» »

Računalnik noče pridt u windowse xp

Računalnik noče pridt u windowse xp

Miccco ::

Imam en majhn problem,namreč ko prižgem računalnik je vse normalno,se zaganjajo windowsi vendar ko bi moglo priti v windowse se računalnik ponovno žažene.In to se skos in skos ponavlja.Mogoče kdo ve kaj bi bilo lahko to narobe?Za odgovore se ze vnaprej zahvaljujem.lp

Furbo ::

Morda ti je crknil ventilator na procesorju ?
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

muzičar ::

Če se resetira je velika verjetnost da se kaka komponenta pregreje in sproži reset. Poglej malo ventilatorje in temperature.

Miccco ::

Ja sm pogledu.Ventilator na procesorju dela,ravno tako na graficn.Glede temperatur pa se mi zdi da je vse v redu.Drgac pa sm probu to da sm prtisnu tipko f8 in mi pride v en meni,in tm dam da se mi tko zazene v windowse da se ne resetira,pol mi pa napise da je ena napaka in sicer unmountable_boot_volume.Pa se neki nej za biose pa ce sm menu ksno novo komponeto pa un tret,pa pol cist spodi pise se tehnical information:xxx stop:0x000000ep(0x8lfcdc98,oxc0000006,0x00000000,0x00000000)uglavnm kr neki.Mogoce kdo kj ve.Najbolj da bi windowse se enkrat dav gor,razn ce kdo ve resitev mi nej pa prosm pove.LP

muzičar ::

Hmm lahko da se je boot sector zj. Počakaj še malo z novimi Windowsi.

edit: ali imaš slučajno UDMA kontrolnik? Če ne potem se ti je najbrž sesul datotečni sistem in ja to pomeni format in nov OS.
edit1: u poglej kaj sem našel, tole ti bo najbrž pomagalo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: muzičar ()

Miccco ::

Ti a veš da tega ne vem:) .A drgac ce dam na novo winse gor bo pa delal?Pa to se prav da je z windowwsi neki narobe al kako?lp

muzičar ::

Ne ne ni nujno da je z njimi nekaj narobe... ubstvu sploh ni, datotečni sistem se je sesul - NTFS ali karkoli že imaš se je pač sesul in to se da rešit z WinXP bootable CD-jom in sicer tako da v namestitvi pritisneš R in izbereš tisti sistem ki je naložen. Sicer ti pa podrobno vse piše na strani ki sem ti jo dal.

Drugače sam reinstall sistem ne bo zadoščal, ker moraš popravit datotečni sistem, to pa lahko narediš ali z zgoraj navedenim postopkom ali pa s starim dobrim Format c:

Miccco ::

Aha bom probu pa če kj nom znou bom pa se povprasal.Drgač pa najlepša hvala za vse tvoje odgovore.Tenks.lp

Mirč ::

JA in kako rešit sistem ko se ti ne prikaže funkcija za repair (windowsi se nalgajo in nalagjo in ne pride v winse)

muzičar ::

Saj repair ni v Win. Repair je v inštalaciji Win.

Mirč ::

haha:))
itak,da ne v winsih,ampak v inštalaciji Win po pritisku F8 da se strinjaš z določenimi pogoji,začne iskat naloženo verzijo windowsov(deluje 2minuti)in pol ni opcije repair(R),ampak takoj vrže na urejanje particij.
lp

muzičar ::

No potem imaš pa ali ******** Windowse ali pa sesute do konca tako da te čaka postavitev sistema na novo.

Miccco ::

Ja evo me sm zdej probu sam zdej je je pa fora v tem da mi z biosa ni hotl pognt cd ja da bi se pognala inštalacija windowsow.K prej mi je vedno to delal.Am in pol sm dau z neta zagonsko dol.Pa pride v dos,in pol tm zazenm instalacijo winsow tko da morm napisat najprej cd i386,pa pol winnt.Pol pa pride notr v inštal. pa mi napise:an internal setup error has occured.Could not find a place for a swap file.Setup cannot continue.Pa disk mi v biosih zazna,pa sm probu brez diska pa mi isto napise tkole da ne more.Tko da jst mislm da diska ne najde v dosu al pa kj tko.K tut u dosu ne morm formaterat.Tko da ce kdo kj ve?lp

Mirč ::

v biosu nastavi first boot cd
lp

muzičar ::

Čudno da ti ne boota iz CD-ja. A si probal kak drug disk?

