» »

Conroe procesorji so med nami

Conroe procesorji so med nami

««
37 / 42
»»

igor0203 ::

@zbogi:

No sej po eni strani ima prav. Če gledaš po % kako se E6300 navijajo, se navijajo več kot 50% na skoraj stock (ali pa na stock) voltaži, potem tudi je bilo že kar nekaj 100+% OC E6300 itd.
Vsekakor pa nima lufta za 5GHz. >:D

zbogi ::

in kje je zdej tle maneverski prostor, če imaš dober primerek, lahko prideš do 500x7=3500, z zračnim hlajenjem, kjer te itak limitira plata. In pol narediš recimo vcore, dvigneš voltažo, nč, si recimo omisliš vodno, nč, si sposodiš kompresorko, nč, še vedno si na 3500, si car, greš po LN2, evo, si še vedno na 3500 ???
Member of OC-Lab Team
http://www.oc-lab.si/

No recimo, da imaš dober primerek in da ga spraviš na 3.5GHz. A to zate ni ogromen OC? To je skoraj 100% OC. Z X6800 ali E6700 boš pomoje težko videl 100% OC ali pa sploh nikoli.
Pa ne da se kregam, samo verjetno si njegove besede razlagam drugače kot ti. Kar pa ni narobe. ;)

kuglvinkl ::

Zahteva se argumentiran odgovor. Ni tako težko, kot se zdi na prvi pogled.

Myles ::

Zdravo ! Eno vprašanje :plata Gigabyte 965P DS3 z biosom F2,proc E6400
A bo v redu ram DDR2 1GB GeIL PC6400 800 ULTRA CAS4 DualChannel (2*512),"baje majo iste čipe gor kot good ram" nekje na enmu tujmu forumu pa sem bral da majo nekateri probleme z temle geilovim ramom.Nekdo pri nas pa mi je povedal da je mel probleme z Good Ramom na tej plati.Mal sm škraru pa sm vzel to namest asusove. Biosa pa ne upam flešat, k se mi je enkrat pri Gigabajtki neki sfižl z BIOS utility.Ker dobr ram mi še ostane za DS3 plato,da bo dobr letel,seveda za prbližn keša. Hvala

PrimozR ::

Me zanima kaj bo prinesel E4300... 8-)

minirac ::

p5b, 6300, goodram 1gb vse skupaj imam 1 dan tako da se nisem kaj dosti igral, se bom v naslednjih dneh drugi teden pa pride tut pleksi za blok >:D, hlajenje je stock intel cooler.

naredil sem samo ta 32M bench več pa pride..

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: kuglvinkl ()

O lepo! Kje si pa dobil P5B Dlx? Na kok V maš rame?

Hux ::

Kaj toti desktop conroji 2 majo tudi speedstep al je to exclusivno laptop zadeva?

@igor: p5b v funtech rami imam na 2.25 čeprav super pi 32 je tudi stable na 2.15V...samo to še zdaleč ni konec ker ma še veliko potenciala + vodno>:D

@hux: ja ima!

panter666 ::

hej!
A mi lohk kdo pove a se splača kupit plato z 945 čipom (mislim gigabyte ali asus), glede navijanja mislim. Ne bi rad do nevemkake frekvence, bi pa rad dal core2 duo in ga spravu na največ 2.5ghz. gre se za denar, sicer vem da bi če ne kupil 975x, sam je drago ko kurba. aja to mislim uni najcenejši model s privzeta frekvenco 1.83ghz.

lp
www.ms3.si

Zgodovina sprememb…

Frame ::

Oj

Glede plat v Chip trade majo vse :

P5B Dlx
P5B Dlx Wi-fi
P5B
in
DS3

Samo tak za info.
May The Force Be With You!!!!

MEDENA ::

gledal sem na chipovi strani....bolj švoh imajo...

kaj menite o tej plati????

GA-945P-S3

A se nisi ti ne dolgo nazaj nekaj šopiril kaj se gredo tile tukaj z navijanjem?? :\

Sicer pa 945? A nej ne bi bil za Conroe 946? Aha, vidim da je tut 945. IMO je bolje 975/965. Medena vzem P5B, non-Deluxe, tut ta ni tako švoh. Deluxe je sicer boljša.

hribovc ::

Kaj pa tale INTEL Lemont DP965LTCK za 30k.

