Forum » Omrežja in internet » pa še moj prblem z mrežo
pa še moj prblem z mrežo
Blond ::
Pozdravljeni !
Imam HUB in na njega vezana 2 računalnika, nato pa še v HUB priklopljen ADSL modem od SIOLa.
Z obema računalnikoma lahko normalno dostopam do interneta - tukaj deluje vse OK in brez problema.
Na obeh računalnikih pa je vklopljen Firwall od WinXP, da sta računalnika vsaj malo zaščitena.
Težava pa nastopi tukaj, ko se računalnika ne vidita v mreži in ne morem sharat fajlov in tiskalnikov. Da bi pa to nastavil pa imam premalo znanja in bi vas prosil za pomoč.
Hvala in lep pozdrav
Blond
Imam HUB in na njega vezana 2 računalnika, nato pa še v HUB priklopljen ADSL modem od SIOLa.
Z obema računalnikoma lahko normalno dostopam do interneta - tukaj deluje vse OK in brez problema.
Na obeh računalnikih pa je vklopljen Firwall od WinXP, da sta računalnika vsaj malo zaščitena.
Težava pa nastopi tukaj, ko se računalnika ne vidita v mreži in ne morem sharat fajlov in tiskalnikov. Da bi pa to nastavil pa imam premalo znanja in bi vas prosil za pomoč.
Hvala in lep pozdrav
Blond
www.galea.si
Odkup, prodaja in obnova nepremičnin
Posredovanje v prometu z nepremičninami
Dark Angel ::
Enako vprašanje kot je že par drugih... Dejte se naučit kliknit na gumb "SEARCH" al pa sami par tem preiskat... Vedno ena in sta vprašanje...
Lahko bi pa napisal v kakšno temo ki je že:
Klikni me grobo
(ostalih se mi ne da iskat...)
Drugač pa "lepljivki" tud niso zarad lepšga na vrhu.
Klikni me za obširno razlago in vse možne in ne možne vrste priklopa mreže
Tko da dej mal kdaj že kakšne obstoječe teme preber, pol pa šele postavljaj vprašanja!
Lahko bi pa napisal v kakšno temo ki je že:
Klikni me grobo
(ostalih se mi ne da iskat...)
Drugač pa "lepljivki" tud niso zarad lepšga na vrhu.
Klikni me za obširno razlago in vse možne in ne možne vrste priklopa mreže
Tko da dej mal kdaj že kakšne obstoječe teme preber, pol pa šele postavljaj vprašanja!
se opravičujem....
sem prebral celotno tisto solato in vendar nisem ugotovil ali to sploh ni možno z HUBom ali pa je kaj druga narobe ?
je potrebno ročno nastavit IPje ?
kako ?
ali kaj čisto druga ?
prosim za pomoč....
sem prebral celotno tisto solato in vendar nisem ugotovil ali to sploh ni možno z HUBom ali pa je kaj druga narobe ?
je potrebno ročno nastavit IPje ?
kako ?
ali kaj čisto druga ?
prosim za pomoč....
www.galea.si
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Blond ()
agent006 ::
kaj pa brez Firewall-a od WinXP se računalnika vidita al ne?
imel sem isti problem samo da imam ruter, ko so bili winsi na novo instalirani sem vidu računalnike na mreži samo nisem imel še sharanih fajlov ko pa sm zagnal čarovnika za sharat se računalnika nista več videla potem sem šel brez čarovnika in sedaj dela vse OK
probi funkcijo, sharat fajle brez čarovnika
imel sem isti problem samo da imam ruter, ko so bili winsi na novo instalirani sem vidu računalnike na mreži samo nisem imel še sharanih fajlov ko pa sm zagnal čarovnika za sharat se računalnika nista več videla potem sem šel brez čarovnika in sedaj dela vse OK
probi funkcijo, sharat fajle brez čarovnika
življenje je borba
Zgodovina sprememb…
- spremenil: agent006 ()
firewalla sem izklopil in se še vedno ne vidita
Tudi ročno sem sharal mape pa še vedno nič...
verjetno imam nekaj narobe naštimano....
Tudi ročno sem sharal mape pa še vedno nič...
verjetno imam nekaj narobe naštimano....
www.galea.si
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Switch ali router???Oddelek: Omrežja in internet | 3696 (2690) | Ursus |
» | prosim pomoč pri mreži ter internetuOddelek: Omrežja in internet | 2742 (2538) | boych |
» | kako imeti na mrezi 3 racunalnike, da od tega 1 nima dostopa do drugih dvehOddelek: Omrežja in internet | 3334 (2756) | Pyr0Beast |
» | WD 200GB - WinXP ne prepoznaOddelek: Strojna oprema | 1334 (1050) | Goldee |
» | GatewayOddelek: Omrežja in internet | 1244 (1030) | matic |