Forum » Omrežja in internet » UMTS internet
UMTS internet
euro ::
Lep pozdrav! V mojem kraju trenutno ni možen adsl in zaenkrat uporabljam dial up vendar na koncu meseca pride prevelik račun. Zanima me če se splača uzet UMTS internet, ali ta stvar deluje v redu? LINK: http://www.mobitel.si/slo/Ponudba/GSMna...
- premaknilo iz Pomoč in nasveti: bastadu ()
Dark Angel ::
Poglej kolk MB na mesec imaš vštetih v naročnino (to se običajno šteje upload in download skupaj) in si preračunaj če se ti splača.
Pri tem pa še upoštevaj da so pri UMTS odzivni časi (pingi) lahko tud krepko nad 200 ms.
Pri tem pa še upoštevaj da so pri UMTS odzivni časi (pingi) lahko tud krepko nad 200 ms.
Matri[X] ::
Najprej se z UMTS mobilnikom prepricaj, ce dobis UMTS signal v hisi. Samo pazi, UMTS telefoni preklopijo na GSM ce nimajo UMTS signala. Pri moji Nokiji se to vidi ko izgine znak "3G".
Že par mesecev uporabljam paket umts 5gb, vendar je vsa zadeva dokaj draga. 42 EUR na mesec za hitrost veliko počasnejšo od adsl 1mb. Zanima me, če obstaja še kakšna druga možnost da bi prišel do interneta saj telekom še vedno noče zagotovit adsl povezave, čeprav živim le 2 km stran od dejanskega sedeža telekoma.
Hvala za odgovor...
Hvala za odgovor...
Senitel ::
WiFi do kakšnega soseda pa si delita ADSL... Zakaj v bistvu ne moreš imet ADSL-ja pri tebi?
Ne morem imet adsl-ja zaradi tehničnih nezmožnosti (problem s paricami)....
Že skoraj eno leto klicarim usaj 1x na 2 tedna na telekom pa mi vedno odvrnejo da ni možno. Pred tremi meseci sem dal vlogo za tehnično preveritev, rekli so mi da me bodo poklicali nazaj v roku enega tedna a že 3 mesece čakam na ta klic. V tem času sem večkrat poklical nazaj in so rekli da bodo posredovali naprej, a očitno tega niso storili.
Jaz ne vem več kaj naj bi naredil saj očitno se s telekomom ne da nič zmenit. WiFi do soseda pa ni možen, zato ker v bližini ne živi nobeden ki bi imel internet.
Že skoraj eno leto klicarim usaj 1x na 2 tedna na telekom pa mi vedno odvrnejo da ni možno. Pred tremi meseci sem dal vlogo za tehnično preveritev, rekli so mi da me bodo poklicali nazaj v roku enega tedna a že 3 mesece čakam na ta klic. V tem času sem večkrat poklical nazaj in so rekli da bodo posredovali naprej, a očitno tega niso storili.
Jaz ne vem več kaj naj bi naredil saj očitno se s telekomom ne da nič zmenit. WiFi do soseda pa ni možen, zato ker v bližini ne živi nobeden ki bi imel internet.
shock ::
A poznaš kakega kolega (znanca), ki ga direktno vidiš (brez ovir) do 3 km in ima ADSL? Kajti bi si lahko naredil eno preprosto WLAN povezavo.
Mogoče pa bi se dalo najdet kašnega. Bom jutri malo pogledal naokrog. In kako bi si to naredil? Kakšno opremo bi rabu?
Jan987 ::
Nekaj cenejše (a tudi malo manjša hitrost) bi te prišlo pri Simobilu, kjer bi za paket s 5gb prenosa mesečno odštel okoli 33€.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | T.Neomej.Klicni vs. T.Isdn vs. M.Inst.PaketOddelek: Omrežja in internet | 2811 (2468) | jerriho |
» | Dial-up obupanecOddelek: Omrežja in internet | 3023 (2147) | Pesimist |
» | banda telekomska...Oddelek: Omrežja in internet | 2971 (1819) | shock |
» | Kje dial-up neomejeno?Oddelek: Omrežja in internet | 1411 (1270) | Yacksy |
» | Mobitel UMTS ali Simobil VodafoneOddelek: Mobilne tehnologije | 3669 (2978) | flipflop |