» »

Conroe procesorji so med nami

Conroe procesorji so med nami

««
10 / 42
»»

Good Guy ::

Proca sta delana za serverje in dektopračunalnike torej to ej razilka..

prva razlika je fizična to se prav socket ki je pri woodcresith 771 conoro1=775
druga razilka je da bosta uporabllal čist drug čispet..woodcrest 5000X, 5000P, and 5000-V in conroe 975x, Intel P965/G965/Q965/Q963...
tretja razlika je velikost predpomnilnika ki je pri wodu 4 mb pri conrotu pa 2mb

kar bi mogl mi kle primerjat je razlika med starim xeonom in woodcrestom a.k.a. woodcrest xeon

edino kar je isto je to da masta ena način podnožja, ni več pinkov na porocu ampak so na matični (lga775)
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

PrimozR ::

Torej je praktično edin plus zarad katerega bi se splačalo navijati Woodcrest 4 MB cache-a? Brezveze IMO.

niti ne če uporabiš funkcijo združevanja jeder..2mb na jedor kr hudo....

Lord.Febo ::

ej ti rovtar, mal si zajebal, conroe ima tudi 2x2mb (6600, 6700, 6800) in tudi Core Multiplexing podporo. Med samimi proci sploh ni razlike.

mtosev ::

Ko pride Conroe bojo verjetno D 930 šel po 35k. Saj se bojo prodajalci rabli rešit zalog.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Spock83 ::

In v čem bo potem razlika?

@lord definiraj mi razliko....

socketa sta različna... to ni razilka?

arhitektura procesorja, clock to clock pefrormance, sej S940 pa S939 opteroni so tud socket različni, pa ubistvu so to čist vsi San Diego procesorji.

Ma ni razlike spljoh toprej ni pointa v navijanju server procev. Glavna razlika pri s939 in s940 je, enako kot pri Intel-u, razlika v pinih in pa zahteva po ECC RAMu pri s940.

a končn ti je potegnil....

No ko boš (če) kupoval conrota.... pol najboljše da kupiš serverski proc(na 3.3 ghz 15 s superpi odlično) k je bl pocen ane?

dej misl mal no....

ej PIPI, zakaj so pol vsi norel nad opteroni, server proc, in ne SDji?

Lord Febo noreli so za s939. Razlog je v 1 MB rama v celi liniji pa cenejši so bli pa bolje se navijajo. Za s940 Opteroni ne norijo nobeni navijalci. Če intel da ven Woodcrest na LGA-775, ki bo cenejši in se bolje navijal, lahko 3x ugibaš kaj se bo zgodilo. Popolnoma isto!

PIPI, pa sej ne pravim da moremo zdej vsi WCje kupovat pa to, samo vedno je pri entuziastih zanimanje po serverskih procih. Sej socket gor ali dol, če bi se recimo DFI pred S939 opteroni odločil narediti ultra-E za S940, bi pa verjetno pol XSa norel za S940 opteroni.

igor0203 ::

Brez kreganja...

Aja, rovtar, sam si spraševal, zakaj ne nardijo OC plat za woodcrest, pa sva s Febotom začela spraševat in pojasnjevat da praktično ni razlike med Conrtoe in Woodcrest procesorjem (razen v podnožju), nakar ti napišeš takle post. Oh ja...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

ohjoj kam gre svet znaš brat?

jst sm napisu da serverskih plat za oc ne delajo, pol sm napisu da bi po tvojem mišljenju raje kuup woodresta kot pa conrota in nič druzga če pa ti ne znaš brat je pa to tvoj problem

@mod pobriš tole mal!

tiborrr ::

Jao rovtar, woodcrest in conroe sta pin compatible, le na PCBju so potem povezave drugacne. Jedri sta popolnoma enaki, razlika je le v pakiranju - torej organskem PCBju. Komot lahko woodcrest jedro (ki je identicno conroeju) neses na PCB za LGA775.

Obstajaji serverske plate za OC, recimo za dual Opterone S940 - ASUS K8N-DL, K8N-DRE, Gigabyte GA-2CEWH, ... To so vse plate na osnovi nForce4 Pro 2200, obstaja pa se jih en kup tudi starejsih na nForce3 Pro150 (recimo MSI).

Samo hec je v tem, da si omejen in tega ne ves... :\

Primer MSI K8N Master2-FAR:
Don't test the captain's validity or his vulnerability!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: tiborrr ()

Nisem sledil, če je že blo al ne... Primerjava med Conroe in A64 s939 na istih frekvencah.

KLIK

^^ :D

edin problem k bo je to da za serverske proce ne delajo opsanih overcolck plat:O :O

Jest tole razumem kot da si želiš OC serverske plate. Ne vem no. 'Edin problem', smajlija, ... Sem jest res tako zabit al nekdo ne ve kaj piše? Mislim da je kar zadnje in da nisem edini, ki misli tako.

lollololololloololololololloolol
@tibbor smeh.....

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Good Guy ()

Če se smejiš ker je rekel da sta pin compatible, me zanima kaj je tu smešnega. Mislil je sam čip, jedro, tisti del pod heatspreaderjem. Le-to potem dajo na zelen PCB ki določa podnožje. Tukaj je razlika.

Rovtar, res zrel in odrasel odgovor, ja :\. Ce bi vedel, kako izgleda izdelava in pakiranje procesorjev, ne bi govoril bedarij.

