Forum » Elektrotehnika in elektronika » Merjenje časov na dirkališčih (sprejemanje več oddajnikov hkrati)
Merjenje časov na dirkališčih (sprejemanje več oddajnikov hkrati)
snow ::
Zanima me delovanje merjenja časov na dirkališčih (krožne dirke ala F1 in podobne).
Jasno mi je, da ima vsak avto en oddajnik, ki oddaja eno kodo, pa da je na cilju en sprejemnik v tleh (kabel), ki sprejme kodo vozila, ko ta zapelje čez njo. No ko je v njeni bližini? Saj to sprejemnik večkrat sprejme tisto kodo in verjetno potem gleda povprečen čas kdaj so bili podatki sprejeti ali pa prvi sprejem.
Ni mi pa jasno kako je možno, da se detektira več vozil na enkrat. Kaj vsak sprejemnik oddaja vsake toliko časa? To z točno določenim časom zamik? To mora bit verjetno dokaj hiter prenos podatkov če merijo na 1 ms natančno, poleg tega pa mora vsak oddajnik ziher zelo pogosto odajat svojo kodo.
Verjetno delajo vsi na isti frekvenci?
No če mi ve kdo povedat kaj o tem oziroma o detekciji več oddajnikov bi bil zelo vesel.
Jasno mi je, da ima vsak avto en oddajnik, ki oddaja eno kodo, pa da je na cilju en sprejemnik v tleh (kabel), ki sprejme kodo vozila, ko ta zapelje čez njo. No ko je v njeni bližini? Saj to sprejemnik večkrat sprejme tisto kodo in verjetno potem gleda povprečen čas kdaj so bili podatki sprejeti ali pa prvi sprejem.
Ni mi pa jasno kako je možno, da se detektira več vozil na enkrat. Kaj vsak sprejemnik oddaja vsake toliko časa? To z točno določenim časom zamik? To mora bit verjetno dokaj hiter prenos podatkov če merijo na 1 ms natančno, poleg tega pa mora vsak oddajnik ziher zelo pogosto odajat svojo kodo.
Verjetno delajo vsi na isti frekvenci?
No če mi ve kdo povedat kaj o tem oziroma o detekciji več oddajnikov bi bil zelo vesel.
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins
BluPhenix ::
1ms je v sveto mikrokontrolerjev precel dolg čas
Pač sej ni problema, majo recimo sprejemnik, ki sprejme več clientov hkrati.
Pač sej ni problema, majo recimo sprejemnik, ki sprejme več clientov hkrati.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.
snow ::
Vem da je 1 ms veliko časa. Sam v tem času mora vsak oddajnik poslati singal par 100x, pa vmes kar dosti počivati. Verjetno, da gre za hitrosti prenosa okoli Mb/s?
Zanimajo me principi branja več clientov na isti frekvenci 'istočasno'. Sploh enosmerna komunikacija.
Zanimajo me principi branja več clientov na isti frekvenci 'istočasno'. Sploh enosmerna komunikacija.
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins
neoto ::
Glede na to, da realno-časovno prenašajo tudi sliko in zvok, poleg vse telemetrije, imajo tudi nekaj pasovne širine rezervirane za te namene.... (ugibam)
Drugače pa tudi mene zanima, kako se tega lotevajo. Vsak avto na svoji frekvenci?
Drugače pa tudi mene zanima, kako se tega lotevajo. Vsak avto na svoji frekvenci?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prek optičnega vlakna prenesli 661 Tb/sOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 10882 (9261) | Ahim |
» | brezžični zvonec?Oddelek: Loža | 9744 (5519) | SeMiNeSanja |
» | Zakaj imajo Radijske postaje več frekvenc?Oddelek: Zvok in slika | 13110 (11467) | Scorpia |
» | Nov napad na ključe za daljinsko odklepanje KeeLoqOddelek: Novice / Varnost | 8607 (7082) | FrizzleFry |
» | 8 oddajnikov 1 sprejemnikOddelek: Znanost in tehnologija | 1646 (1646) | snow |