Forum » Pomoč in nasveti » mreža - win98 & win2k
mreža - win98 & win2k
Jux ::
zdravo.
torej povezana imam dva računalnika prek etherneta. Ko odprem network neighborhood vidim oba računalnika na obeh računalnikih. Vendar iz win98 ne morem dostopati (upraša me za geslo) do diskov na win2k ter iz win2k ne vidim sharanih diskov na win98 - čeprav so šerani.
Gracias za pomoč!
torej povezana imam dva računalnika prek etherneta. Ko odprem network neighborhood vidim oba računalnika na obeh računalnikih. Vendar iz win98 ne morem dostopati (upraša me za geslo) do diskov na win2k ter iz win2k ne vidim sharanih diskov na win98 - čeprav so šerani.
Gracias za pomoč!
web&blog&etc: http://lukabirsa.com
bastadu ::
Mislim, da moraš na Win2k naštimat dodat istega userja kot je na Win98, tako da mu lahko potem naštimaš pravice pri šeranju...
Mercier ::
Malo poišči v forumu. Te težave so tu res na široooko opisane.
No, tudi rešitve.
No, tudi rešitve.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mercier ()
|GrEgOr| ::
ja na winnt moras met tisti username kot se prijavljas v win 98, in pri sharani datoteki mora imet ta user pravice.!
Gill ::
Kako pa skonfiguriraš, da Win 2k, ki je povezan na internet, omogoča tudi Win 98 dostop do interneta?
|GrEgOr| ::
omogičit moraš internet connection sharing pa kakšen proxy program ti mora laufat (npr. winproxy)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | ADSL ?Oddelek: Omrežja in internet | 7940 (4671) | BlazP |
» | Lan med win 2k inwin 98se (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 5223 (4459) | Klemenn |
» | Mreža win98se ter win2000proOddelek: Pomoč in nasveti | 1047 (960) | ferjan |
» | Terminal Services???Oddelek: Operacijski sistemi | 2053 (1660) | andrej |
» | Internet connection sharingOddelek: Omrežja in internet | 1846 (1348) | Quickbeam |