» »

Tih hladilnik - a je Titan mogoce take sorte?

Tih hladilnik - a je Titan mogoce take sorte?

BBB ::

Kupil bom procesor Athlon XP 1600 (1.4GHz) in me zanima, kateri hladilnik je dovolj tih in se zadovoljivo hladi. V trgovini, kjer bom nabavil racunalnik mi ponujajo Titana. Se nikdar nisem slisal za ta hladilnik. Je tihe sorte, ali hladi dovolj?

Sem se se pred kratkim nagibal k Zalmanu 5001, vendar me govorice o slabi izdelavi odvracajo od njega (po nekaj mesecih naj bi zacel brneti - ocitno gre za slabe lezaje).

tha_man ::

Sem pred popolnoma enako dilemo (tudi jaz bom kupil XP1600). Izbiram med Titan TTC-D5T in Volcano 7. Prebral sem nekaj testov od Titana, pa se je povsod precej v redu obnesel ter bil tišji od večine konkurentov. Poglej na www.frostytech.com (tu ga imaš celo posnetega), www.overclockercafe.com ali overclockedcafe.com (zadnja dva naslova nista enaka - razlika je v eni črki). Za Volcano 7 pa mi je prodajalec rekel da deluje bolj potihem kot Intelov BOX hladilnik od P4 (ki je zelo tih), ni pa vedel kaj se zgodi ko temperatura naraste. Po testih takrat postane precej glasen...
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

salesky ::

Jst imam Titana in je po pravici receno zelo tih in ucinkovit. Ce pogledas se vrti z 3000 obrati in je dvakrat vecji od ventilatorja od Vulcano 6. S tem da se vulcano 6 vrti 2x bolj hitro vrti in je zato glasen a tudi ucinkovit. Sepravi da je skoraj isto cene bulsi Titanov hladilnik. Meni mi deluje zelo dobro in tiho.

BBB ::

Salesky, dej prosim napisi se kaj za en procesor imas (in ali je kaj navit), velikost ohisja in temeperaturo procesorja brez kaksne posebne obremenitve in z obremenitvijo (kasnih 15 minut nabijaj kaksen bolj graficno zahteven spil).

Aha. Imam D800@1000. in mi idla pri 37 in pri polni obremenitvi je 44C. Soba ima temperaturo okoli 22C

rc-car ::

Kaksna je glasnost Titana in kje se ga da kupit?
Jest mam trenutno Volcanota 2 in mam nizje temp od saleskyja, sam mi gre pa glasnost mal na zivce...
Nothings gonna stop me now, I'm breaking the rules, I'm gonna do it if its not allowed

ferjan ::

Prav tako imam Vulcano 2 in Durona 800@904. Nabasan midi tower in dodaten 8cm ventilator zadaj. Glasnost me dokaj moti zato ob učenju pritisnem standby (popolna tišina) ali pa pojačam muziko.

Razmišljam o:
Vulcanotu 7
Titanu
Adapterju za ventilator (da bi dal 8cm vent na Vulcano 2) - a se da kje to kupiti?

Trenutne temperature so IDLE (39/26), Obremenjen 100% 30min (41/26)

tha_man ::

salesky, kakšna pa je ponavadi temperatura v ohišju?

rc_car, Titane imajo pri Megahitu.

Sicer pa kaj pravite, bi bil torej Titan primeren za hlajenje XP1600, al je boljše nabavit Volcano 7, pa upat da ne bo prepogosto šaltal v višjo brzino?
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

Sej ti pravim da je u ohisju 22C. Ma mislim da je Titan dovolj. Cene pa saj itak stane samo 3k sit. Probaj poskusiti ni greh. Zraven pa dobis tudi SILVER pasto.

CIrCAcevl ::

Če že govorite o temperaturah, pa ne bom nove teme odpiru. Do kok se naj bi segreval P3 733.Jst mam temp od 28 do 40 stopinj pa mi hladi z originalnem coolerjam bolj ko z chrome orbam. Tistle tud mene zanima če bi se dal kje dobit kak vent za na rebra ?:|

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Za vse lastnike Volcano 7+

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
402315 (1588) Coinbird
»

kater kuler?

Oddelek: Kaj kupiti
171600 (1282) the_unborn
»