» »

Hw konflikt!?

Hw konflikt!?

Gazi ::

v računalnik je bil vgrajen DVD (rom) pred tem pa je bla notri tv kartica no sej je še zdej notri potem pa ko hoče osebek gledat to kar je posenl mu šteka kar mu pred vgradnjo DVD-ja ni!?
kaj bi bilo to? Slišal sem da gre za harware konflikt...kako se to kej reši? Hvala

darkolord ::

Start -> run -> devmgmt.msc -> OK -> IDE ATA/ATAPI controllers. Z desnim na Primary IDE Channel -> jeziček "Advanced settings". Preveri če je "Current transfer mode" slučajno kje "PIO only". Isto ponovi za Secondary IDE CHannel

Pa je to sigurno to...ker se ne gre za moj komp pa da ne bom kej zasral!? Drugače imam pa še eno prašanje pri advance settings imaš DEVICE 0 in DEVICE 1 a to pri obeh dam PIO Only!?

muzičar ::

Buh ne dej. To more bit na DMA ali UDMA. Optične enote in diski se razume. TV kartica nima veze s tem.

Muzičar kaj naj nardim, a mi ima darkolord prav ali ne? :)

darkolord ::

Kateri način prenosa imaš trenutno izbran in kateri je trenutno aktiven (pri obeh kanalih)?

muzičar ::

PIO način je znan da v večini primerov zaserje zadevo - torej da pekač ne peče pravilno. Zato se uporablja DMA ali UDMA mode. Mislim da ti hoče darko točno to povedati. Zato te je prvo vprašal če je slučajno na PIO mode. Če je daj na DMA. Če še vedno ne dela je pogona zanič.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zakaj 50% obremenjenost CPU med snemanjem?

Oddelek: Strojna oprema
141604 (1311) AvtoFun
»

Pčasno delovanje XP-jev

Oddelek: Pomoč in nasveti
71323 (1201) amigo_no1
»

Prenosnik brejka?

Oddelek: Pomoč in nasveti
141455 (1237) darkolord
»

CD Burning (buffer??) problem