» »

ograja

ograja

bam bam ::

Pozdrav vsem, ki obiskujete slo-tech.

Tukaj sem,ker bi rabu malo pomoci, zato bom vsakmu hvalezen za odgovor.
Na ograjo(visina 1m, sirina 2m) imam namen priklopit elektriko. In sicer to ne tisto, ki je za v elektricnega pastirja, ampak nekaj mocnejsega, toliko da bi morebitnega "nepridiprava" ob dotiko z ograjo sezul in onesposobil za kaksnih par minut.
Na misel mi je prisel avtomobilski akomulator, ampak ker ga nimam namena fentat sem se obrnu na vas. Izvor ne sme bit iz vticinice.


Lp Bam bam

stromar ::

Elektroniko lahko napajaš iz vtičnice, vendar mora biti vezje pravilno narejeno, da ne spusti prevelikega toka. Verjetno bi bilo najbolje nabaviti kakšen električni pastir in ga malo sfrizirat :D . Rabiš tudi posebno izvedbo ograje (izolirana od stebričkov in dvignjena od zemle). Na internetu poišči kakšno vezje za elektrošoker, jih je kot listja in trave
primer

Lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: stromar ()

Azrael ::

Stvar je zaje*ana tudi s pravnega vidika. Pretreseni ali njegovi dediči te lahko tožijo, svoj piskrček lahko pristavi še država in ti reši stanovanjski problem za precej časa.

Ampak najprej elektrika je zoprna reč in je njen učinek precej hujši, če udara ne pričakuješ. Posledice so lahko precej drugačne, kot v risankah in filmih Buena Vista produkcije.

El. pastir je zelo učinkovita in relativno varna stvar, če nisi srčni ali kakšen drug bolnik ali majhen otrok. Ampak mora biti ograja in ozemljitev pravilno narejena, drugače ni nič. Res pa je, da se ga lahko z malo znanja o elektrotehniki zlahka onemogoči.

Tako, da bi ti svetoval kakšno drugo rešitev problema.

BTW Avtomobilski akumulator ima 12V in ta napetost ni nevarna ljudem.
Nekoč je bil Slo-tech.

ql000 ::

@bam bam: ob tvojme postu sem se nasmejal do solz! Vendar moram reči, da se strinjam z Azraelom. Zadeva zna biti zelo nevarna. Če kdo nastrada, ali celo umre si v velikem zosu! Jaz imam kolega, ki se je oljašal na električnega pastirja in ga je res dobesedno sezulo. Že električni pastir je dobvolj, da te zbrihta, bog ne daj kaj močnejšega!

neoto ::

ql000 je to res (mislim ono s kolegom)? Je to samo on pravil ali ste videli? Je kdo gledal Mythbusterse?

ql000 ::

Bli smo zraven. Mulci, med počitnicami, ki niso meli kaj počet razen pizdarij. Ne me vprašat kaj je bilo, ko smo nekje staknili pol kile smodnika! >:D >:D >:D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Najt zico v zemli od kosilnice

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
498136 (2525) bf4ed
»

Ali je že koga stresla elektrika? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
13417818 (4893) energetik
»

robotska kosilnica prekinjen kabel v zemlji

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
165164 (4234) BigWhale
»

pastir

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
111180 (863) beeone
»

avto v električnega pastirja

Oddelek: Loža
262823 (1589) T0RN4D0

Več podobnih tem