» »

Lastniki Motorole 250 sem - pomoč

Lastniki Motorole 250 sem - pomoč

BlackHole ::

Na Mobisuxu ni odgovora, pa bom še sem napisal.
Kupil sem popolnoma novo Motorolo T250, pa sem po enem dnevu naletel na nekaj težav.
1. Baterija je Li-Ion. Zdaj pa me zanima ali je to baterijo res treba prvič polnit 14 ur kot piše v navodilih ali ne, glede na to, da te baterije nimajo spominskega efekta.
2. Kako naredim noto D#4 naprimer ali pa še neke kombinacije z znakom "+" so, tega namreč ni v navodilih. Gledal pa sem neke melodije za motorole, pa ne vem če je te znake (#,+) sploh mogoče vpisat.
3. Urejal sem si telefonski imenik (kopiranje iz SIM na telefon pa te zadeve) in kar naenkrat se je aparat ugasnil, pa prižgal nazaj, pa ugasnil itn. Potem sem vzel baterijo ven in še enkrat not in ko sem ga prižgal, se je predčasno ugasnil (prižgal se niveč sam). S tem, da me sploh ni opozorilo, da je baterija slaba lai prazna in tudi včeraj je bila še več kot polovica indikatorja za stanje baterije.

Nočete ali ne veste?

burekar ::

Ok, eno pravilo za baterije mobitelov za vse telebane.
Ko kupite mobitel, ga dejte polnit za vsaj 16ur in ga pustte na miru! V štromu naj bo ene 24h, pol ga pa šele odklopte. Po tistih 16-ih urah se šele špilat začnite z njim.
Pa bote mel mir z baterijami...
"The last 29 days of the month are the hardest."
- Nikola Tesla

DrSergioDJ ::

Problem z priziganjem/ugasanjem sem imel tudi sam, ko sem kupil T250 v uni Mobitel akciji. Resitev: nesel na servis in cez 20dni dobu ganz novga, ker ga niso mogl popravt. pol ni vec zezal
...

Jaz ga prvič nisem polnil 14 ur, ampak kako uro več od časa ko je napisalo, da je baterija polna. Bo kaj pomagalo, če ga zdaj ko bom drugič polnil, polnim 14 ur?

Dr SergioDj, kaj so se tebi ti problemi ponavljali ali kako?
Kako pa ti kaže tisti indikator, ki kaže kako polna je baterija. Se ti zdi, da v redu kaže? Zato, ker meni recimo, da je pred 10 min še kazalo polno, zdaj kaže le še okro 70%.

Zgodovina sprememb…

njok ::

saj ni fora u temu da bi se akumulatorcek polnil 14 ur. ko je telefon priklopljen na elektricno omrezje, napolnjen akumulator v bistvu pociva. ce se ne motim;)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: njok ()

DrSergioDJ ::

BlackHole: problem se po menjavi ni vec pojvali, mobitela pa tud ze ene 3-4 mesce nimam vec ( kaj mors, jest ful hitr menam te zadeve :D ). Znak za baterije ( al kokerkol bi lahko temu rekl ), mi je kr vredu delu. Sam...itak da ti pokaze samo se 70% ( razen ce si mislil, da to pokaze 10min po tem, ko koncas polnjenje ). Motorola ma ( koker se spomnim ) en tak, kao meter, k kaze polnost baterije, in se ne premika lepo pocasi, ampak ma sam tocno doloceno stevilo tock, kjer kaze, kolko je se baterije ostalo ( recimo da je meter od 1 do 10 s tockami po 1; kaze ti pa samo na vsaki dve tocki -> 0,2,4,6,10 )
...

Ja, meni tale meter kaže samo v treh razmikih, čeprav je razdelkov na "grafu" enih 10 se mi zdi. Drugače pa zaenkrat ni bilo težav po tistem.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

prenosnik - kako polniti baterijo?

Oddelek: Pomoč in nasveti
4115357 (2127) sh00ter92
»

Baterija

Oddelek: Pomoč in nasveti
283702 (2595) klekej
»