Forum » Pomoč in nasveti » Izdelava filma in fonti v QuarkXpress-u?
Izdelava filma in fonti v QuarkXpress-u?
sklemenc ::
Spoznavam QuarkXpress. Izdelal sem svoj časopis, sedaj pa me zanima:
- ali šumniki delujejo res samo v fontih tipa CE, ali je možno kje na kakšen drug način določiti šumnike še za ostale fonte
- izdelava filma v Quarku: tiskar pravi da potrebuje film celotnega dokumenta v INVERZNI, NEGATIVE obliki.
Ker imam sam laserski tiskalnik (PANASONIC KX-P6300), TA NI TIPA POSTSCRIPT, me zanima kako to uredim v Quarku.
Danke schon. ----------s---------
- ali šumniki delujejo res samo v fontih tipa CE, ali je možno kje na kakšen drug način določiti šumnike še za ostale fonte
- izdelava filma v Quarku: tiskar pravi da potrebuje film celotnega dokumenta v INVERZNI, NEGATIVE obliki.
Ker imam sam laserski tiskalnik (PANASONIC KX-P6300), TA NI TIPA POSTSCRIPT, me zanima kako to uredim v Quarku.
Danke schon. ----------s---------
sinko999 ::
Kot prvo , za revije se uporabljajo Post Scrit fonti , ponavadi slovenski . Potem izdelava filma je sledeča v quarku boš moral sprintati revijo na horizontal flip pa na pause papir , potem pa boš moral iti k tiskarju na osvetljevalko da ti bo naredil film. To je če imaš samo črno - belo oz sive fotografije . Drugače pa če imaš še barven fotografije pa morajo biti vse slike c CMYK modelu in pa boš moral narediti separirani print file ali pa separirani PDF in pa se potem naredijo posamezni filmi .
Vprašaj tudi tiskarja za velikost filma, potem ga tudi vprašaj če ima kakšne postrip driverje za osvetljevalko.
Te ponavadi rabiš da narediš pravi print file.Če ni kaj jasno še vprašaj .
LP
Vprašaj tudi tiskarja za velikost filma, potem ga tudi vprašaj če ima kakšne postrip driverje za osvetljevalko.
Te ponavadi rabiš da narediš pravi print file.Če ni kaj jasno še vprašaj .
LP
Ni? ni ve?no !
sklemenc ::
Sinko999 hvala.
Povej, kje bi lahko našel slovenske PostScript driverje (net).
Kako izdelam print filev Quarku (vse imam v črni / sivi / beli obliki). JE možno v file s končnico PRN (saj veš za Ghostscript), da si film izdelam sam.
ZANIMA ME, če veš, kdaj tiskar potrebuje film v inverzni, negativni obliki in kdaj ne. Dal bom tiskat namreč tudi majice, letake, kapice?
hvala, ss.
Povej, kje bi lahko našel slovenske PostScript driverje (net).
Kako izdelam print filev Quarku (vse imam v črni / sivi / beli obliki). JE možno v file s končnico PRN (saj veš za Ghostscript), da si film izdelam sam.
ZANIMA ME, če veš, kdaj tiskar potrebuje film v inverzni, negativni obliki in kdaj ne. Dal bom tiskat namreč tudi majice, letake, kapice?
hvala, ss.
jetam ::
Hmm Sklemenc kako čimveč če praviš, da si naredil svoj časopis? Za oblikovanje podobe časopisa rabiš eno do največ dve tipografiji. Pa še to je najbolje izbrati kakšno z dolgo in preverjeno tradicijo (recimo Bodoni, Caslon, Futura, Garamond, Helvetica,Times, Univers).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Program za pisanje cajtngov :DOddelek: Programska oprema | 1720 (1470) | Matev |
» | v katerem programu naj napisem knjigo (strani: 1 2 )Oddelek: Programska oprema | 25834 (25041) | Matev |
» | Photoshop -> Corel?Oddelek: Programska oprema | 2397 (2167) | ali3n |
» | Kje dobiti Times new roman TYPE 1Oddelek: Pomoč in nasveti | 774 (739) | ali3n |
» | Tiskarji pozor!Oddelek: Pomoč in nasveti | 2015 (1799) | SmiLe_ |