Volta ::

Vem da nista conroe-ja. Se pa dobro sliši >:D

PiPi ni zame za frenda, nekaj pocen e6300+plata+ddr2 1gb+ 7300gs/gt.

Skankulja ::

dobim, zmontiram (nb cooler je mel samo cca 50% stika z chipsetom :\ zato sem rahlo zvil "heatpipe" in namazal z a.ceramique, z ninjo ni bilo težav), windowsi, mal poštimam, grem v bios, fsb na 450 + ostale nastavitve in Iz prve...

pb5 deluxe, e6400 (L627A), goodram 2gb, ninja+

se še mal pošpilam, da vidim do kod leti.

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: igor0203 ()

Zgodovina sprememb…

hribovc če nočeš navijat ti kar. :D

BoLhCa ::

Mah zgleda da sm na meji.. 270+ ne boota oz. če ze boota ne pride v winse, pa se neki sm pogruntal, če dam voltazo DIMM na +0,2V plata ne boota, FSB ni važn LoL :D pa sm ze mislu da bom mel 500*7 24/7 ^^ crap

hribovc ::

Greh je ne navijat tanovih intlov, tko da bom uzel asus P5B in e6300, 2Gb rama, 7600gt in 2x hitachi 250Gb za raid 0. Za disk nisem lih 100%, tko da lahko date kakšno alternativo.

lp

Greh ni bil že navijanje tastarih, kaj šele zaj ko so dvojedrni. Dobro da si ni neki butl zmislo česa podobnega, ko pri DDR2 štejejo kao dvojno frekvenco ( rami grafičnih ). Torej ker maš 3 jedri, maš v bistvu takt 7000Mhz skup >:D Svašta.

LP

Se popravlam - 2 jedri :D

Mirč ::

offtopic
imam matično ASus P5B in conroa in me zanima če je kdo tule delal raid konfiguracijo za tole matično,tu sem opisal problem
prosim za pomoč.

edit: Hlajenje je high end vodno.

>:D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: igor0203 ()

RC14 ::

igor0203:

Super tole, ni kaj.;) Torej te je gigabytka zajebavala, da ni šlo višje ane?

Lp
:4770K@4.5GHz @ BeQuiet!Dark Rock Pro2; MSI Z87 GD65 Gaming; 16GB RAM:
::GTX 1060 6GB; SSD Samsung 840 EVO 250GB; SEAGATE 3TB+3TB+1TB; LG 27"IPS::
:::: XFX 850W Black Edition; X-Fi Titanium; Fractal Design ARC R2 ::::

A lahko kake druge benche date.....video encoding, cce encoding dvdja...

ima sploh asusova p5b raid podporo ali je prodajalec n... kolega.
lp

Super tole, ni kaj.;) Torej te je gigabytka zajebavala, da ni šlo višje ane?

Jp. :) Sicer ne vem, če me tale tud, ker 413x8 je max. stabilno za 24/7, več je uporabno samo za benche. Sumim, da je plata, ker proc bi pomoje šel komot 3.8GHz s P5B Deluxe. Ko bi mi jo le kdo posodil za kak dan... :|

Shark-357 ::

P5B podpira raid sam je blesavo narejeno ..
Rabiš zunanji disk za raid...

EDIT
-------------------------------
The only thing I really hate in the layout is the eSATA port Asus used on the back I/O. This is nice if you want an external SATA
H D, but they use a SATA port on the Raid controller. So there is NO RAID on this board, unless you want to use 1 internal and 1
external drive to do so.. (or maybe IDE drive, I don't know I have none) This thing piss me off a bit.

vir: XS

Zgodovina sprememb…

@igor super OC, samo rezultat (1M) se mi zdi visok... za tako frekvenco bi pricakoval pod 15sec.

