Forum » Operacijski sistemi » FAT v NTFS
FAT v NTFS
Slowhand ::
Pozdrav!
Particijo, kjer se nahaja OS (Windows XP) bi rad konvertiral iz FAT v NTFS z uporabo ukaza convert. Malo se bojim, ker je to ravno particija z OS. Je to početje varno? Lahko gre kaj narobe?
LP
Particijo, kjer se nahaja OS (Windows XP) bi rad konvertiral iz FAT v NTFS z uporabo ukaza convert. Malo se bojim, ker je to ravno particija z OS. Je to početje varno? Lahko gre kaj narobe?
LP
Ja, in microsoftova telefonska pomoč mi bo povrnila podatke...
Postopek poznam, sem ga tudi že prakticiral na ne os particijah, zanima me, če se lahko zgodi, da gre kakj narobe in da zgubim podatke na particiji. Mislim, da je procedura taka, da se particija izpne, kar pomeni reboot in potem izvajanje konvertiranja pred nalaganjem OS, vendar bi rad slišal od nekoga, ki je to že počel na particiji z OS.
LP
Postopek poznam, sem ga tudi že prakticiral na ne os particijah, zanima me, če se lahko zgodi, da gre kakj narobe in da zgubim podatke na particiji. Mislim, da je procedura taka, da se particija izpne, kar pomeni reboot in potem izvajanje konvertiranja pred nalaganjem OS, vendar bi rad slišal od nekoga, ki je to že počel na particiji z OS.
LP
poweroff ::
Seveda. Saj z nakupom Windows sistema dobiš tudi brezplačno pomoč, kajne? Mislim, to je ena večjih prednosti legalnega sistema - kot pravijo...
sudo poweroff
poweroff ::
OK, zakaj podatkov prej ne backupiraš? Mimogrede, kaj se pa z ADS zgodi pri taki konverziji?
sudo poweroff
Saj bom pred konverzijo naredil backup, samo me je zanimalo, če je že komu šlo kaj narobe. Se rajši trikrat prepričam reden gre kaj res narobe.
LP
LP
416c6573a ::
Namesto da bi na googlu pogledal in mel ze pretvorjeno, raje sprasujes na forumu in cakas. Lepo.
google je v drugem zadetku rekel "Converting a partition from FAT32 to NTFS can be done by an inbuilt utility in the Windows XP operating system".
google je v drugem zadetku rekel "Converting a partition from FAT32 to NTFS can be done by an inbuilt utility in the Windows XP operating system".
Ej, Wacky, jaz poznam zadevo, vem kako se konvertira, sprašujem pa nekaj drugega, če nisi opazil.
LP
LP
maro ::
jest sm konvertiral tudi particijo z OS-jem na dveh računalnikih, pa ni blo nobenega problema
416c6573a ::
Ce je zadeva uradno podprta bo ze delala, drugac (se) gres pa tozit (na) microsoft.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: 416c6573a ()
R33D3M33R ::
Sam sem že dvakrat pretvoril iz FAT32 v NTFS preko vgrajenega orodja. Še nikoli ni šlo kaj narobe. Problem bo nastal, če bo računalnik zamrznil ali pa ga boš med formatom resetiral. Tudi če zgleda da zadeva ne dela nič vedno počakaj da konča.
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:
Good Guy ::
pojdi v cmd vtipki convert /? in to je to :D
če znaš angleško bi moglo brez problema it naprej :D
če znaš angleško bi moglo brez problema it naprej :D
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^
Naj računalnik dela za vas^^
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zunanji trdi disk errorOddelek: Pomoč in nasveti | 2780 (2522) | Pentium |
» | Enkripcija v XP, še prej pa pretvarjanje FAT32 v NTFS nevarno početjeOddelek: Operacijski sistemi | 2037 (1806) | Microsoft |
» | Delanje particij (NTFS)Oddelek: Operacijski sistemi | 1907 (1770) | pivmik |
» | Zaklepanje map v xpOddelek: Pomoč in nasveti | 3725 (3322) | ToniT |
» | FAT32 pretvorba v NTFS?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2395 (2121) | astras |