Forum » Programska oprema » Par vprašanj oz težav pri delu z OpenOffice
Par vprašanj oz težav pri delu z OpenOffice
Dr_S ::
Pozdravljeni
Imam par vprašanj kako se naredijo določene stvari v OO:
1) Kako narediti graf da ima vrednost spodaj (os x), levo (os y) ter DESNO v bistvu tudi os Y????
V 2D grafu.
2)Kako iz celice ki ima obliko 27.08.2001 23:51:35 dobim samo čas?
Imam par vprašanj kako se naredijo določene stvari v OO:
1) Kako narediti graf da ima vrednost spodaj (os x), levo (os y) ter DESNO v bistvu tudi os Y????
V 2D grafu.
2)Kako iz celice ki ima obliko 27.08.2001 23:51:35 dobim samo čas?
- premaknil iz Pomoč in nasveti: ToniT ()
ToniT ::
ad2.
Če je celica B2, dobiš čas ven z ukazom=HOUR(B2)&":"&MINUTE(B2)&":"&SECOND(B2)
Če je celica B2, dobiš čas ven z ukazom=HOUR(B2)&":"&MINUTE(B2)&":"&SECOND(B2)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ToniT ()
Hvala
Zadeva dela tko k sem mislil.
A ve kdo kako narest še ta graf?
Baje da nekje ko rišeš graf je možnost: Zbiraj med vgrajenimi. Vsaj tako je v excellu.
Kako pa se to v OO pa ne vem.
Zadeva dela tko k sem mislil.
A ve kdo kako narest še ta graf?
Baje da nekje ko rišeš graf je možnost: Zbiraj med vgrajenimi. Vsaj tako je v excellu.
Kako pa se to v OO pa ne vem.
ToniT ::
Za graf:
Desni klik na graf, uredi in potem v meniju izbereš Vstavi -> Osi in tam lahko vstaviš drugotno Y ali X os.
(Izraz "drugotna" je pobran iz menijev).
Desni klik na graf, uredi in potem v meniju izbereš Vstavi -> Osi in tam lahko vstaviš drugotno Y ali X os.
(Izraz "drugotna" je pobran iz menijev).
Hvala
Mi je pol ratalo. Sam jst sem tko naredil da sem dirkekt kliknil na krivuljo in pol tm obkljukal na katero os naj bo vrednost.
Sej čez par dni pa če ne bom znal pa sledijo nova vprašanja
Mi je pol ratalo. Sam jst sem tko naredil da sem dirkekt kliknil na krivuljo in pol tm obkljukal na katero os naj bo vrednost.
Sej čez par dni pa če ne bom znal pa sledijo nova vprašanja
Kako dobiti Ime računalnika in domeno iz ip naslova?
Vem da je treba uporabiti funkcijo VLOOKUP pa ISERROR sam mi ni čist nič jasno kako :(
Upam da je komu kaj bolj jasno ...
Vem da je treba uporabiti funkcijo VLOOKUP pa ISERROR sam mi ni čist nič jasno kako :(
Upam da je komu kaj bolj jasno ...
Poldi112 ::
Vlookup ti matcha glede na druge celice. Kar pomeni da če hočeš to funkcijo uporabiti moraš najprej imeti tabelo preslikav med ip in imeni v eni calc datoteki.
Tu so ena dobra navodila za vlookup:
http://www.tutorialsforopenoffice.org/t...
Kako pa boš iz calca klical whois pa nimam pojma.
Tu so ena dobra navodila za vlookup:
http://www.tutorialsforopenoffice.org/t...
Kako pa boš iz calca klical whois pa nimam pojma.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
Yossarian ::
Bom si kar sposodil to temo. Kolega ima v službi naložen Openoffice.org 2.0, pri čemer uporablja praviloma samo writer. Ima pa sledeča problemčeka:
1. po defaultu ima nastavljeno, da se številka strani izpisuje spodaj, on pa bi rad, da bi bilo po defaultu zgoraj (v glavi) na sredini, pri čemer ne bi izpisalo prve strani
2. Ali bi bilo možno, da ko v tekstu nekaj piše in vmes navaja neke zneske, da bi mu te zneske sproti seštevalo ali odštevalo in bi se na koncu navajanja zneskov izpisala suma sumarum? Če je, kako?
1. po defaultu ima nastavljeno, da se številka strani izpisuje spodaj, on pa bi rad, da bi bilo po defaultu zgoraj (v glavi) na sredini, pri čemer ne bi izpisalo prve strani
2. Ali bi bilo možno, da ko v tekstu nekaj piše in vmes navaja neke zneske, da bi mu te zneske sproti seštevalo ali odštevalo in bi se na koncu navajanja zneskov izpisala suma sumarum? Če je, kako?
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | excelOddelek: Programska oprema | 4793 (3402) | xtrat |
» | pomoč v exceluOddelek: Pomoč in nasveti | 1510 (1046) | pangro |
» | excell razvrščanjeOddelek: Programska oprema | 4160 (3804) | rferrari |
» | Excel, SiMobil račun - Zamenjava stevilk z imeni ?Oddelek: Programska oprema | 2115 (2004) | ales85 |
» | [Excel]Vrednost celice = ime dokumentaOddelek: Programska oprema | 4795 (4217) | veteran |