Forum » Programska oprema » kako prestaviti particijo
kako prestaviti particijo
Jozek82 ::
Lep pozdrav vsem skupaj, imam eno vprašanje in to je, kako naj prestavim particijo - to se pravi da jo fizično prestavim na točno določen sektor kot je prej bila!? da dobim nazaj podatke, ki sem jih izgubil s tem da mi Partition Magic ni prestavil particije do konca ampak mi je prestavil samo 28% !
pa me zanima ali obstaja kak program da bi lahko premaknil particijo na konec diska!?
lp jozek
pa hvala za odgovore
pa me zanima ali obstaja kak program da bi lahko premaknil particijo na konec diska!?
lp jozek
pa hvala za odgovore
gumby ::
vec bos saril po disku, vec podatkov bo slo po gobe
raje takoj uporabi kaksen recovery program - ce ta ne bo znal resit podatkov, ti tud premikanje particije ne bo pomagalo...
raje takoj uporabi kaksen recovery program - ce ta ne bo znal resit podatkov, ti tud premikanje particije ne bo pomagalo...
my brain hurts
jure1825 ::
če veš točno sektor, kjer je bila prej lahko z fdiskom verjetno to narediš samo pomoje se je že kaj spremenilo če si z partition magic prestavljal. Rajše uporabi kakšen program za recovery
če veš točno sektor, kjer je bila prej lahko z fdiskom verjetno to narediš samo pomoje se je že kaj spremenilo če si z partition magic prestavljal. Rajše uporabi kakšen program za recovery
Saj več dokumentov kot sem izgubil jih ne morem, ker sem si jih prekopiral na drug disk, tako da me sploh več ne skrbi!
ampak kako pa naj uporabim recovery program, če nimam prej narejenega nobenega backupa!? a z fdiskom bi to šlo narediti ali kako? kakšen program pa je to? v bistvu vem točen sektor kjer je prej stala particija... in fora je v tem da se je preneslo samo 28% podatkov in nič več...in če bi potem premaknil particijo nazaj na tisto mesto, potem bi mogoče dobil nazaj še kakšnih 50% podatkov... kar bi pa bilo zelo fajn!
Saj več dokumentov kot sem izgubil jih ne morem, ker sem si jih prekopiral na drug disk, tako da me sploh več ne skrbi!
ampak kako pa naj uporabim recovery program, če nimam prej narejenega nobenega backupa!? a z fdiskom bi to šlo narediti ali kako? kakšen program pa je to? v bistvu vem točen sektor kjer je prej stala particija... in fora je v tem da se je preneslo samo 28% podatkov in nič več...in če bi potem premaknil particijo nazaj na tisto mesto, potem bi mogoče dobil nazaj še kakšnih 50% podatkov... kar bi pa bilo zelo fajn!
raje daj se en disk v skatlo in pozeni recovery - boot CD obvezno, ne v okna hodit s sesutim diskom!
tako bos resil vse, kar se resiti da
tako bos resil vse, kar se resiti da
my brain hurts
ok ti pravis tako, no potem mi pa povej en dober recovery program in kako bi to naredil - v bistvu postopek kako se to dela......
poleg tega ti povem da je to prenosnik....
poleg tega ti povem da je to prenosnik....
prenosnik malce zakomplicira stvari (sploh ce noces odpirat zadeve)
naceloma pa vzames disk ven, ga das v eno "zdravo" masino (ki ima dovolj prostora na disku), zalaufas recovery, gres na kavo nekam, ker zna trajat - 2.5" diski iz prenosnikov tud niso problem, ker se dobijo ustrezni kabli
glede programov pa imas dokaj veliko izbiro... sam sem z "file scavenger"-jem resil vecino sesute particije (ampak res sesute, PQMagic je recimo javil, da je sploh ni)
zdaj je vprasanje samo, koliko so tebi ti podatki vredni, ce se splaca jajcat zaradi njih?
naceloma pa vzames disk ven, ga das v eno "zdravo" masino (ki ima dovolj prostora na disku), zalaufas recovery, gres na kavo nekam, ker zna trajat - 2.5" diski iz prenosnikov tud niso problem, ker se dobijo ustrezni kabli
glede programov pa imas dokaj veliko izbiro... sam sem z "file scavenger"-jem resil vecino sesute particije (ampak res sesute, PQMagic je recimo javil, da je sploh ni)
zdaj je vprasanje samo, koliko so tebi ti podatki vredni, ce se splaca jajcat zaradi njih?
