» »

problem pri brisanju particij

problem pri brisanju particij

lopatca1 ::

Pozdravljeni!
imam problem kako zbrisati c particijo!!! poskušal sm v windows setup, zagnal sm instalacijcki cd (win xp) in tam ko je možnost brisanja particij mi jo ne zbriše!!! na tej particiji imam windowse gor. na kakšen način jo lahko zbrišem?

~Speed ::

Če maš morda na voljo zagonsko disketo win 98 al pa ME, uporabi FDISK opcijo.

Zagonske diskete se dobijo tudi na internetu, run a search.

good luck
~~~~~~~~
www.resevanje-podatkov.net | www.icteam.info

Freezy ::

Zbrisat jo ne moreš zato ker je primarna

aha! v bistvu ne vem točno o čem govorite! za kakšno disketo gre točno? to moram zbrisati na prenosniku ki pa nima disketnika! ali mi lahko bolj podrobno poveste točne postopke? če ni preveč zakomplicirano!
hvala!

ganimed ::

Boot disketo dobiš na naslovu: www.bootdisk.com, izberi raje Win 98, ne vem zakaj, ampak meni je delal ukaz fdisk boljše kot na WinME. Ker nimaš disketnika, boš moral prositi nekoga, ki ima komp z disketnikom in narediti boot cd z Nerotom ali Easy cd creatorjem. Kako uporabljaš ukaz fdisk, malo pogooglaj, če znaš angleško, ne bo problem. Z njim zbrišeš VSE particije in vse podatke, zato premisli, ali povedano drugače, gre vse od začetka. Je pa priprava diska z ukazom fdisk po mojih izkušnjah še vedno najbolj zanesljiva. Dobiš sicer particije s sistemom FAT32, ki jih pozneje direktno v XP spremeniš v NTFS, če želiš. Če se ne znajdeš, pošlji ZS, ti bom poslala bolj podrobna navodila, kako uporabljati ukaz fdisk.
LP

~Speed ::

Varjanta bi bla tudi zagonski CD, ki ga nardiš z Acronisom al pa Partition magicom.

good luck
~~~~~~~~
www.resevanje-podatkov.net | www.icteam.info

hvala, sm že zrihtal.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

zagonska disketa

Oddelek: Operacijski sistemi
73703 (3610) tuncek