» »

OS

OS

Phoerixx ::

Odločam se za nadgraditev OS. Sedaj imam slovesnki WIN98. Deluje bp, zato se ne rad odločam za nadgraditev.
Na moji mašini morajo zelo, zelo stabilno delovat grafične aplikacije (ACAD2002, Corel, Photoshop in ostala jajca). Ker potrebujem res stabilen sistem me zanima kaj priporočajo slo-techerji. Jasno bi rad, da mi tudi igre laufajo solidno dobro.
Moj proc pa je:
ASUS a7v + duron 700@850
RAM 310 MB pc133
Disk 6,4 GB
GF2 MX400 64MB w/tv
...druga sranja

LP.e.

totimato ::

Jaz imam Duron 750 na MSI 6330 in sem iz Win98SE preskočil (probal) na WinME nato takoj na Win2k in čez kakšen teden spet nazaj na 98tko. Se mi zdi, da je stvar še najbolj stabilno delovala. Jaz bom še počakal da se nacanjka za XPje.

p.s. razmisli o novem disku pred nadgradnjo.

samo moje mnenje

lp

totimato

Matty ::

Pozabi na win9* (ce si resno mislil o graficnih aplikacijah)

Ce hoces stabilno met vse skupi pol izber Win2k al pa WinXP. Glede na to, da mas majhen disk izberi win2k, ker ti XP ob instalaciji pobere skori 2Gb! Igre pa tud laufajo.

MitjaM. ::

Instaliri si XP-je, igre delajo bolje kot v w2k, stabilnost je priblizno enaka - ne da se primerjat z w98 ali ME, men doma tecejo XP-ji ze okol 20 dni brez reboota... Win98 mi nikol niso delal vec kot 1 dan...

Aja pa XP-ji ne zasedejo 2gb placa, pr men zasedejo okol 800mb...

LP, MitjaM.

0oO0oO0oO0oO0oO0oO0oO
http://mitjam.4ever.cc
0oO0oO0oO0oO0oO0oO0oO

Phoerixx ::

:\Primarno kar hočem je stabilnost grafičnih aplikacji (bolj 2D kot 3D). Kot sem prebral v Kliku se winsiXP ne obnesejo najbojlše, vsaj zaenkrat še ne. Ne morem pa čakat na slejaliprej izdane popravke vseh potrebnih aplikacji.
Očitno bom ostal pri mojih dragih Win98, ki se mi navljub navitem procu redko sesujejo (beri skoraj nikoli) - zaenkrat mi jih sesuva kvečjemu kakšen BUG v brezveznih programih. Očitno si jih ljudje ne znajo prou nastavit, ker verjetno velja za vse OS-e.
LP.phoerixx

dr.J ::

Če vse deluje BP, zakaj potem nadgradnja???
No, Gates ma take rad!

Heisenberg ::

jaz imam podobno kot ti....corel draw po 8ur non stop in podobno....imam pa win XP..zaenkrat se nisem imel tezav...

Jux ::

Ej jst mislm da bi moral upgradat na W2K, predvsem ker ti Win98 ne izkoristjo vseh 310mb rama. Ne upgradi na XP, itak so sam W2K v bl barviti preobleki za tiste mlajse med nami. Za stabilnost itak W2K pa SP2 dol z neta snet brez kakrsnega koli sesuvanja laufat sistem. Ce si pa ful XP fan, pa vsaj pocaki do prvega SP1, pa da bo en hud tweaker, ki ti ODINSTALIRA firewall in ostala sranja. (verjetno vsi poznamo prijaznost winXP - nalozis zone alarm in ti to tvojo neumnost takoj XP poprav in ga disejbla, ter nazaj vklopi zonealarm).

Na kratko - tako kot jaz odinstaliraj Win98 in nalozi Win2k.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tudi podpori za Windows 2000 se počasi bliža konec (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
907257 (5706) Gandalfar
»

WinME mi delajo hitreje od WinXP

Oddelek: Operacijski sistemi
221871 (1485) daylight

Zakaj samo redki uporabljajo win2k??

432145 (893) -MiS-
»

Kateri OS združuje vse najboljše?