Lahko noč:D

EDIT: definiraj high-end vodno>:D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: BoLhCa ()

Hja veš kaj, plata je že med tem kar dosti cvilila, pa je ne upam še bolj pritisnit. >:D Dosegu sem 15.032s, samo ga bom pozneje objavil. Upam, da bo kmal 500FSBja.

nb: 1.45v, fsbv: 1.4V, ddrv: 2.1V
laufam orthos že cca 3 ure... me pa čudijo temperature (load: ~60° - coretemp), cooler je mlačen na otip. ihs-cooler stik je ok (preverjeno). sicer pa berem na xtremesystems, da naj bi bil coretemp krepko netočen [:\\]

igor kakšen je vcore?

pa še to imam gor x64 xp pa ne vem je razlika v preformance-ju v primerjavi z navadnimi 32 v superi pi in drugje ?

@minirac ni razlik.

Točno lohk si MP spustim pa grem pogledat ce lohk pridem cez 270fsb-ja stabilno:D Po sihtu..:))

@Skankulja upam da je netočen za tako da kaze vecje temperature od dejanskih:P

Vcore je bil 1.55V, samo bi šlo zihr še z manjšim. Hotel sem vidt, do kok bi šel z 1.55V, ostalo je blo tud vse do max., edino rami so bli +0,3V.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: igor0203 ()

matjaz_76 ::

tut jaz mam core 2 duo 6600 pa me zanima na kiri temperaturi vam mlinček melje, men kr hitr doseže 55°C pa tut do 60 pride.

kolk je meja da bo še varno delovalo ??

LP

Spock83 ::

Pa imaš navitega?

ne nimam neč navitega oz. na plati mam opcijo da mi avtomatsko zviša frekfenco po potrebi, ta je vklopljena

Plata je Asus P5b deluxe

LP

in na koliko ti jo dvigne
lp

Du5aN ::

Upam da ni preveč offtopic vprašanje...

Katere spodnje rame (2GB kit) mi priporočate za E6600 + DFI Infinity 975X/G:

- G.skill F2-6400PHU2-2GBNR
- G.skill F2-6400CL5D-2GBNQ
- Teamgroup DDR2 800MHz Dual Channel 2G
- Geil RAM DDR2 PC6400 800Mhz 2GB KIT (nisem našel povezave)
- Geil RAM DDR2 PC6400 800Mhz 2GB KIT UL CL4 (nisem našel povezave)

Cene vseh so več ali manj podobne (v cca. 5K sit razlike). Lahko pa seveda predlagate tudi katere druge...

Hvala vsem za nasvet!

Dushan: js sm goodram vzel, pa se fajn obnesejo. Mislim, da imajo tako Teamgroup kot Goodram Micronove D9 čipe. Ne me držat za besedo :8).

Še vedno mi ni jasno kaj je z temperaturami. Take a look at this...

Če koga zanima več: klik

Zgodovina sprememb…

ma dvigne ga iz 2400 na 2460 nič kej konkretnega maximum je za 10%

vseen me zanima na kolk stopinj deluje komu drugemu

Du5aN ::

Skankulja: Kdo pa je pri nas uvoznik za Goodrame?

Mogoče še kakšno drugo mnenje glede ramov?

eDDi ::

goodram zagotovo >:D

Dushan: Najdeš jih tu: funtech ;)

Ja a ICH8R pa nima RAID funkcije???? 8-O

Bador ::

Kdo sprobu ze ta nov bios za P5W DH ?
1401

" Support FSB overclocking to 550MHz"

http://www.computerbase.de/forum/showth...

Izšel je novi BIOS za Gigabyte 965P DS3 in sicer F5... Več imate na njihovi strani.

Lp
««
37 / 42
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[komentarji] Intel Core 2 & AMD AM2 SuperPI lestvica! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Navijanje
12810671 (5032) Galaxy
»

Plata za core 2 duo???..asus

Oddelek: Navijanje
412520 (1432) ShARk63
»

računalnik gre v predelavo (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
787017 (4892) aodius
»

core2 duo vs. Pentium D 945 vs. Athlon 64 X2 4200+ AM2

452473 (1422) bond007
»

Core 2 duo sistem

372986 (1784) Cinderela

Več podobnih tem