Forum » Operacijski sistemi » Particija za linux in win
Particija za linux in win
roli ::
Ker imam nov disk imam tudi veliko prostora.Seveda je treba ta prostor nekako particionirat.Ne vem pa kateri File system naj uporabim.Z veseljem bi uporabil reiserFS a ga windowsi ne berejo brez posebnih programčkov.Prav tako velja za ext2.FAT32 ne pride v poštev,ker imam kar nekaj datotek večjih od 4 GB (CD slike,video...).NTFS bi bila še najboljša izbira a se zatakne pri linuxu.Sedaj pa me zanima ali je captive vredu za pisanje velikih datotek.Govorim o filmih,audiu,.iso slikah....
http://www.r00li.com
roscha ::
Predvidevam da bo disk deljen za oba OS-a. Win + Lin, kot neko skladišče podatkov?
Če ja, ti svetujem Ext3, pa pač naložiš dodatek na win, da vidijo zadevo.
Captive je jajc. Beri neizmerno počasen, razvoja itak ni več, torej pozabi.
Z Reiserjem sem imel 1x celo jebo, in sem komaj rešil podatke (njihov fsck naj gre k vragu), XFS ter JFS pa pomoje sploh nimajo podpore za win... Vse linux mašine ki jih obvladujem (enih 6) mi tečejo na ext3 in do sedaj nobenih problemov. Staro dobro..
Če ja, ti svetujem Ext3, pa pač naložiš dodatek na win, da vidijo zadevo.
Captive je jajc. Beri neizmerno počasen, razvoja itak ni več, torej pozabi.
Z Reiserjem sem imel 1x celo jebo, in sem komaj rešil podatke (njihov fsck naj gre k vragu), XFS ter JFS pa pomoje sploh nimajo podpore za win... Vse linux mašine ki jih obvladujem (enih 6) mi tečejo na ext3 in do sedaj nobenih problemov. Staro dobro..
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Izbira filesystema(linux)Oddelek: Operacijski sistemi | 2434 (1602) | zee |
» | Ne igrajte se s particijami!Oddelek: Operacijski sistemi | 2715 (1887) | drejc |
» | Zettabyte File System (ZFS) tudi v operacijskih sistemih za široko raboOddelek: Novice / Operacijski sistemi | 5109 (3493) | Brane2 |
» | Končno Linux podpora za pisanje na NTFS (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 8771 (5775) | desperados |
» | Intervju z Hansom ReiserjemOddelek: Novice / Ostala programska oprema | 3940 (3088) | Jst |