Forum » Omrežja in internet » Lovljenje signala z routerjem?
Lovljenje signala z routerjem?
cuk ::
Imam naslednje vprašanje. Sosed mi omogoča dostop do interneta preko wireless routerja (sam imam wifi na laptopu). A je problem, ker je razdalja ravno tolikšna, da povezava ni najboljša (beri povezava je, a je slaba in jo občasno prekinja). Zanima me, če je možno, da bi jaz njegov signal lovil preko svoje routerja (Asus WL 500g). Se pravi, da bi jaz postavil ob svoj računalnik ta router in preko tega lovil signal sosedovega routerja. Upam, da sem bil razumljiv in je jasno kaj me zanima. In če je možno, kako ?
Arrivo ::
Ukaz na omenjenem ruterju, ki ga upišeš po system command je : wl rssi ter mac adresa ruterja čigar signal loviš .
Primer: wl rssi 00:11:A8:64:BC:99
Dober rezultat je recimo -35dB. Zveze na Asusu delujejo do -93dB, kar je precej boljše od konkurence v tem cenovnem razredu .
Primer: wl rssi 00:11:A8:64:BC:99
Dober rezultat je recimo -35dB. Zveze na Asusu delujejo do -93dB, kar je precej boljše od konkurence v tem cenovnem razredu .
Ja ja to drži !!!
cuk ::
Kam točno to vpišem? (bi te prosil za malce bolj step by step navodila, če se ti da) V nastavitvah pod Wireless-Bridge nastavim na Hybrid, nato pa imam spodaj možnost vpisovanja v Remote bridge list. Tja vnesem MAC adress ?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: cuk ()
Arrivo ::
Razumel sem te da si svojim ruterjem že konektan na sosedovega...
Ali ima on tudi Asusov ruter ?
Vsekakor je boljša povezava med ruterji WDS in ne hibrid .
Pod Wireless Bridge in kasneje Access kontrol vnešeš MAC adreso sosedovega ruterja in enako narediš na drugem ruterju, kjer upišeš podatke od svojega. Oba nastaviš na isti kanal. Povečaš moč na maksimum 84mW. Izklopiš kodiranje .
Potem pa pod Sysem setup izbereš System command in utipkaš ukaz po navodilu, ki sem ti ga dal prej in iščeš pozicijo in način za najboljši signal .
Ali ima on tudi Asusov ruter ?
Vsekakor je boljša povezava med ruterji WDS in ne hibrid .
Pod Wireless Bridge in kasneje Access kontrol vnešeš MAC adreso sosedovega ruterja in enako narediš na drugem ruterju, kjer upišeš podatke od svojega. Oba nastaviš na isti kanal. Povečaš moč na maksimum 84mW. Izklopiš kodiranje .
Potem pa pod Sysem setup izbereš System command in utipkaš ukaz po navodilu, ki sem ti ga dal prej in iščeš pozicijo in način za najboljši signal .
Ja ja to drži !!!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Težave z WIFI - routerOddelek: Pomoč in nasveti | 2629 (2049) | Cifix63 |
» | Čuden problem z nihanjem WIFIja - TL-WR1043NDOddelek: Omrežja in internet | 7160 (5991) | krop |
» | Wireless od sosedaOddelek: Omrežja in internet | 3638 (3195) | mat xxl |
» | Wireless - še en nateg?Oddelek: Strojna oprema | 3071 (2171) | Tear_DR0P |
» | Povezava med dvema ruterjema wirelessOddelek: Pomoč in nasveti | 1493 (1399) | pviran3 |