my brain hurts
aja... brez sraufanja lahko recimo naredis image sesutega diska preko mreze (iirc norton ghost to zna naredit) in na drugem racunalniku zapeces ta image na disk - z tem seveda unicis podatke na tem disku, zato to izvajaj na praznem.
nato pa enako kot prej -> recovery na drug disk
nato pa enako kot prej -> recovery na drug disk
my brain hurts
vidim da program najde kar veliko stvari.... ampak veš kaj je pri meni problem... dokumenti vsi obstajajo... ampak je vsebina prepisana.... to bi ti lahko cisto preprosto ponazoril z enim mp3-jem, kjer je naslov pravi a izvaja pa se popolnoma drug komad... pa ni ime napacno ampak je vsebina napacna! in ne vem... ce sploh obstaja program s katerim bi lahko particijo fizicno prestavil na dolocen sektor!?
ce je datoteka "prepisana", potem disk lahko neses v laboratorije od FBI... oni mogoce resijo podatke
ni sans, drugace povedano
particijo bi verjetno lahko prestavil z kakim programov za kopiranje sektorjev na disku, ampak bos se vedno imel sesut disk... verjetno se bolj, kot ga imas zdaj
ni sans, drugace povedano
particijo bi verjetno lahko prestavil z kakim programov za kopiranje sektorjev na disku, ampak bos se vedno imel sesut disk... verjetno se bolj, kot ga imas zdaj
my brain hurts
ja ampak če bi lahko prestavil na točno določen sektor? mislim da bi lahko dobil podatke ki so zdaj izgubljeni?! ali?!
ne bi rekel... ce je datoteka cela, bi jo recovery program ziher nasel (seveda ce das opcijo, da skenira cel disk, ne glede na filesystem in particije)
my brain hurts
pa se ti slucajno sanja kje bi lahko bili podatki o particiji shranjeni=? mislim kje je definirano da particija poteka od tega pa do tega sektorja!?
kolk vem so te informacije nekje na zacetku diska... google ti bo verjetno znal kaj vec povedat
my brain hurts
jure1825 ::
to kje se začne in konča particija piše v mbrju na začetku diska
če uporabiš program za reševanje diska se zna zgodit da ti najde fileteke ampak da ne ve njihovih pravih imen.
imena filetekov so shranjena na različnih koncih diska - večina filesystemov ima kopije tega, odvisno kakšen filesystem imaš na tem disku.
začetek particije lahko prestaviš z fdiskom (od linuxa), ampak ti priporočam da se ne igraš z njim ker lahko hitro kaj uničiš, če ne delaš na kopiji.
če uporabiš program za reševanje diska se zna zgodit da ti najde fileteke ampak da ne ve njihovih pravih imen.
imena filetekov so shranjena na različnih koncih diska - večina filesystemov ima kopije tega, odvisno kakšen filesystem imaš na tem disku.
začetek particije lahko prestaviš z fdiskom (od linuxa), ampak ti priporočam da se ne igraš z njim ker lahko hitro kaj uničiš, če ne delaš na kopiji.
to kje se začne in konča particija piše v mbrju na začetku diska
Na tem disku imam win xp pro sp1 + sp2
ja pa se s tem fdiskom (od linuxa) da recimo pač nastaviti da bi imel jaz drugo particijo od točno določenega sektorja naprej!?
Na tem disku imam win xp pro sp1 + sp2
ja pa se s tem fdiskom (od linuxa) da recimo pač nastaviti da bi imel jaz drugo particijo od točno določenega sektorja naprej!?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Saj se ne more zgoditi meni - izbris particije wtf? (strani: 1 2 )Oddelek: Programska oprema | 4884 (3866) | Dejk0 |
» | [Linux] pretvorba reiserfs v ext3Oddelek: Operacijski sistemi | 1609 (1518) | kekz |
» | Izgubljeni podatki???Oddelek: Pomoč in nasveti | 1121 (1078) | Sba |
» | Problem s particijami.Oddelek: Pomoč in nasveti | 1408 (1279) | vojkoz |
» | FAT16Oddelek: Pomoč in nasveti | 1505 (1385) | Mr.B |