» »

a so ventilatorji dobro obrnjeni?

a so ventilatorji dobro obrnjeni?

nosk8fx ::

pozdrav!
zanima me, če imam dobro postavitev ventilatorjev:
- na procesorju piha od reber vstran proti stranici ohišja (odvaja toploto z reber)
- na zadnjem delu ohišja piha ven iz ohišja (odvaja toploto iz ohišja)
nisem ziher, da je to dobra postavitev - ali bi moral katerega obrniti? za ohišje sem skoraj ziher, da mora pihati ven, za rebra na procesorju pa nevem točno, če bi naj pihal vstran ali na rebra?
že v naprej hvala!
lp, Sašo

dxx ::

ponavadi na rebra.

muzičar ::

Ni na rebra ker je to rahlo nesmiselno ker mora vent odvajat toploto iz reber ne pa pihat rahel piš ki ga zelo malo hladi. Je pa važno da če imaš odvod moraš imeti tudi dovod. Tako da bi bilo pametno še enga namontirat na ohišje ki bi dovajal zrak. Seveda mora biti za učinkovito cirkulacijo ohišje zaprto.

dxx ::

Pri vseh tovarniških hladilnikih ki sem jih dosedaj zasledil je zrak pihal v rebra, tako da verjetno s svojim razlogom.Sicer pa; poskusi pri katerem načinu imaš manj stopinj v full load in imej tako nastavljeno, če razlike ne bo potem je čisto vseeno.

nosk8fx ::

sicer nevem, če je to kakšen pameten pokazatelj, ampak je nalepka od Zalmana sedaj (ko piha stran od reber) na ventilatorju vidna, na drugi strani (če bi pihalo v rebra), pa je brez nalepke ...

dovod zraka na sprednjem delu ohišja bi težje naredil, ker ohišje nima na prednji strani nobene odprtine za ventilator. na zadnji strani imeti dovod in odvod pa glih ne bi bilo smiselno, ali?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: nosk8fx ()

dolenc ::

Napiši kater zalman, jst sem tud imel enega, ki je vn pihal, CNPS 5500-CU. Sem pa testeru tud z obrnjenim ventilatorjem pa je bila ista temperatura. Sam ta ma tko narejeno, da lepo čez njega zrak vleče, ostali k majo pa drugačna rebra mora pa vent na njih pihat, ker če vleče ni učinka.

nosk8fx ::

model je CNPS6000-Cu (ali pa prejšnji, vendar po slikah je isti):

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: kuglvinkl ()

HyperGL ::

ti ga kr obrni da bo pihalo NA rebra... ta rebra so preveč razvejana, da bi učinkovito vlekel dol z njih toploto... rajši jo potiskaj dol kot vleci gor... pa še ta vent se ne dotika reber če kej dobro razumem... ampak je oddaljen a ne?

nosk8fx ::

ne, ne dotika se reber ...

muzičar ::

Saj tam kjer vent piha manj so tudi rebra manj ogrevana, ker gre vročina po sredini potem se pa razveje/razdeli po vejah. Ne vem no moj Intel vent je tudi tako obrnjen da odvaja toploto iz reber.

SepoX ::

Ma dej ne bluzi, pihajo NA rebra. Konc debate.

muzičar ::

O ja ker pa Sepox reče naj ne bluzim in da moj vent piha NA rebra potem pa to najbrž drži. H3h. Kukrkol bo kdorkol obrnu bo moj vent še vedno odvaju toploto iz reber - NE NA rebra ampak u KONTRA smer.

Pa kakšne mate nekateri. Ko si prilastim kamero posnamem :D

gfighter ::

Vsi takšnile zalmani, ki sem jih do sedaj srečal, so pihali po rebrih. Najbrž ne brez razloga. Sicer si pa naloži kakšen program za spremljanje temperature in testiraj.
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: gfighter ()

BaRtMaN ::

muzičar: Ventilator, ki piha na rebra, dovaja tja hladnješi zrak iz okolice. Zrak od reber prevzame nekaj toplote in gre nato ven iz ohišja. Ali preko napajlanika, preko ventilatorja na zadnji strani ali celo preko obeh teh poti.

Če imaš ventilator obrnjen v obratni smeri in če ni popolnoma nasajen na rebra, ti brezveze skozi sebe vleče okoliški zrak, kar ne pripomore k hlajenju, pripomore pa k manjšemu pretoku zraka skozi rebra.

elasto_mania ::

muzičar tudi če tvoja teorija drži poglej malo strukturo reber in boš vidu da se ne da drugače

SepoX ::

Muzičar - nisem mislil, da tebi pihajo na rebra, ampak da morajo pihat na rebra. Če je tvoj fetiš drugačen, je to tvoja stvar:D

muzičar ::

No to je pa že lepše :D Intel-ovih ventov se ne da obračat žal. Res je da je temp. v prostem teku 45stC kar je malo preveč za nenavitega enojederca ampak zaenkrat mi ni povzročilo nobenih težav je pa res da je v moji kišti zelo dobra cirkulacija zraka tako da je odvod in dovod lepo poštiman in temp. ne presegajo 55stC .

elasto_mania ::

a si probal obrnit pole?

muzičar ::

Jih ne morem pa tudi če bi ne bi bilo efekta pa še obratomer bi bil potem na napačnem konektorju. Edino če bi naredil nov priključek kar se mi pa glede na to da nimam nobenih problemov zdi nesmiselno.

SepoX ::

Intelovi venti (originalni) vsi pihajo dol. Mogoče ti tipaš malce narobe in čutiš kako zrak vleče not.

Edit: Oziroma bom rekel takole - v življenju še nisem videl hladilnika, ki bi vlekel zrak iz reber, saj tudi če razmisliš nima tvoja trditev nobene logike.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: SepoX ()

tiborrr ::

Jaz pa sem, nekateri Intelovi ventilatorji pihajo ven, je pa res, da je konstrukcija reber temu prilagojena.
Don't test the captain's validity or his vulnerability!

elasto_mania ::

zdaj sem se spomnil eni ventilatroji ko pihajo na plitka rebra če daš gor roko imaš občutek da piha navzen.

Mr.Ecko ::

muzičar ::

Je zanimivo ja. Nič skrbet nisem blondinka. Sem se poglobil v zadevo in sem ugotovil v katero smer piha in na podlagi oblike veternic sem ugotovil da res piha stran od reber. Imam pa tako cirkulacijo da piha drug 80mm vent na rebra (neposredno).

5er--> ::

PS: Ponavadi ob strani ventilatorja piše (oz. je narisano) kam piha.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

hlajenje plate

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
111210 (1014) zlabo
»

speed fan in program od plate v Winsih kaže 56stopinj C, v biosu pa hardware monotor

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
141027 (855) luka66_6
»

Kako sneti Vulcano7+ z Athlona

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
191251 (1022) Klemenn
»

titan - 8centimetrski

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
5767 (650) Kaboom
»

Pravilna raba VENTILATORJEV....

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
393449 (2714) SkIDiver

Več podobnih tem