Forum » Omrežja in internet » NFSv4 - ne dela brez exporta "/" particije - zakaj ?
NFSv4 - ne dela brez exporta "/" particije - zakaj ?
Brane2 ::
Ravno sem poskušal NFSv3 upgradeat na v4 in po mnogo poskusih mi je uspelo, a stvar insistira na tem, da na strežniku exportam "/", če hočem videti druge exporte.
Deloma mi je jasno zakaj to. NFSv4 pojmuje vse share kot del enega FS. Share, ki ima fsid=0, je "root" tega filesystema, ostali so mape v njem.
Ni mi pa jasno, zakaj moram sam esportati najmanjši skupni imenovalec vseh shareov- prei meni je to pač "/".
V specsih piše, da vse manjkajoče kocke mozaika sestavi NFSv4 sam. Če torej ne exportam nobenega sharea z fsid=0, bi ga moral generirati NFSv4.
Tole sicer dela,s amo butasto se mi zdi ponujati vpogled v "/", čeprav samo readonly, vsaki mašini, ki ji mislim nuditi dostop na katerikoli share...
Deloma mi je jasno zakaj to. NFSv4 pojmuje vse share kot del enega FS. Share, ki ima fsid=0, je "root" tega filesystema, ostali so mape v njem.
Ni mi pa jasno, zakaj moram sam esportati najmanjši skupni imenovalec vseh shareov- prei meni je to pač "/".
V specsih piše, da vse manjkajoče kocke mozaika sestavi NFSv4 sam. Če torej ne exportam nobenega sharea z fsid=0, bi ga moral generirati NFSv4.
Tole sicer dela,s amo butasto se mi zdi ponujati vpogled v "/", čeprav samo readonly, vsaki mašini, ki ji mislim nuditi dostop na katerikoli share...
On the journey of life, I chose the psycho path.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Izšla Fedora 13Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 6220 (4421) | hamax |
» | Ekipa Sambe dosegla dogovor z Microsoftom (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Brskalniki | 8421 (5820) | poweroff |
» | [Linux] Kaj manjka na poti do uspeha (usability) ? (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 5388 (4215) | jlpktnst |
» | Lan in NFS souporaba - pretok podatkovOddelek: Operacijski sistemi | 1470 (1170) | KoKi |
» | Varnost v LinuxuOddelek: Operacijski sistemi | 1630 (1336) | d0rK |