edit: saj imaš naštiman CD kot first boot?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: muzičar ()

Miccco ::

Sm probu ja k mam se enga,pa mi isto napise.Ja sj sm dau u biosih sam noce pa ne vem zakva.Disketo pa hoce.Tko da ne vem,najbol da bi probu pr kolegu tko iz cdja zagnt.Al pa tko kj.

muzičar ::

Malo sprobavaj. Še kak drug CD. Kak drug pogon. Drugo matično, procesor disk... >:D

Miccco ::

Ok bom pa javim pol.Ajd

Mirč ::

pogon daj na master ter na matični ga priklopi na ide 1 ter v biosu nastavi vse boote na cd pogon,in more it,pa preverjanje virusov izključi v biosu to je to.
lp

Miccco ::

Sm dau na master pa u biosih sm disablu za virus.PA to za boot mam jst u biosih sam first removable,pa je nastiman na cd.Sam se vsen mi noce zagnt.Prek zagonske mi pa tut noce windowse k mi izpise tisto napako k sm jo ze navedel da neki ne najde.Tko da jst mislm da je mozn da mi preko dosa noce xp jev gor dt,pa da bi lohk prek cd ja delal.PA bom jst to pr kolegu dau da dava gor.Drgac pa ne vem zakva je to.Al je kj z diskom narobe al pa z maticno.Ne vem no.lp

Dead_Eye ::

Si imel mogoče priklopljen kak zunanji čitalec kartic ali kej podobnega? Zgleda kot bi OS naložil driverje in ker ne najde te zadeve pač resetira. Pojdi v varni zagon in odinštaliraj vse sumljive zadeve (zunanje pomnilniške enote/medije).
The one and only

Miccco ::

Ne nism meu nc prklucnga.Pa tut u varni zagon mi ni hotl it je avtomatsko restartal.Zdej sm biu pr kolegu.Pa pr nemu pa normalno formatiral in zacel nalagati windowse.Vendar jih nisva do konca nalozila saj sem reku da jih bom do konca naloziv pri sebi.In disk sm dau not pa mi zdej napise eno drugo napako in sicer nej neki pogledam za viruse,pregledam drive,cist spodi pa tehnical information:***stop: 0x0000007b (0xf7946528,0xC0000034,0x00000000,0x00000000)
tko da ne vem sploh kaj nej zdej nardim.A je disk kriv al pa matična al pa kej.Prosm nej kdo pomaga.lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Miccco ()

muzičar ::

To je napaka strojne opreme. Več si lahko prebereš tukaj kjer imaš tudi navodila za odpravljanje tovrstnih težav.

Miccco ::

Sm to ze prej preberu ze tkrt k si mui dau se un prejsn link,pa nc nepomaga.Ne vem zakva mi noce bootat s cdja.Sam sj zdej bi itak mogl naprej instalerat s cdja k itak ne rabs vec boot from cd k ze zacnes winse dol dajat.Pa mi sam uno napako napise.Tko da je najbol da bi to kr na servis pelu.NE vem no,razn ce ma ksn se ksn nasvet.K se ze ceu dan s tem ubadam uglavnm bom sam znoru:D.Nc napiste kj ce kdo kj ve.Drgac pa na servis.Lp drgac pa vsem najlepsa hvala za odgovore,res hvala.

muzičar ::

Jah nimam več idej če ima kdo drug še kaj. Zgleda da je nekaj odpovedalo. Tako da ja servis.

Mirč ::

Pogon te jebe mogoče,probaj z drugim
lp

Miccco ::

No računalnik sm zdej pelu k enmu mudelu da mi zrihta.Rabu je 10 dni da mi je zrihtu;(( ;(( In mi model prbije da je 5000 cukov za placat.Zdej men se zdi to kr dost,saj je dost casa trajal.In ga prasam kva je tok pa je reku da je bla baterija za matično za zamenat in da je bla 3000sit pa se ene par stvari je zrihtu.Računalnik bom dubu dons plačat mu bom mogu pa k dobim dnar.Kaj vi mislte a ni to mal velik???'??Pa kok je baterija.Se mi zdi da je to prevec za baterijo.Prosim za odgovore.HVala.lp

pidn ::

Haha.. to te je oni modek okrok prineso :D Men je to isto delalo pa sem samo reinšalirav windowse pa diske formatiro, zai pa dela ko namazano :8) (Aia... pa to ti je kao neki virus, no vsai meni je tak napisalo :\ :) :P Se zai je kai je, pač ni več 5.ooo :P

:D Lp:D

Miccco ::

JA fora je v tem da men ni hot nel instalerat pa tut formaterat pa z cd ja brat da bi mi winse gor dal.PA sj zgori vse pise.Pa sm tut probavu.Pac ni slo.Mene zdej zanima kok je batrija.PA sj mu se nism placu.PA kok bi mu vi dal.Sj drgac mu bom pa kj naredu ce bo pamtn:D SAm kok je baterija me zanima?????

