 550W...vse skupaj (razen graficne ki je stara 6 mesecev) mi sluzi dobe 4 leta a se vseeno nimam potrebe po boljsem niti sem pa videl "obcutnih" izboljsav.

Lp!
Format life:
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hlajenje ohišja

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
304799 (4273) Seljak
»

Hlajenje grafične kartice (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
10010317 (8969) joej970
»

Vodno ali zračno za P4? (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
835281 (4193) mimax
»

Tt Volcano 12 vs. Silent Boost

Oddelek: Kaj kupiti
402097 (1414) G@MER

Več podobnih tem