Forum » Omrežja in internet » Izgube UTP kabla
Izgube UTP kabla
bagi ::
Zivio
zanima me koliko bi se kaj poznala hitrost interneta ce bi imu med PCjem in modemom kaksne 30-35m utp kabla? so izgube velike al bi slo skozi? Namrec nabavil sem TV preko ADSL in imam dilemo kam nemestit modem al v blizino TV ker me skrbi kakovost slike al v sobo sam pol je pa to 30 metrov kabla med modemom in TV komunikatorjam!!!
Za vse odgovore se ze vnaprej zahvaljujem
zanima me koliko bi se kaj poznala hitrost interneta ce bi imu med PCjem in modemom kaksne 30-35m utp kabla? so izgube velike al bi slo skozi? Namrec nabavil sem TV preko ADSL in imam dilemo kam nemestit modem al v blizino TV ker me skrbi kakovost slike al v sobo sam pol je pa to 30 metrov kabla med modemom in TV komunikatorjam!!!
Za vse odgovore se ze vnaprej zahvaljujem
Bagi
BlazP ::
TV komunikator je precej obcutljiv na daljse kable do modema. Tak da daj modem rajsi blizu TVja. 30 metrov kabla med PCjem in modemom ne bi smelo biti problem.
Spc ::
Razdalja je čisto odvisna od opreme kakšno imaš.
Mislim, da poceni routerji in switchi ne gredo do 100 metrov govorim o Planet, Level ONE in podobno.
Mislim, da poceni routerji in switchi ne gredo do 100 metrov govorim o Planet, Level ONE in podobno.
Tear_DR0P ::
hmm jst mam od wireless kartice do mrežne kartice 45 m UTP kabla, ki prosto visi v navpični legi. 100M ne vleče več, 10M pa še kamot.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain
Samuel Clemens aka Mark Twain
AndrejS ::
UTP kabel more vlečt po specifikaciji 100m!
Sam imam level-one router in računalnik povezan z 80 m kabla in nisem zasledil nobenih problemov
Sam imam level-one router in računalnik povezan z 80 m kabla in nisem zasledil nobenih problemov
Peterbald ::
Odvisno bo tudi od okolja oziroma trase po kateri bo kabel peljal, jakost motenj v okolici, itd...
jst ti svetujem da poskusiš, sej ni greh
jst ti svetujem da poskusiš, sej ni greh
TRIROG ::
ne vleče ti 100M zarad tega ker ne more porivat gor elektronov :)
(se opravičujem effekti od 1.maja)
(se opravičujem effekti od 1.maja)
sverige ::
BUS kabel mora imeti SHIRM .S katerim preprecis motnje iz okolice.Do 100m ni nikakersnih izgum. Bolj opcutljivi so PROFIBUS kabli.
Navaden bus s sirmom sem ze priklapljal razdalje 160m pa je laufalo.
Hãlsningar frön Goteborg.
Navaden bus s sirmom sem ze priklapljal razdalje 160m pa je laufalo.
Hãlsningar frön Goteborg.
hej
sverige ::
Neshirman TP-kabel (UTP)
-Ne shirman kabel imenovan UTP. Prihaja iz angleske besede Nezasciten Dvojni Par. Normalno ima 8 vodnikov (4 pare). UTP kabel je mehkejsi in lazje za instalirat in seveda cenejsi.
Shirman TP-kabel (STP)
-Shirman kabel imenovan STP ali Zasciten Dvojni Par. UTP-kabel je znan za motnje.Zato obstaja STP.Izgleda enako kot UTP samo da je z Shirmom. Shirm je ponavadi iz aluminjaste folije ali pletenice zick. STP je malo tezje za instalirat,ker je malo trdnejsi.
-Ne shirman kabel imenovan UTP. Prihaja iz angleske besede Nezasciten Dvojni Par. Normalno ima 8 vodnikov (4 pare). UTP kabel je mehkejsi in lazje za instalirat in seveda cenejsi.
Shirman TP-kabel (STP)
-Shirman kabel imenovan STP ali Zasciten Dvojni Par. UTP-kabel je znan za motnje.Zato obstaja STP.Izgleda enako kot UTP samo da je z Shirmom. Shirm je ponavadi iz aluminjaste folije ali pletenice zick. STP je malo tezje za instalirat,ker je malo trdnejsi.
hej
gumby ::
emm... profibus je siemensova fora za povezovanje industrijskih krmilnikov in nima veze z utp/ftp/stp kabli (ok, je tud TP, to je pa vse)
stp/ftp ni nic tezji za instalirat, le oplet je potrebno ozemljit ne enem koncu... debelina tud ni problem, saj se konektorjev naceloma ne montira direkt na kabel (kabel zakljucis z vticnico, za patch-corde pa uporabis mehak utp)
stp/ftp ni nic tezji za instalirat, le oplet je potrebno ozemljit ne enem koncu... debelina tud ni problem, saj se konektorjev naceloma ne montira direkt na kabel (kabel zakljucis z vticnico, za patch-corde pa uporabis mehak utp)
my brain hurts
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nakup LAN kablov kat. 5 ali 6 ? (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 16179 (14596) | Invictus |
» | UTP kabel - max- dolžina ?! komu verjet ?Oddelek: Omrežja in internet | 14632 (10417) | Pyr0Beast |
» | Siol - razdalja modem - TVOddelek: Omrežja in internet | 1341 (1234) | tilenn |
» | Router+mreža+ADSLOddelek: Omrežja in internet | 3237 (2971) | |_CoBrA_| |