» »

Kako odpreti porte?

Kako odpreti porte?

soleni ::

Pozdravljeni!
Imam en problem z Slackware distribucijo linux-a; in sicer prosim če bi mi lahko kdo povedal kako naj odprem porte ki jih rabim za upload v določenih programih kot so emule in torrent.Povezano pa imam tako: modem-> linux-> WinXP .In sedaj ne morem z XP-jem uploadati podatkov.Prosim če lahko pomagate

JeBelaCesta ::

namesti si http://firewall-jay.sourceforge.net/doc... ter nato skonfiguriraj da ti linux masina forwardina naprej na xp-je porte tcp 4662 za mulo in tcp 6881 za torrente
lep pozdrav iz višav ;-)

Bug ::

ellow

Lahko pa tudi s Shorewallom isto naredis... se bo mogoce slo najlazje

lp,
bug

soleni ::

Hvala, bom poskusil, toda bi mi lahko malo bolj natančno opisali kako se to naredi ker sem še bolj začetnik v linux-u.

Bug ::

ellow

hmm...malo si potem pridobi izkusenj...
http://www.shorewall.net/ zacetna stran...preberi kaj lahko/ne mores poceti s tem iptables managementom/firewallom

Potem pojdi pod Documentation -> QuickStart Guides -> Shorewall3.x ...tam bos nasel navodila kako skonfigurirat firewall za dolocene potrebe - Standalone ali Two-interface ali Three-interface ... mislim, da ti bo najbolje koristilo Two-interface ... ker mislim, da z DMZ ne bos nix pocel...

Zadeva je napisana cist simpl...res pa je, da jo preberi NATANCNO, da ti nebo kaj uslo, da potem ne bos tu na forumu vsakih 5 min civkal zakaj ti to in ono ne dela :D ...ker je res napisano tak lahko, da lazje ne more bit

lp,
bug

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ftp ne dela za linux routerjem (ubuntu+shorewall)

Oddelek: Omrežja in internet
61214 (1080) Bug
»

Debian in iptables

Oddelek: Operacijski sistemi
171660 (1382) karafeka
»

Linux eth3 prob :<

Oddelek: Omrežja in internet
111191 (1113) iNN
»

Mreža linux-windows