Forum » Operacijski sistemi » Linux gonilniki
Linux gonilniki
SynTax64 ::
Zadeva je sledeča:
Namrec namescen mam Linux Suse 10,grafika vse je OK le ko hocem delat z 3D aplikacijami se ustavi! !
Rabo bi namrec driverje ter potopek kak si instaliram
driverje za Radeon-a 9550!
Please help
Hvala lepa
Namrec namescen mam Linux Suse 10,grafika vse je OK le ko hocem delat z 3D aplikacijami se ustavi! !
Rabo bi namrec driverje ter potopek kak si instaliram
driverje za Radeon-a 9550!
Please help
Hvala lepa
roli ::
Poizkusi na ATIjevi strani.Morda boš kaj našel.Sam sicer imam Radeona 9200 SE ampak mi dela vredu.Obkljukat sem moral 3D pospeševanje pa je začelo delat.
Imam pa en problem pri fullscreen igrah: Ta problem je resolucija.Ker uporabljam resolucijo 1280x768 mi vedno pri ostalih resolucijah monitor skrči sliko na sredino in jo zaokroži na obeh straneh.Na monitorju je za to nastavljat samo potem je treba vedno to nastavljat ( ne vem,če si zapomne različne nastavitve ).Kako bi to rešil v samem sistemu ( v windowsih je malo pomagal dxdiag )? Monitor je pa tale.
Imam pa en problem pri fullscreen igrah: Ta problem je resolucija.Ker uporabljam resolucijo 1280x768 mi vedno pri ostalih resolucijah monitor skrči sliko na sredino in jo zaokroži na obeh straneh.Na monitorju je za to nastavljat samo potem je treba vedno to nastavljat ( ne vem,če si zapomne različne nastavitve ).Kako bi to rešil v samem sistemu ( v windowsih je malo pomagal dxdiag )? Monitor je pa tale.
http://www.r00li.com
Zgodovina sprememb…
- spremenil: roli ()
karafeka ::
rolihandrej
A ti noče dat v fullscreen? In dobiš malo okno, okoli pa črno?
Tako je men delalo s opensource ati gonilniki. S fgrlx mi da normalno v celoten zaslon. Mam pa modularni xorg in radeon 9100.
Smrkec007
Na atijevi strani www.ati.com si poišči driverje za linux.
A ti noče dat v fullscreen? In dobiš malo okno, okoli pa črno?
Tako je men delalo s opensource ati gonilniki. S fgrlx mi da normalno v celoten zaslon. Mam pa modularni xorg in radeon 9100.
Smrkec007
Na atijevi strani www.ati.com si poišči driverje za linux.
Točno tako mi dela.Samo,da isto dela povsod ( tudi v BIOSU ).
A lahko poveš malo več?
A lahko poveš malo več?
DOOM_er ::
SMRKEC tukaj je postopek
1. Naloži kernel-source in obvezno gcc compiler ter še ostale gcc razn colorgcc
2. potegni si navadne linux driverje z strani ATi Drivers for Linux
3. Odjavi se in na log-on screenu pritisni ctrl+n
4. prijavi se kot root
5. napiši init 3
5. cd /home/Smrkec/
6. sh ati-verzija.run
7. inštaliraš - NE SME BIT ERRORJEV!!!!!!!
8. ko konča napišeš sax2 -m 0=fglrx
9. shraniš ne tikaš ničesar
10. init 5 && logout
1. Naloži kernel-source in obvezno gcc compiler ter še ostale gcc razn colorgcc
2. potegni si navadne linux driverje z strani ATi Drivers for Linux
3. Odjavi se in na log-on screenu pritisni ctrl+n
4. prijavi se kot root
5. napiši init 3
5. cd /home/Smrkec/
6. sh ati-verzija.run
7. inštaliraš - NE SME BIT ERRORJEV!!!!!!!
8. ko konča napišeš sax2 -m 0=fglrx
9. shraniš ne tikaš ničesar
10. init 5 && logout
Robots will steal your job. But that's OK
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DOOM_er ()
karafeka ::
A lahko poveš malo več?
Saj ni kaj več povedat. Opensource (DRI) pridejo zraven xorga, so pa malo počasnejši od uradnih atijevih (fgrlx) v 3D.
Vendar je pri fgrlx problem, ker ne podpirajo tv izhoda pri 8500/9100 radeonih. Samo to te verjetno ne zanima.
Ampak če ti tudi v biosu isto dela, potem dvomim, da imaš problem v gonilnikih, ampak prej v strojni opremi.
Saj ni kaj več povedat. Opensource (DRI) pridejo zraven xorga, so pa malo počasnejši od uradnih atijevih (fgrlx) v 3D.
Vendar je pri fgrlx problem, ker ne podpirajo tv izhoda pri 8500/9100 radeonih. Samo to te verjetno ne zanima.
Ampak če ti tudi v biosu isto dela, potem dvomim, da imaš problem v gonilnikih, ampak prej v strojni opremi.
Ne vem kje je problem.Delujejo resolucije 1280x768,1024x768.Za vsako pa moram prej nastavljat monitor.Torej,če je igra v resoluciji 800x600 moram premenjat nastavitev na to ločljivost in potem še na monitorju nastavit krivljenje slike,zoom...
Jan987 ::
no jest mam tud nekej glede suse linux-a
sm si ga naložu in mi ne dela net. zdej kaj morm nastavit da bo net delov. mam ADSL preko routerja tko da ni potrebnega nobenega povezovanja recimo v windowsih in pa w linux pingo si sam odpru brskalnik pa je delal tle pa piše da strani ni mogoče prikazati! To mi nekako diši kotda nebi zaznalo mrežne kartice oz. da nebi bili nameščeni gonilniki za plate (mrežna je integrirana na plati). če kdo ve rešitev problema, se vsekakor priporočam!
sm si ga naložu in mi ne dela net. zdej kaj morm nastavit da bo net delov. mam ADSL preko routerja tko da ni potrebnega nobenega povezovanja recimo v windowsih in pa w linux pingo si sam odpru brskalnik pa je delal tle pa piše da strani ni mogoče prikazati! To mi nekako diši kotda nebi zaznalo mrežne kartice oz. da nebi bili nameščeni gonilniki za plate (mrežna je integrirana na plati). če kdo ve rešitev problema, se vsekakor priporočam!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | TV out in linuxOddelek: Operacijski sistemi | 1299 (1017) | roli |
» | radeon 9200 suse10 brightness problemOddelek: Operacijski sistemi | 1949 (1765) | roli |
» | SUSE 3D acceleration ojejOddelek: Operacijski sistemi | 2149 (1441) | kriko1 |
» | ATI, tv out in linux?Oddelek: Operacijski sistemi | 1254 (1054) | strel |
» | Tezave z ATI RADEON 9200 v FEDORA CORE 3Oddelek: Pomoč in nasveti | 1265 (1161) | CCfly |