» »

LAN Omrežje

LAN Omrežje

|Stevo| ::

Hy!

Imam problem ! Doma imam osebni računalnik ki ima mrežno kartico in je lepo povezan na internet in vse dela lepo..

In sedaj ..dobil sem prenosni računalnik in sem tudi lepo mrezno kartico instaliro drivere in sem se priključo na ta isti mrežni kabel kot pri oseben rac. samo mi ne dela...in se vse podatek ip naslov itd.... vpisal enako kot pri osebnem rač.

prosim za pomoč!
Light My Fire

bastadu ::

Kdo ti je ponudnik interneta oz. kakšno vrsto interneta imaš (ADSL, kabel, T2)?

prek arnesa ... kabl !
Light My Fire

Modem je potrebno resetirati da prepozna novo MAC adreso od druge mrežne kartice, se pravi ene 2× ga izklopiš iz el. omrežja za par sekund medtem ko ga imaš priključenega na prenosnika...

Am dejansko je to rač od prijatelja tako da bom probal kasneje ko pride domov in ti bom javil ce deluje...

hvala :D
Light My Fire

OChack ::

Mislm da se da z enim programom mac adreso prekopirat na drug računalnik/mrežno kartico tko da ti pol ni treba zajebancije če slučajno nebi delal.......
Int€l inside, IDIOT Outside

5er--> ::

Guti ::

am |stevo| tukaj zaj sma probala rpi prijatlu in se vedno ne gre....
prosim za pomoč.... kaj se ib lakho probala...
Take me down to the paradise city
Where the grass is green
And the girls are pretty

Možno je tudi da ima tvoj ISP nastavljeno zaklenjeno MAC adreso v modemu. To v praksi pomeni, da moraš zmeraj, ko modem priključiš na kakšno drugo mrežno kartico, kilicati na podporo in reči da ti jo spremenijo... Boljše pa je da si najdep kakšen programčič, s katerim lahko poljubno spreminjaš mac adrese mrežnik kartic in si jo pač nastaviš enako kot je na računalniku, kjer ti net deluje normalno...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

DHCP

Oddelek: Omrežja in internet
322043 (1565) Mavrik
»

Rabim pomoč pri nastavitvah Clark Connecta

141692 (1524) bastadu
»

ISA mrežna+računalnik, priklopljen na ARNES kabelski internet (Telemach področje)

Oddelek: Pomoč in nasveti
231637 (1458) Azrael
»

Problem s prepoznavanjem kabelskega modema

Oddelek: Pomoč in nasveti
193694 (3378) Azrael
»

KKS -Arnes- router ??? A je res nemogoče??

211881 (1466) kajak33

Več podobnih tem