» »

brezžična povezava

brezžična povezava

Nona ::

V hiši postavljam brezžično omrežje. Iz kleti, kjer je adsl router, imam 2 etaži višje potegnjen omrežni kabel. Od tam najprej bi rada imela brezžično. Zanima me, kaj kupiti, saj je med koncem kabla do računalnika približno 15 metrov in 2 steni (20 cm). Bom potrebovala samo Access point ali pa vmes še brezžični router?

Gledala sem NetGearovo opremo: RangeMax120 Wireless Router model WPNT834 ali model WPN824, Access Point model WPN802, kartico model WPN311. Kaj pravite, kaj kupiti?

Sicer sedaj že imam na testu level one router ter kartico, vendar z delovanjem nisem zadovoljna. Trenutna razdalja med routerjem in kartico je 1,5-2 metra, dela 5 ur, prekine, dela 2 minuti, prekine, dela 10 min, prekine. Pred routerjem sem imela access point, pa je 1. dan delal normalno, nato je začel vsakih 15 sek prekinjati povezavo. Te opreme sigurno ne bom obdržala.

totimato ::

Poglej kakšen je signal. Jaz imam sicer Netgearovo opremo (router in PCI kartica) in je delovalo zadovoljivo - 38M - redki izpadi. Sedaj sem si nabavil dodatno anteno (Asusovo), ki je priklopljena na računalnik. Signal se je povečal na maksimum in mi mreža deluje na 108M brez vsake težave.

Ker tudi pri tebi gre za več nadstropij, bi svetoval dodatno anteno, magari pri isti opremi.

lp

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kako izboljšati domet routerja

Oddelek: Omrežja in internet
4011946 (9800) Pyr0Beast
»

Kateri brezžični router kupiti?

Oddelek: Kaj kupiti
407967 (5838) OmegaBlue