» »

Kolko bi pršu notebook ?

Kolko bi pršu notebook ?

R0K ::

Evo mam eno vprašanje :

kolko bi koštal (oz. kje ga lohk kupim) notebook z procom okol 300mhz (bi mel večinoma samo za grafiko, tekst, web) z 32-64MB in okol 3-4GB....grafika bi blo pa super da bi bla 3D .... blo bi pa tut fajn da bi bil sistem nadgradljiv.....torej kolko bi pršlo kaj takega ?

a bi se to že dolbo pod 120 jurjev ?

para! ::

Hja...

Jaz uporabljam notebook, in sicer Gericom Overdose 3. Konfiguracije je snovana na Pentiumu III s taktom 1GHz, 256MB PC133 RAM, ATi RadeOn Mobility, 20GB HDD, zvočna kartica s podporo 5.1 standardu, 14.1" TFT zaslon, touchpadom, firewire portom, 2x usb, ... skratka huda konfiguracija

Koliko sem plačal zanj? 1200 DEM. Kako, zakaj? Notesnik ni kupljen pri nas, je namreč švercan. Tako nima garancije, za poceni popravilo ob težavah in tehnično podporo pa skrbi Anni po dokaj ugodnih cenah...

V glavnem, malo se pozanimaj pri švercerjih takšne opreme, glej po oglasniku, ... če imaš srečo se da dobiti marsikaj zelo poceni.
Death before dishonor!

R0K ::

KVA !! 1200 dem !! to je noro.....tak sistem pr nas košta več kt 500-600k sit !

......ti maš pa res srečo !! ..... skot pa je to prešvercano če smem vedet ? ker je nekam gromozansko poceni....
.....ja bom jst prečekiral mal oglasnik.....

.......eno vprašanje še mam : kako pa je pol z internetom ? kak modem rabš...kok stane...kaka je povezava ??

para! ::

Švercano iz Nemčije, direkt iz Gericomove proizvodnje, ker je bil notebook namenjen testiranju v štacunah - ker ima prasko ob robu. Ja, cena dotičnega modela, če se sploh dobi pri zastopniku (Anni) je okoli 5k DEM. Cena se niža odkar so zunaj notebooki s tualatin PIII procesorji.

Internet? Jaz imam en utp vtič za ethernet ter kombiniran vtič za ISDN/analogno linijo, ISDN in analogni (56k voice) modem sta vgrajena.

Aja...kakšna je povezava? Hja...odvisno od linije, ki jo uporabljaš....saj verjetno veš

Drugače ima vse možne priključke, IR, PCMCIA slot, Toshiba 8x DVD, disk je IBMov ATA100, procesor s speedstep tehnologijo, grafikulja ima 16MB RAMa, skratka res dober sistem...in imel sem srečo, ker sem ravno kupoval namizni računalnik pa sem se malo zanimal pri znancih in mi je ponudil notebooka, ki sem ga seveda sprejel...

Death before dishonor!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: para! ()

Tomi ::

Rok, da se ga dobiti, glede na to, da konfiguracija ni tako blazno dobra. Poleg tega ljudje sedaj na veliko kupujejo nove, to pa pomeni, da je ponudba rabljenih velika. Poglej v Salomona, pa bo..
metrodusa.blogspot.com

R0K ::

ja k nebi rabu nevem kok blaznega sistema.....tolko da bodo vredu delal gor win 2000 alpa neki podobnega pa staroffice in ene par programov....
....ja bom počaku na Salomona v pondelk.....pol pa prečekiram celga.....
.....samo neki......kire firme so d best tko da bom meu servis pa to ? toshiba , gericom ?

Tomi ::

Za servis se drži firm.
Compaq, HP, Dell..
metrodusa.blogspot.com

SlaveMaster ::

Ej, Jazz bi mi ti lahko povedal kok stane tak computer v Nemčiji? Ne namenjen testiranju! Približno ceno, plz.0:)
If ain't broken, don't fix it!

para! ::

NativeCobra, u got me on this one...ko sem nazadnje gledal cene je bil okoli 3200 eurov.

