Forum » Hlajenje in modifikacije » Čiščenje ventilatorja
Čiščenje ventilatorja
matej_jack ::
Zanima me kako najlažje očistiti zaprašen ventilator. Imam ga na stranici in vsak teden se gor nabere prah. Ker ima mrežico, lahko z mrežice prrah zlahka sčistim, ampak na lopaticah je drugačna godba. A se dajo lopatice oz. tisti cel del ko se vrti vzet kako dol?
LP Matej
LP Matej
- premaknil iz Pomoč in nasveti: gkovac ()
;-) ::
Čist taki moj nasvet...jaz vzamem sesalec pa taki okrogel nastavek(mi točno paše gor) pa mi ga spuče totalno
Drugače ventilatora pa jaz ne upam razstavlat ker je komp v garanciji...
Drugače ventilatora pa jaz ne upam razstavlat ker je komp v garanciji...
Poldy ::
Na spodnji strani ventilatorja odstraniš nalepko. Tam boš potem v luknjici videl os ventilatorja, okoli pa objemko. To objemko lahko odstraniš z iglo, vendar pazi ker lahko hitro odleti v prostor. Potem lepo odstraniš veternico, spihaš prah, os namažeš z WD40 in sestaviš nazaj po obratni proceduri. Ni veliko dela, ventilator pa se bo vrtel precej tišje.
Gajba ::
pa ne maži z WD-40 ker nič ne pomaga. namaži s kakšno mastjo za menjalnike ali zglobe. pa ne z ono rumeno ker je glih tak zanič, ampak s črno
All I found were lungs and liver
Jan987 ::
Al pa tisto fino strojno olje je tud zlo vredu. jest sem gakupu v lokalni trgovini za rezervne dele šivalnih strojev. Bil je par jurje taka flaška maš pa ga za vedno
matej_jack ::
Aha hvala vsem za odgovore Pa gremo čistit
Kaj objemka gre potem nazaj gor?
No ok, delo opravljeno. OBjemka je šla dol, sem sčistil prah z obeh delov ventilatorja, malo namazal z nekim oljem, ki smo ga slučajno imeli doma, objemka je šla gor brez problema. Priklopim in zadeva deluje skoraj neslišno, pa še lepo čisto je
Hvala vam!
Kaj objemka gre potem nazaj gor?
No ok, delo opravljeno. OBjemka je šla dol, sem sčistil prah z obeh delov ventilatorja, malo namazal z nekim oljem, ki smo ga slučajno imeli doma, objemka je šla gor brez problema. Priklopim in zadeva deluje skoraj neslišno, pa še lepo čisto je
Hvala vam!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: matej_jack ()
WinsuckeR ::
Amm..najlazje je ce imas kak pleskarski copic in z njim lepo pozictis vse.(Obozujem take copice..z njim se da cistit od tipkala pa do graficnih kartulj ).aja-pa naj bo mehak in nov ce se da.
PrimozR ::
Fino strojno olje owna :D Za take stvari bo najboljše. Sam na biciklu namažem z njim koleščka v menjalniku (ta majhna zobnička) pa pedala (mam SPD, se zapnejo).
stromar ::
Jaz za ventilatorje uporabljam kar motorno olje od avta. Je ravno prav gosto. WD40 in podobne zadeve niso dobre.
Pred mazanjem je potrebno dobro očistiti os in pušo, oboje najlažje z wc papirjem
Lp
Pred mazanjem je potrebno dobro očistiti os in pušo, oboje najlažje z wc papirjem
Lp
Zgodovina sprememb…
- spremenil: stromar ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | zvočnik hrešči in izginja zvok ob dotiku le tegaOddelek: Pomoč in nasveti | 1696 (1472) | Han |
» | S čim podmazati ventilator na grafičniOddelek: Strojna oprema | 1758 (1570) | mat xxl |
» | podmazovanje graficneOddelek: Strojna oprema | 2289 (1763) | gavro |
» | Spomladansko čiščenjeOddelek: Hlajenje in modifikacije | 3272 (2626) | flashek |
» | Čiščenje PC jaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2253 (1691) | schurda |