» »

Katrere IP vpisat pri cross-kabel poveyavi ??

Katrere IP vpisat pri cross-kabel poveyavi ??

Pozziss ::

... saj vem da je vprasanje mogoce staro vendar zal se pac vsi rodimo z neznanjem in zato sprasujemo ..
.. povezal sem laptopa in PC z cross kablom direck connection in sta se sicer zaznala vendar skoz mi javlja da je motnja zaradi nepravilno nastavljenih IP .. probal sem ze dosti nacinov .. pa nic ... morda kdo ve kateri nacin je pol pravi ? ... sej sploh ne morem povezat racunalnikov .. nikakor kajti tudi ko probam preko carovnika za omrezje se kar mi je v bistvu logicno ne najdeta .. ker se spet IP tepejo ...
... odgovoru bi bil zelo hvalezen .. !

BlazP ::

Na enem nastimi IP address 192.168.0.1, subnet mask 255.255.255.0, gateway ne rabis.
Na druge pa IP address 192.168.0.2, subnet mask 255.255.255.0. Gateway pravtako ne rabis.

Pozziss ::

... najlepsa hvala .. samo tako kot je to v navadi imam novi problem .. zdaj pa sta kao povezana IP-ji so vredu samo nikakor pa ne morem vzpostaviti povezave kajti skoz mi pise da je dosto do drugega zavrnjen ... npr. na rac. A vidim rac B ampak ko hocem vstopiti v njega mi javi da je dostop zavrnjen .. naj kontaktiram network managerja .. medtem ko na rac. B sploh ne vidim rac. A ker ko ze kliknem na workgroup mi javi isto .. dostop zavrnjen .. firewalli so izkljopljeni .. probal sem ze z carovniki .. brez uspeha .. preko nadzorne in systema .. kar tako na suho .. spet ni slo ... ne razumem .. ce pa normalo bi moral samo imeti isti workgroup in dat file na share-anje .. imam pa xp s.p.1 na A in xps.p.2 na B ... smo to ne more igrati neke vloge ...
... ce se komu da malo poglobiti .. lahko da gre za cisto neko banalno stvar .. tak kot ponavadi ... hvala ze vnaprej .. LP !

suse80 ::

Laho pingaš?

Če lahko, potem morda pomaga:

nastavi datoteko hosts

in v njej vpiši po receptu (imena so izmišljena!):
#hosts
127.0.0 .1 localhost
192.168.0.1 pc1.mojnetwork.si pc1
192.168.0.2 pc2.mojnetwork.si pc2
#end of hosts
Obiščite stran o astronomiji ijn astrologiji http://www.mojevesolje.org

Azrael ::

So diski ali datoteke v skupni rabi ?
Nekoč je bil Slo-tech.

Microsoft ::

Kaj... ko... bi... za... zacetek... pisal... malo... lepse... stavke... ??!"?$#"!

Drgace pa tkole. Tam, ko imas SP2 gor, pojdi pod Control Panle > Windows Firewall > tab Exceptions > dodaj klukco pred File and Printer Sharing.
Potem si lahko preberes moj dogovor v tejle temi.

by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

smetko ::

če imaš XP home edition ali v Xp professional izbrano "Uporabi preprosoto skupno rabo datotek (priporočeno)", potem moraš na gostitelju nastaviti uporabnika z istim imenom kot se prijaviš v računalniku iz katerega vzpostavljaš povezavo.

če imaš XP professional se ti splača odstraniti kljukico pri "Uporabi preprosoto skupno rabo datotek (priporočeno)" kar lahko narediš na sledeči način v nadzorni plošči izberi "možnosti mape" in na jezičku "Pogled" nekje proti konci najdeš zgornji tekst in odstrani kljukico, kar bo imelo za posledico da boš lahko v vsaki mapi nastavljal dovoljenja in gosti iz omrešja bodo dobili poziv za vnos imena in gesla.
No comment

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ubuntu + network sharing

Oddelek: Pomoč in nasveti
221246 (1110) NeMeTko
»

Kako nastaviti LAN?

Oddelek: Omrežja in internet
3311594 (7264) Tomi
»

workgroup noce in noce

202056 (1849) Microsoft
»

Lan med win 2k inwin 98se (strani: 1 2 )

655214 (4450) Klemenn
»

tezave z mrezo

Oddelek: Pomoč in nasveti
51796 (1619) StratOS

Več podobnih tem