» »

Težava z Dell prenosnikom.

Težava z Dell prenosnikom.

novi ::

Imam problem, ker nikakor ne morem naložiti Windws XP operacijskega sistema na Nov prensnik DELL Inspiron 1300.
Problem je sledeč: Takoj ko se požene boot za instalacijo Windows xp gre gladko, nato preišče komponenete ter mi po približno 2 min vrže dobro zanani windows XP blue screen s sporočilom (da se je ustavilm da ne poškuduje hardwera,...) pomagam si lahko samo z hard resetom prenosnika.

Nalagam študentsko verzioj WindowsXP. Poskusil sem si tudi sposoditi original Windws XP instalacijo a tudi ne gre. Windows 2000 se naložo normalno.

Sem tudi kalical na DELL help desk tam so mi zatrdili da gre verjetno za hardware napako. Zato sem zamenjal prenosnik, a windowsi XP še vedno ne marajo tega prenosnika.

Zdej ne vem sem dobil pokvarjeno serijo ali je potrebno kaj spremeniti v Bios-u. Za kakršenkoli nasvet se priporočam, saj bom kot kaže mogel zamenjati Della-a za kašen drug prenosnik npr HP.

m.i.h.a. ::

Jaz sem imel podobne probleme nekaj mesecev nazaj, ampak ne z Dell-om. Nikakor mi ni uspelo inštalirati winXP in sem imel tudi probleme z BSOD-i. Problem sem rešil z disketarjem in in zagonsko disketo s katero sem sformatiral disk in potem ponovno poizkusil z inštalacijo sistema.

Če nimaš zunanjega disketarja, lahko bootaš tudi iz USB ključka (vštekaš ključ in ob bootu držiš F12, da ti pokaže meni), navodil za izdelavo bootable ključka je na netu veliko (recimo program "HP USB Disk storage format tool" ti ga naredi bootable).

Sicer nisem ziher, če bo pri tebi delovalo, ampak se splača probat preden čisto obupaš nad Dell-om.:D

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

NOV prenosnik - Toshiba Satellite --- pomoč lepo prosim!

Oddelek: Pomoč in nasveti
427133 (5677) Matej Marinč
»

Milijardni menedžerski odkup Della

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
3411707 (9180) driver_x
»

Remote Deskop

Oddelek: Omrežja in internet
91590 (1402) TheHijacker
»

XPji zahtevajo aktivacijo, vendar ne bi smeli.

171743 (1469) Microsoft
»

pinganje

61098 (903) MOJNET.net

Več podobnih tem