» »

Winxp inštalacija problem!!!

Winxp inštalacija problem!!!

frajer1 ::

Živjo!

Kupil sem nov prenosnik HP NX6125, ki ima prednaložen Free Dos. Imam doma XP SP1 CD in sem ga hotel namestiti. To mi ni pustil. V navodilih od prenosnika piše, da treba dati CD noter, držati gumb za ugašanje 5 sekund in ponovno zagnati prenosnik. Potem možna re/inštalacija.

Men se zadeva ustavi pri ponovnem zagonu, kjer vidim samo temo. Ni ničesar na ekranu. CD nekaj laufa in se ustavi. Sem probal še z Win98 Cdjem in enim presnetim XP CDjem.

Pa bi rad mašino uporabljal še ta vikend, da ne bom v torek na HP servis lazu.

A ma kdo kakšno idejo kaj tuki finta?

matjash ::

v bios moraš prit pa tam izbrat da ti zažene s cdja, nekateri notesniki pa majo to možnost da te ob zagonu če držiš kakšno tipko (v tvojem primeru torej start tipko) vpraša če ti zažene s cdja ,diskete... preberi si še enkrat navodila drugače pa na HPjevi strani pobrskaj kako se pride v bios, nekateri notesniki majo f1 drugi f2, največ jih ma pa del.

LP
... bolje pozno kot nikoli.

frajer1 ::

Aja, sem bil v biosu in nastavil na boot iz Cdja. Pa ni nič prijelo, potem sem sprobal tisto, da držim gumb za pet sekund izklop/vklop. Sedaj pa ne morem več v bios, ker je zaslon tema! Računalnik se prižge in lučke gorijo normalno, samo nič ne vidim? Mam občutek, da čaka na priklop na zunanjo napravo. Kot da je preskoču CD in čaka na zunanji disk prek usb vhoda?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ntldr is missing - pomoč prosim

Oddelek: Pomoč in nasveti
201039 (848) solatko
»

kako dobiti podatke s starih trdih diskov (ATA, SATA vodilo)

123484 (3297) energetik
»

več problemov z računalnikom

143808 (3318) Dead_Eye
»

Zakaj ne vidim DISKA v DOSU?

111105 (1016) 5er-->
»

Težave z bootanjem iz SATA diska