Forum » Programska oprema » mal zmešnjave
mal zmešnjave
mmisv ::
torej problem...
mam winXP pol sm pa dons inštaleru linux in ga pol tut dol dau tko da sm kr particijo pobrisu(tko sm ponavad delu)in šou u windowse pa napisu fdisk /mbr pa je blo rešeno. u xpjih pa ne najdem fdiska tko da mam zdej ob vsakem zagonu boot meni od linuxa, ki ga ne morm zbrisat.
pa tut s cd-ja se ne da bootat al pa u dos pridet!
kaj nej nardim da odstranm tist boot meni.. pol bom že naprej sam
dejte pomagat prosm
mam winXP pol sm pa dons inštaleru linux in ga pol tut dol dau tko da sm kr particijo pobrisu(tko sm ponavad delu)in šou u windowse pa napisu fdisk /mbr pa je blo rešeno. u xpjih pa ne najdem fdiska tko da mam zdej ob vsakem zagonu boot meni od linuxa, ki ga ne morm zbrisat.
pa tut s cd-ja se ne da bootat al pa u dos pridet!
kaj nej nardim da odstranm tist boot meni.. pol bom že naprej sam
dejte pomagat prosm
Čist trivialna stvar...
mmisv ::
hm.. jest tega ne najdem! kje je to?
a si mogoče mislu system restore?
a si mogoče mislu system restore?
Čist trivialna stvar...
Loki ::
tole zdej govorim na pamet, tko da verjetn ne bo popolno.
racunalnik restartas, nastavis v biosu boot z cd-roma (ce znas, drgac uporab diskete), pac zazeni z cd-ja, izberti R kot Repair in C kot Recovery Console.
Tam vtipkas admin geslo in vneses fixmbr.
to je to.
racunalnik restartas, nastavis v biosu boot z cd-roma (ce znas, drgac uporab diskete), pac zazeni z cd-ja, izberti R kot Repair in C kot Recovery Console.
Tam vtipkas admin geslo in vneses fixmbr.
to je to.
I left my wallet in El Segundo
Tiger ::
No, vidim, da si rešil zadevo, ampak obstaja še en trik in sicer v linuxu kot root vpišeš ukaz: lilo -u /dev/hda
in ti obnovi prejšni MBR sektor,......
in ti obnovi prejšni MBR sektor,......
dr.J ::
Sicer pa lahko v /etc/lilo.conf nastaviš aktivno particijo, tako da se po defaultu bootne v Windowse.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | zagon računalnikaOddelek: Operacijski sistemi | 2165 (2090) | mera |
» | Dva diska, dva OS, en GRUB -> kako izklopit grub in linuxOddelek: Operacijski sistemi | 1831 (1669) | zee |
» | Kriv MBR?Oddelek: Operacijski sistemi | 1449 (1249) | CaqKa |
» | Racunalnik ne vidi vec particijeOddelek: Pomoč in nasveti | 1435 (1281) | Kunte |
» | Kako varno odstraniti LINUX ?Oddelek: Operacijski sistemi | 1827 (1619) | footprint |