Forum » Pomoč in nasveti » ugašanje pc-ja - pregrevanje diska?
ugašanje pc-ja - pregrevanje diska?
nosk8fx ::
pozdrav!
računalnik se mi je začel sam ugašati - do sedaj je delalo vse v redu, brez problemov.
ko se resetira in se ponovno zažene, takoj ne zazna diska (tam pod primary, secondary ide) in ne pride nikamor. potem pa če že pride dalje, ne najde operacijskega sistema na disku (ga ne prepozna), pa preverja na cdju in disketi - kar spet nikamor ne pripelje.
če pa ga pustiš nekaj časa, pa se normalno zažene, kot da prej ne bi bilo nič.
je možno, da se disk pregreva? ali je kaj drugega narobe z diskom? ali mislite, da bi bilo kaj druga krivo?
je možnost, da bo disk hitro crknil - vprašam zaradi podatkov?
za vse odgovore že v naprej hvala!
lp, Sašo
računalnik se mi je začel sam ugašati - do sedaj je delalo vse v redu, brez problemov.
ko se resetira in se ponovno zažene, takoj ne zazna diska (tam pod primary, secondary ide) in ne pride nikamor. potem pa če že pride dalje, ne najde operacijskega sistema na disku (ga ne prepozna), pa preverja na cdju in disketi - kar spet nikamor ne pripelje.
če pa ga pustiš nekaj časa, pa se normalno zažene, kot da prej ne bi bilo nič.
je možno, da se disk pregreva? ali je kaj drugega narobe z diskom? ali mislite, da bi bilo kaj druga krivo?
je možnost, da bo disk hitro crknil - vprašam zaradi podatkov?
za vse odgovore že v naprej hvala!
lp, Sašo
Metulj1 ::
Čim prej backup narest pa formatirat disk.Poj boš pa vidu, če bodo še problemi je neki s hardweram narobe.Lahko je precej stvari, tko, da ti najprej predlagam format pa nov sistem gor.Seveda ne pozab na backup.
nadaljnje ugotovitve:
danes, ko je bilo bolj hladno, sem odprl stranico ohišja in računalnik je delal cel dan brez problemov. a je to sedaj pokazatelj, da se nekaj pregreva?
meni se zdi, da ja...
procesor (Athlon 2100+) ne bi smel bit, saj ima Cu Zalmana na sebi, grafična (GeForce Ti 4400) ima tudi svoje original ventilatorje, rami verjetno tudi niso, tako da je lahko samo disk. ali?
povejte še, če imam dobro postavitev ventilatorjev:
- na grafični piha od reber stran proti stranici ohišja (odvaja toploto z reber)
- na zadnjem delu ohišja piha ven iz ohišja (odvaja toploto iz ohišja)
nisem ziher, da je to dobra postavitev - ali bi moral katerega obrniti?
lp
danes, ko je bilo bolj hladno, sem odprl stranico ohišja in računalnik je delal cel dan brez problemov. a je to sedaj pokazatelj, da se nekaj pregreva?
meni se zdi, da ja...
procesor (Athlon 2100+) ne bi smel bit, saj ima Cu Zalmana na sebi, grafična (GeForce Ti 4400) ima tudi svoje original ventilatorje, rami verjetno tudi niso, tako da je lahko samo disk. ali?
povejte še, če imam dobro postavitev ventilatorjev:
- na grafični piha od reber stran proti stranici ohišja (odvaja toploto z reber)
- na zadnjem delu ohišja piha ven iz ohišja (odvaja toploto iz ohišja)
nisem ziher, da je to dobra postavitev - ali bi moral katerega obrniti?
lp
ups, zgoraj pod prvo alinejo ventilatorjev sem mislil na procesorju, ne na grafični!
kakšna ideja?
kakšna ideja?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: nosk8fx ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako ohladit in utišat diskOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2028 (1308) | egomez |
» | a so ventilatorji dobro obrnjeni?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 2514 (2018) | 5er--> |
» | hlajenje plateOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1262 (1066) | zlabo |
» | Zalman HDD Cooler - fenomen segrevanja namesto hlajenjaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2461 (1651) | guest #44 |
» | ModifikacijaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1977 (1579) | kuglvinkl |