V 122.stevilki revije Vidi je zelo dober clanek o tovarni FAB30 in 36, kjer izdelujejo jedra in je do potankosti razlozeno, kako je povezan procesor s pcbjem.

papameneger ::

No lep pozrav vsem

Da ne bom odpiral nove teme mene pa zanima ce kdo ve ker namrec kupujem osnovno plosco za intele in bi jo zdaj kupil brez cakanja ampak da bi se pol dalo za kako leto kakega conrota not pocit kak chipset je najboljsi za nadgrajevanje..
cena ni vazna

lp se ze vnaprej zahvaljujem za odgovore

Intel 975X Bad Axe, trenutno edina dobra dobavljiva plosca pri nas.

Trenutno najboljša plata je še vedno INTEL BAD AXE D975XBXLKR, cena 52.900 v funtechu jo dobiš.
tib :D

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Lord.Febo ()

woodcrest is faster then equal clocked socket 940 opteron. perfromance difference get smaller when using 64bit. povray 64bit seems to have an issue with the woodcrest, its not a driver issue since the cine is working fine

layout of the woodcrest system:
woodcrest has an active cooling and is rather cold, the speedsteps comes in directly "agressieve" from 2660 to 19xx, unable to tern off) The fbdimm is active cooled and you are not able to touch it for a few seconds

woodcrest poseku navitga opterona

Link? FBDIMM so pa vroči...

Primoz78 ::

Test veliko CPU-jev...med njimi tudi Conroe in Merom v francoscini...:\ (vir: XS)

Lp Primoz
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/

Alo

Mene pa se zanima nekaj ce ima osnovna plosca kaj veze pri hitrosti prosecorja.Namrec ima p4 3ghz in ht sem zelo zadovoljen vendar sem gledal teste in bi malo mogel bit bolsi.Plata je pa asus p5sd1-fm ne vem oz. ne najden kaksnih podrobnosti o tej plati ce mi lahko kdo pove ki je bolj podkovan tehnisko..

lp

Odvisno je od čipseta, nekaj male razlike je tudi med različnimi izdelovalci plošč.

Primoz78 ::

...pa ga imamo super_pi sub 10s...Coolaler z X6800 tsting...

Link do XS teme..

Lp Primoz
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Primoz78 ()

Svaka mu čast8-O

Zgodovina sprememb…

To je japonc je tak?:D :D

ta tip dobi več hardvera kot cela slovenija, je pa japonc ja

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Lord.Febo ()

alo

zdaj pa mene se zanima ker bom mel plato intel bad axe ce lahko jaz vtaknem not ddr rame in ne ddr 2

lp

NE

probaš lahko >:D >:D

aja hvala to sem se bal v niti eno plato ne morem a ne ki podpirajo ddr2

lp

jah ampak brez uspeha bom veretno no probal bom samo da nej kaj skuril

pa koliko bodo tile conroji imeli porabe se vedno preko 100 Wattov kot pentuimu

¸Da ne bi DDR rame dajal v DDR2 režo. Ne pomisli na to!! Prva razlika je v pin countu, DDR ma 184 pinov, DDR2 240. In Conroe pokuri manj k pa P4.

Lahko pa poskusiš kot en pametnjakovič, ki je v AGP grafično izrezal tisto luknjo, da je grafična šla v PCI-E režo, potem pa se je spraševal, zakaj mu grafična ne dela več. :D

Hvala za odgovor
no pol jih bom pa mal pobrusil in zabil not ona je res huda zakaj mu grafa ne dela lol
malo heca
8-O :D

papameneger, obstajajo pa plate z conroe support in grejo not DDR rami.

daj edno mi napisi prosim

pa se nekaj kolega sprasuje ce se splacajo kupit pentuim d 3.2 ghz

pa se nekaj kolega sprasuje ce se splacajo kupit pentuim d 3.2 ghz

Čez kaki mesec ja. ker se bo pocenilo.

igor pri PCIe grafi je porezal 'pine' da je šla v AGP. Pri 7800 GTX IIRC.

Plata z DDR in Conroe supportom? Ena izmed ASrckovih plat na VIA čipsetu. Katera točno ne vem. Itak pa ni fore imeti DDR rame na COnroe-u, vseeno če imaš DDR2.

Pyr0Beast ::

Jst glih zdej čakam na optija 144 za 38k.
Ne obžalujem, da ga bom kupil. Dokler pa conroe pride ven, bo pa tudi preteklo veliko vode :)
Sicer pa primerjat neki novega z nekim starim je IMO irelevantno. Pa k. gleda tist SuperPi zaradi nekaj ms boljšega razultata ne bom šu dajat 100k za novo mašino.
Aja, pa DDr2 je slabši za gejming >:D
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Corsair je dal ven nove rame, cas 3, 2 giga kit. Pr 500 MHz itak ni efekta. Al BH-5 pr 250 pa 5-2-2-2 al pa DDR2 pr 500 pa X-3-3-3. Pa itak bo Conroe ubijalski CPU pa še ni tolk odvisen od RAMa. Ne vem od kej ti, da je DDR2 zanič za gaming... Itak lohk šele zdej primerjaš enega z drugim, odkar ma AMD novo podnožje. In veš kakšen sistem ima uraden 3D Mark rekord? AM2. (Conroe je na ORBu nedovoljen).
««
10 / 42
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[komentarji] Intel Core 2 & AMD AM2 SuperPI lestvica! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Navijanje
12810782 (5143) Galaxy
»

Plata za core 2 duo???..asus

Oddelek: Navijanje
412543 (1455) ShARk63
»

računalnik gre v predelavo (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
787177 (5052) aodius
»

core2 duo vs. Pentium D 945 vs. Athlon 64 X2 4200+ AM2

452502 (1451) bond007
»

Core 2 duo sistem

373020 (1818) Cinderela

Več podobnih tem