» »

Monitor umrl?

Monitor umrl?

Ted ::

Že nekaj časa je 17 colski Miro (ekran od LG) migetal po horizontalni liniji, tudi slika se je na trenutke "majala", včeraj se je pa na zaslonu zabliskalo in monitor se je ugasnil. Ne kaže nobenih znakov napetosti, kot da ni priključen na elektriko. Varovalka je ostala nedotaknjena, počilo ni ničesar, tudi zažgalo se ni nič. Na prvi, drugi in tretji pogled (sem mel zadevo narazen) nisem našel nič "problematičnega" oz. požganega.
Zanima me, ali ima smisel zadevo popravljat, v primeru nekaj jurjev bi to verjetno dal popravit, drugače pa pač po nov monitor. Prebral sem da v primeru da je crknil HV trafo (ne vem sicer kaj to je:D ) popravilo nima smisla, če bi bilo pa kaj malenkostnega pa bi dal zadevo popravit. Bi znal kdo oceniti kaj je narobe? Kot rečeno, varovalka je ostala nedotaknjena, po migetanjih se je zaslon zabliskal in ni več slike niti napetosti, monitor se ne odziva na vklop/izklop.
Hvala za pomoč.
Mah...

stromar ::

Preveri slabe lote na tiskanem vezju. Po mojih izkusnjah so LG monitorji kar problematicni kar se tega tice. Sem imel ze dva LG monitorja s slabimi loti

Lp

VolkD ::

Tole bo verjetno kaka napaka v napajalniku. Sploh če ne da prav nič od sebe..
Poskusi v napajalniku poiskat kak upor 150 k ali več. Verjetno je izdihnil ( neskončna upornost).. Včasih zadošča že malo sline na koncu izvijača, ki jo nanesemo po dolžini upora.. Rešitev je seveda hudo začasna, a za test zadostuje.
Preden zaspiš zapri oči. Preden zapreš oči, ustavi avto.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Lastniki poceni LCDjev- pozor na slabe kondije ! (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
9710570 (5181) Pyr0Beast
»

Napajalnik

Oddelek: Pomoč in nasveti
5772 (689) xabre
»

Ugasnjen racunalnik se skuri

Oddelek: Pomoč in nasveti
172051 (1542) Macketina
»

Laptop se ne prižge

Oddelek: Strojna oprema
51008 (954) mare_
»

POK !!! v napajalcu

Oddelek: Pomoč in nasveti
421962 (1387) Brane2

Več podobnih tem