Forum » Operacijski sistemi » Dodeljevanje pravic uporabnikov v win in private folders?
Dodeljevanje pravic uporabnikov v win in private folders?
Jackass ::
Živjo!
Zanima me, kako določiš določenemu uporabniku ali uporabniški skupini v WindowsXP kaj sme delati in česa ne sme ter kaj lahko vidi in česa ne. Npr. da ne vidi določenega diska, da ne more odpreti ali sploh videti določenih map, zaganjati določenih programov, katerih nastavitev ne more spreminjati...
Zanima me predvsem glede map, saj bi si rad nastavil privatne mape, ki jih drugi uporabniki ne bi videli v raziskovalcu).
LP,
Zanima me, kako določiš določenemu uporabniku ali uporabniški skupini v WindowsXP kaj sme delati in česa ne sme ter kaj lahko vidi in česa ne. Npr. da ne vidi določenega diska, da ne more odpreti ali sploh videti določenih map, zaganjati določenih programov, katerih nastavitev ne more spreminjati...
Zanima me predvsem glede map, saj bi si rad nastavil privatne mape, ki jih drugi uporabniki ne bi videli v raziskovalcu).
LP,
jAcKaSS
boštjan ::
pod možnosti mape,zavihek pogled moraš odstranit klljukico pred Uporabi preprosto rabo datotek.ko to nardiš pa pol z desno klikneš na disk al pa na mapo in klikneš zavihek Varnost
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek
jan01 ::
boštjanov predlog +start-> run-> gpedit.msc , pa se mal potrudi s dobrimi nastavitvami!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jan01 ()
Jackass ::
Najlepša hvala obema. Tle pa je enih nastavitev.
jan01: Ker se še ne znajdem najbolje, me zanima, če slučajno veš, za koga (katerega uporabnika) veljajo nastavitve pod User Configuration?
jan01: Ker se še ne znajdem najbolje, me zanima, če slučajno veš, za koga (katerega uporabnika) veljajo nastavitve pod User Configuration?
jAcKaSS
tlozej ::
boštjanov predlog +start-> run-> gpedit.msc , pa se mal potrudi s dobrimi nastavitvami!
Meni ta ukaz ne dela... Ali kdo ve zakaj?
Windows XP Home, SP3
LP
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tlozej ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [Xp] Kako jih zaklenit v nulo?Oddelek: Operacijski sistemi | 2502 (2134) | Ice-Heki |
» | Omejen račun v win XPOddelek: Operacijski sistemi | 1143 (991) | mk4 |
» | Samodejni zagon pri vstavitvi CD-jaOddelek: Pomoč in nasveti | 1110 (1031) | zee |
» | Pereč Windows problemOddelek: Operacijski sistemi | 1626 (1206) | Dzonson |
» | Omejen uporabnik na Windows XPOddelek: Programska oprema | 2069 (1824) | |SNap| |