» »

problem z novim monitorjem-slika

problem z novim monitorjem-slika

zenith1 ::

Sem novopeceni lastnik Samsunga 757NF, stvar rula ko mi ni prizgana. Ko mora clovek delati s tem monitorjem, dozivi lep glavobol, ker je slika rahlo meglena in vidijo se dvojni robovi. Vse skupaj spominja kot da bi gledal sliko pri 50Hz, glava boli po ene pol ure. Kaj storiti? Imel sem že nov monitor, ali rabi dotični nekaj časa da se "ulaufa" ali ga naj vrnem, nastavitve sem poskusil že vse, mogoče premalo, rezultati so večinoma samo slabši. Ima kdo kak predlog? Aja cena monitorja 65.000,00 SIT in tri leta garancije, za 757NF??? Ufff, kaj storiti? Imam grafično ATI rage128. Na službenem Samsungu SM 750p je slika OK.
Thanks
8-O

SasoS ::

Razlog je prevelika osveževalna frekvenca in/ali slab VGA kabel. Zmanjši frekvenco na 85 MHz (sigurno brez utripanja, več itak ne rabiš), če imaš BNC vhode, kupi BNC kabel :D

zenith1 ::

Na žalost je kabel VGA fiksen in monitor ne omogoča priklopa BNC konektorjev. Je to kakšna nižja klasa teh monitorjev?? Je ta dotični kabel povezan na VGA iz grafične in ima konektorje BNC??

Hvala

zenith1 ::

Kabel VGA je fiksen in nima priključkov BNC. Me zanima če je to kakšna okleščena varianta Samsung monitorja? Se kabel z BNC konektorji priključi na VGA izhod grafične??

OS G ::

>:D
Lahko pa poskusiš tole:
Vsak monitor, ko ga odpreš ima noter nastavitve za fokus in še nekaj trenutno se ne spomnim. Če pošlješ na samsunga da ti pošljejo vse tehnične podatke, kje se kaj nahaja boš lažje našel. Drugače pa ga odpreš in najdeš sam.:\
Prosim, kištica prižgi se! Prosim, kištica prižgi se! Opps! Ti si moja velika kišta.
Prosim velika kišta prižgi se! Bzzzzzzzzz. TO!?!?

Sponka ::

Evil advice >:D, hehe ...

Ne seri, ce si ga kupil (kot pravi), je edina pot nazaj k prodajalcu oz. na servis. Da je bil kupljen za 65.000 SIT in da nima BNC prikljuckov se ne pomeni, da v paketu dobis tudi glavobol!:D

b.

zenith1 ::

Tale monitor je res gledljiv od 20 metrov nič manj. Prvi mi je crknil taprvo noč, pustil sem ga prižganega celo noč in zjutraj mi ni več predvajal rdeče barve. Mi ga je "prijazni" prodajalec zamenjal za novega naslednji večer.
Res sem razočaran nad Samsungom, vsaj kar se je meni zgodilo.
Sem poskusil z menjavo resolucije, osveževanje, vse isto, jutri bom probal še zamenjat grafično, čeprav dvomim.

dexter ::

probaj po meniju najti horizontalno konvergenco pa mal premikaj ce bo kaj boljse,ce so dvojni robovi je to edini nacin da odpravis.
lahko probas tudi z vertikalno,na keri resoluciji lavfas,idealno bi bilo 1024x768x85hz pa testiraj sliko,dl si recimo kak test software ala like Monitors matter checkscreen.

Brane2 ::

Samsung praviš ?

Kje si ga kupu ? Mam že feeling, o kom govoriš, sprašujem samo za final check...

BTW:

Monitorji s takim znaki ti ponavadi dajo vedet, da niso novi, da jih je dal čez roke vsaj en serviser, ki pojma nima o poslu ali pa je vdelu slab material.

Če gre za tipa, za kerga mislim da gre se zna zgodit, da je tvoj monitor sestavljen iz dveh ali treh, ki so jih prej zaposleni brcal po štacuni...






zenith1 ::

Hvala za odziv in res so mi nekatere stvari v pomoč. Ampak glede na to da imam danes desno oko rahlo krvavo, daje vsemu skupaj ne preveč lepo sliko kaj se meni dogaja.

Hvala za odgovor

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: zenith1 ()

Brane2 ::

Na srečo, ne...

Pojasni malo, kaj misliš s tem "neostra slika" ?

So robovi črk samo zamegljeni ali tudi "cvetijo" (robovi so druge barve) ?

zenith1 ::

Črke delujejo kot, da se tresejo oziroma so zamegljene. Če ga gledaš od daleč se ti zdi kot da je vse skupaj zamegljeno. Najhuje je delati v Wordu, Outlooku, kjer je podlaga bela. Po parih minutah mi postaja vse rdeče pred očmi, črke ti bežijo. Tole mojo konfiguracijo lahko opišem kot najnovejšo mučilno napravo.
Monitor imam inštaliran pravilno, najprej sem poskusil brez dodatnih stvari kot so Natural Color, MouseScreen. Brez uspeha. Nato sem naložil tudi te programe, se malo poigral z nastavitvami: RGB, konvigenca....., brez uspeha.
Grafično imam naloženo, čip jeATI Rage128, driverje imam naložene za Xpert99/2000/Fury za Windows 98/Me.
Motherboard je Asus P3V4x Appolo Pro133A,
vse se mi zdi da bi moglo funkcionirat pravilno.
Monitorji je zaznan pravilno pod upraviteljem naprav takisto tudi grafično. Kje bi bila napaka? Grafična mi podpira potrebne resolucije in osveževanje ter globino, tako da so driverji pravi.

zenith1 ::

Za Braneta_2:
Zanima me kdo je dotična oseba, ki naj bi sestavljala monitorje iz rezervnih delov?

LP

Boky ::

zenith1 jaz na tvojem mestu nebi kaj dosti kompliciral ampak lepo nesel monitor nazaj.

Brane2 ::

>Za Braneta_2:
>Zanima me kdo je dotična oseba, ki naj bi >sestavljala monitorje iz rezervnih delov?

Ne bi o tem javno. Vsekakor odnesi stvar nazaj. Aja, prej probi izklopit Moire kompenzacijo, preden 100% obupaš.
Pri večini monitorjev de-Moire nardi sliko neostro...

cekr ::

V kakšnem stanju pa imaš oči, ker je možna da jih boš moral nesti na servis.

Boky ::

Ce mu delajo dobro v sluzbi, pol oci verjetno niso krivec.:)

zenith1 ::

Monitor sem odnesel nazaj. Denar sem dobil nazaj(60.000). Res tale monitor ni bil vreden mojih oči, zdajle bomo ene par dni imeli pavzo od računalnika, da vsaj malo pozdravim moje rdečke. Potem pa spet v nakupe oz. testiranje monitorjev. MIslim pa da bi kupil kaki LCD oz. TFT. Bomo videli, thanx za vse nasvete.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

DVI KVM preklopnik na VGA monitor

Oddelek: Zvok in slika
114398 (4247) Saladin
»

Dober CRT (Trini/Diamond -tron) ali LCD? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
565335 (4394) iso2000
»

MItsubishi Diamond Plus 200 (22 colar) izkušnje ?

Oddelek: Strojna oprema
321770 (1259) Mercier
»

Konektor na starem monitorju

Oddelek: Strojna oprema
71388 (1293) Brane2
»

Ker monitor 17''?

Oddelek: Kaj kupiti
161261 (1072) ABX

Več podobnih tem