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Miccco ()

pidn ::

:D lOL KAI Naredo :) Em.. kak to misliš batarija ? :) Na procesori ?

Mirč ::

baterija 500sit,ampak če ti je windowse na novo nalagal pa spucal računalnik je 5.000 sit zastonj.
za info 1h računalniškega dela je od 8000sit naprej.
lp

pidn ::

Maš ti mogoče prenosnika ? :)

Miccco ::

Ne nimam prenosnika,men je reku da je baterija 3000 kose mamo mu jebem k ga bom razbou pa deu da je 2000.Ja nism se racunalnika dubu k je to je kao en kolega zrihtu in mi ga more prnest se.Drgac je pa kao reku da je vse zrihtu sam morm se vidt.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Miccco ()

#000000 ::

Za 5000 čukov bi te na pravem sevisu v rit nasuval čez vrata, sploh pa če bi bla mašina 2 tedna pri njih. Tko da si lahko glede cene samo tiho, pocen ti je naredu, oz. skor bratsko, če odračunaš da bi to lahko naredil sam, ampak dokler pač tega ne znaš je plačilo take usluge 5000 sit, terna. Vsi vsaj malenkost uradni servisi ti računajo to cca od 12-25.000 sit. LP

Miccco ::

Ja dobr reku je da je baterija 3000 kose deu pa racuna 2000.Zarad baterije se mi zdi velik.Pa to ni servis ampak tko en.K nima nobene guzve sam spozna se,tko da je 10 dni mal precvec.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Miccco ()

muzičar ::

Dal bi meni pa bi ti za 10 prešernov dal še eno baterijo zraven :D Ne razumem kako to da je bila baterija hin. Res ne. To niso simptomi za prazno CMOS baterijo.

Miccco ::

Ja sj zato se mi zdi cudn.K sm baterijo tut zamenu k sm meu ta problem pa je blo isto.

muzičar ::

Zdaj sem še enkrat prebral. Ti si za je*al takrat ko si pri kolegu nalagal Win ampak nisi končal. Problem je ker je install že zagnal potrebna gonila za inštalacijo in zbral info. ampak ker si ti potem to dal v svojega se je inštalaciji po domače rečeno sfuzlalo ker info ni bil isti.

Miccco ::

Ja sam sj jst sm vec diskov tkole probu.Sm dau od kolega disk pa od tamale k mata xp je pa mi je isto delal da se je reseteral.Tko da je neki mogl bit pr men narobe,men se zdi da maticna.Tko da ne vem no.....

Miccco ::

Pa tut bootat mi ni hotl z cd ja.Tko da sploh nism mogu xp gor dt

muzičar ::

No ja boš videl kaj bo zdaj ko boš dobil nazaj. Če bo delalo bot vesel da ti je zrihtal za 5k. Ne glede na to kakšna napaka je bila.

Miccco ::

No ja sj bom vidu.Sam baterija me je zmedla k je to tok drago ce je res pa se mi zato zdeu da me nateguje:D

Mirč ::

je mislo on, da se bo bolje slišalo delo 2000sit baterija pa 3000sit.Če bi rekel da stane baterija 300sit delo pa 5000 sit bi še ti bolj javkal.Če ti je zrihtal je ok.Če ne pa ne plačaj
lp

Miccco ::

Loooooool:D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ko zaženem igro se sistem resetira?na pomoč

Oddelek: Pomoč in nasveti
411795 (1351) micfic
»

Disketnik-problem...

Oddelek: Pomoč in nasveti
161114 (993) shortyyy
»

Problem BIOS Flash

Oddelek: Pomoč in nasveti
51430 (1409) Westix
»

IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL napaka

Oddelek: Pomoč in nasveti
212627 (2290) 1309976
»

Win XP --> nenadni restarti

Oddelek: Operacijski sistemi
361721 (1157) CaqKa

Več podobnih tem