Forum » Operacijski sistemi » Reiser in lost+found
Reiser in lost+found
kriko1 ::
Lp!
Danes sem /dev/sdb5 skrčil za 1 GB da bi lahko povečal swap, operacija je bila uspešno zaključena, samo ni hotelo več mountat.
Zato sem pognal:
#fsck.reiserfs /dev/sdb5 --check --fix-fixable
in fsck mi reče naj dodam še: --rebuild-tree
Ko je bil postopek končan je bilo ogromno datotek zmetanih v lost+found z čudnimi imeni.
Zanima me če je mogoče razveljavit postopek.
Danes sem /dev/sdb5 skrčil za 1 GB da bi lahko povečal swap, operacija je bila uspešno zaključena, samo ni hotelo več mountat.
Zato sem pognal:
#fsck.reiserfs /dev/sdb5 --check --fix-fixable
in fsck mi reče naj dodam še: --rebuild-tree
Ko je bil postopek končan je bilo ogromno datotek zmetanih v lost+found z čudnimi imeni.
Zanima me če je mogoče razveljavit postopek.
Brane2 ::
Ewww, shit. Reiser je znan po tem, da ga ne moreš kar tako krčit, ti se pa očitno niti potrudil nisi.
Ne moreš kar tako skrčit particijo, ne da bi prej skrčil filesytem, ki je na njej.
Tista trilijarda fajlov je v lost+found zelo verjetno z dobrim razlogom. Precej verjetno niso več celi.
Kako bi to povrnil v prejšnje stanje ? Pojma nimam. Teoretično bi se verjetno dalo kaj narediti pred tčko, ko si šel z reiserfsck prekopat pol diska.
Sedaj- ne vem več. Ima še živo v spominu razjebavanje reiserja na 2.5 TB particiji in moje ročno kopanje po nepreglednem morju datotek, ki so končale v lost+found in za poslastico ročno iskanje zadnjih 50 izdanih računov iz baze podatkov računovodskega programa s HEX EDITORJEM !!!!
Od takrat štancam backupe ko Kardelj knjige, se ne zajebavam s particijami, predvsem pa uporabljam ext2/3...
Ne moreš kar tako skrčit particijo, ne da bi prej skrčil filesytem, ki je na njej.
Tista trilijarda fajlov je v lost+found zelo verjetno z dobrim razlogom. Precej verjetno niso več celi.
Kako bi to povrnil v prejšnje stanje ? Pojma nimam. Teoretično bi se verjetno dalo kaj narediti pred tčko, ko si šel z reiserfsck prekopat pol diska.
Sedaj- ne vem več. Ima še živo v spominu razjebavanje reiserja na 2.5 TB particiji in moje ročno kopanje po nepreglednem morju datotek, ki so končale v lost+found in za poslastico ročno iskanje zadnjih 50 izdanih računov iz baze podatkov računovodskega programa s HEX EDITORJEM !!!!
Od takrat štancam backupe ko Kardelj knjige, se ne zajebavam s particijami, predvsem pa uporabljam ext2/3...
On the journey of life, I chose the psycho path.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Brane2 ()
Matri[X] ::
Recovery datotek iz datotecnih sistemov ki uporabljajo dnevnik (med drugim ext3, reiserfs) je skoraj nemogoc. Naslednjic bos naredil varnostno kopijo. Sorry.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Obnovitev podatkov ext4 datotečnega sistemaOddelek: Pomoč in nasveti | 610 (539) | uporabniik |
» | Možnost izgube podatkov pri uporabi ext4Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 4655 (3525) | KoKi |
» | nekaj vprašanj z ubuntu linuxomOddelek: Operacijski sistemi | 1371 (1370) | Redorange |
» | Končno Linux podpora za pisanje na NTFS (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 8837 (5841) | desperados |
» | Nov datotečni sistem ext4 prestopil v fazo testiranjaOddelek: Novice / Ostala programska oprema | 4823 (3434) | kekz |