Forum » Pomoč in nasveti » navidezna izguba prostora na HD
navidezna izguba prostora na HD
sezo ::
HD je kapacitete 160 GB.Odločil sem se formatirati računalnik in na novo narediti particije ter naložiti windowse. Pri tem se mi je nekako izgubilo 30 GB ???!!!!, tako da zdaj moj računalnik kaže kot da imam particijo C 100 GB particijo D pa 30 GB. Ponovno sem poskušal z naložitvijo windowsov, pa mi je sistem ponudil samo 130 GB spomina na razpolago. ( ko pa grem v BIOS pa le ta zazna,da imam HD 160 GB). KAj naj naredim, da nekako dobim nazaj tisti 30GB ??
SEZO
SEZO
zile ::
Predvidevam, da izbereš NTFS particije.
Matična plošča, ti spozna diske do 128GB. Nadgradi bios na matični plošči.
PS: če imaš problem, se vedno pove kateri operacijski sistem uporabljaš in kakšen računalnik imaš.
Matična plošča, ti spozna diske do 128GB. Nadgradi bios na matični plošči.
PS: če imaš problem, se vedno pove kateri operacijski sistem uporabljaš in kakšen računalnik imaš.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: zile ()
sezo ::
sistem xp professional
matična:GIGABYTE GA-K8N-SLI
ATHLON 64 3500/939
RAM1024 MB 2X512 DUAL CH
DISK MAXTOR S-ATA 160G
GRAFIKA GF6600GT SLI READY 128 MB,DVI
Ali moram za nadgraditev bios-a najprej inštalirati windowse, ali se da kako drugače ?
matična:GIGABYTE GA-K8N-SLI
ATHLON 64 3500/939
RAM1024 MB 2X512 DUAL CH
DISK MAXTOR S-ATA 160G
GRAFIKA GF6600GT SLI READY 128 MB,DVI
Ali moram za nadgraditev bios-a najprej inštalirati windowse, ali se da kako drugače ?
ddeben ::
Tud meni se je to zgodilo...kar naenkrat 30gb zginilo..do danes nevem kam in kako naj jih nazaj dobim....
Lucio ::
Problem je v XP in ne v biosu, saj praviš da ti ta pravilno prepozna.
To je znan probrlem, ki se reši z namestitvijo XP SP2 (možno tudi SP1, sedaj se ne spomnem).
To je znan probrlem, ki se reši z namestitvijo XP SP2 (možno tudi SP1, sedaj se ne spomnem).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | WD 200 GB ataOddelek: Pomoč in nasveti | 2313 (2094) | Gutjerez |
» | Disk Hitachi 160 Gb - dostopnih le 137 GbOddelek: Pomoč in nasveti | 1948 (1616) | Kastrola |
» | Kaj porečejo vedilki diski ob formatiranju WinXp+SP2 ???Oddelek: Pomoč in nasveti | 1427 (1347) | BaRtMaN |
» | Nov 160GB vendar zazna samo 130GB (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 5000 (3826) | Yamasaki450 |
» | dodal se en disk, instalacija xp spodletela kaj storiti?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1606 (1368) | amater |