» »

Gateway

Gateway

matic ::

Ekola ustvaril sem si Gateway s windowsi XP.. notr imam 2 mrezni.. 1 gre pac na ADSL, druga na drug racunalnik z crossover kablom.. imam tut vklopljen firewall od winXP.. skrtka dela super..

Imam pa se eno masino ki bi jo rad vkljucu zraven.. nebi pa rad kupu HUB in imam se eno mrezno.. samo nevem ce je sploh mozno.. tam ko dam share internet connection lahko sharam to pac samo na eno mrezno kartico.. kako bi lahko to potem sharal na oba mrezni oz. na oba racunalnika!? :\ Me zastopi sploh kdo!? :D

Tomi ::

Hočeš torej imeti tri računalnike naenkrat na mreži, če sem prav razumel.
Pač ponovi vaji, ali na prvi ali pa na drugi mašini, to je vse.
metrodusa.blogspot.com

CaqKa ::

v oni mašini ko že imaš dve mrežni noter pojdi na 'network connections' in tisti dve kartici kaj ju imaš za lan povezavo daj obe v bridging mode... na njiju ne boš mogel uporabljat firewala (ga itak ne rabiš za mašine ki so v lanu) firewall pa pustiš všaltan na oni ko pač ima adsl. če ne gre pač daj onemu wizardu da ti naredi disketo.

matic ::

aa.. bridge.. to bi znalo bit.. samo najprej moram resit se en problem z PCI vodili, ki mi nekaj nocejo delat..da bom lahko dal se tretjo mrezno notr..

CaqKa ::

ej daj poročaj.. jaz mam tui tri pci mrezne noter.. ta tretja mi neče delat.. lučka za povezavo ves čas gor.. meni pa nič jasno prvi dve pa lepo delata, rad bi pa vsaj tri če ne kje 4 mrežne noter spravo.. vse skupi na xpjih
meni se je tudi zdelo da pciji ne delaojo... vendar dam kaj drugega na tisto vodilo pa dela... pa dam mrezno v drugo mašino pa dela...
plata pa je asus cuv4x help
/edit
aha vidim da je tvoja zadeva z pciji drugačne narave.. pa vseeno ve kdo za kakšne čudne simptome pri moji konfiguraciji?
matic: v biosu poglej kak so irqju za kartice nastavljeni... da nimaš kaj fauš

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: CaqKa ()

matic ::

CaqKa: kaj pa tebi nardi? A ti racunalo vseeno dela ce imas uno mrezno (tretjo) notr al ti stekne!? Ker meni stekna.. samo meni stekne ce dam tudi une dve mrezne ven pa samo to 1 PCI mrezno notr.. in je konec.. zazna.. prba instalirat in zmrzne.. :\

CaqKa ::

meni dela komp. z izjemo da mi pač mrežna ne dela pa da na mrežni skozi sveti lučka za povezavo... treba najt ono temo 'koliko mreznih najvec v racunalo' eli nekaj podobnega :)

matic ::

CaqKa: tisto je bila tudi moja tema! :D Je pa tukaj: koliko mreznih v 1 racunalo ;)

Takrat sem razmisljal o tem, sedaj je realizacija.. sam ko bom poj***bal te pci slote.. :\

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: matic ()

matic ::

CaqKa ( pa se kdo ce ga zanima) MENI DELA! 3 MREZNE KARTICE DELAJOOOO! KO BOOOOG in batina..
Ena gre pac v adsl, druge dve pa vsaka v svoj racunalnik.. tko sem brez huba ali sitcherja na netu z 3 racunalniki na 1x!
Nalozene imam XPje.. ADSL povezava je shrana.. tiste 2 LAN mrezni povezavi pa sta v BRIDGE modu! Bom poslal ce en screenshot za foro..
PCI sloti so pa kar zacel delat.. svasta! :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Onboard grafika za server ? onboard mrežna ?

Oddelek: Pomoč in nasveti
151093 (976) mrTwelveTrees
»

Internet connection sharing! WTF???

Oddelek: Pomoč in nasveti
201698 (1394) CaqKa
»

koliko mreznih v 1 racunalo

Oddelek: Pomoč in nasveti
201578 (1245) CaqKa
»

Mrezna karta za ADSL

Oddelek: Kaj kupiti
251332 (1098) Igor
»

dva racunalnika + mreza +oba dostop do interneta (kako?)

Oddelek: Pomoč in nasveti
271643 (1310) leskovsekg

Več podobnih tem