Za novejše cenike glej na www.gericom.com
Death before dishonor!

Matty ::

ROK... samo nekaj, na konfiguraciji ki si jo ti navedel, se posebej 32-64Mb RAMa bodo Win2k nekoliko prevec in bodo laufali (ce bodo) zelo pocasi!

Glede 3D grafike... prodajajo ze GeForce in Radeon graficne cipe v notebookih, samo to lahko kar pozabis ker ne bos teh stvari dobil v poceni konfiguracijah. Ce hoces pocen dobit notebook bo mel ta graficni cip itak na plati!

Aja... za 120k sit pri nas novega NE mores dobit (tezko tudi verjamem da v tujini!!! pri okoli se 250k sit ze zacnejo no-name slovenski prenosniki; Comtron, HPC, ...; v Avstriji delajo na istem principu Gericome...). Rabljeni pa... hmmm... to konfiuguracijo ki si jo ti navedel ti verjetno za 120k ne bo nihce prodal! (za ta denar bos dobil recimo no-name s procom P200, 12 incni ekran s pasivno matriko, par giga diska, 32 Mb RAMA).

Ce hoces kvaliteto (Dell, Toshiba, Compaq, IBM) bos pa moral seci malo globlje v zep (vsaj 400k sit za minimalno konfiguracijo)!

VASkO ::

gericom naslednje konfiguracije dobim za 360 jurjev, se splaca ali ne? kako je s firmami pri notebookih, se splaca vzeti eno noname-shit-company ali ne?

konf:
P3 1.2ghz (tualatin)
512MB RAM
Radeon mobility 32MB RAM
Firewire port, DVD+CDRW combo
LAN 10/100, modem 56k
14,1" TFT zaslon
30GB disk
6 kanalni zvok in opticni izhod
WinXP CD in torbica


se to splaca ali ne? za kako priznano firmo z isto konf. bi dal okoli 1mio. SIT!

R0K ::

VASkO : uzam, pa tut če se ti sfuka, boš pač kupil tisto stvar novo, ker se ti še vseeno splača ker je tole tolk pocen....
....ja jst sm pa mel oglasnik pregledu (ene 5-6) in sm vidu da res ne nič pod 200k sit kar bi zahtevalo mojim merilo....če bi pa čist tko kt bi jst rad pa najman 250-300k sit ::'(
....kaj češ...vrjetno bom kr kupil kakšnega P 233MMX , 32mb, 4gb, zvočna, cd za okol 250k sit...

Matty ::

Vasko: ne bom komentiral al se splaca al ne (predvidevam, da bos tisto nabavil v avstriji).

Pri "firmah" res da vec placas, ves pa tudi pri cem si (ceprav majo eni cisto dobre izkusnje z Gericomi, in slabe s kaksno firmo). Moras se pa se pozanimat kaksna je tipkovnica, kako kvaliteten je ekran (pri tem nastane ogromna razlika v ceni, moras pa PRIMERJAT ekrane), kako kvalitetna je baterija... No... v testih (tudi v Monitorju) Gericom ni med najbolj kvalitetnimi in najhitrejsimi...

Sicer pa... odvisno kolk casa ga hoces met (kdaj ga bos menjal) in kaj bos delal s prenosnikom

p.s.: mam pa sam eno precej slabo izkusnjo z Gericomom, predvsem z slabo baterijo in modemom, za katerega nisem nikoli nasel ustreznih drajverjev (lahko pa da bos ti popolnoma zadovoljen)... bom pa tko rekel... pri prenosnikih cena ne laze!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kter notebook kej priporocate?

Oddelek: Kaj kupiti
221616 (1310) zigadr
»

Kupujem notebook, svetujte?

Oddelek: Kaj kupiti
141229 (1044) Tomi
»

Kakšen prenosnik?

Oddelek: Kaj kupiti
322588 (2274) andrej
»

notebook

Oddelek: Kaj kupiti
81167 (1029) SI_J
»

Notesnik

Oddelek: Kaj kupiti
121266 (1049) andrej

Več podobnih tem