» »

mini senzor kovin?

mini senzor kovin?

Poldy ::

Ali obstaja senzor kot element, s katerim bi lahko zaznaval zelo majhne količine kovine (npr. žička) v okolici 1.5 cm? Kakšna rešitev s tuljavico?

Hvala.

sverige ::

za te stvari so dobri iniciatori,ki so lahko zelo natancni

ko zazna kovino zasveti lucka ,isto casno pa ti da ven signal.zaznajo lahko tudi zicko do 2cm, odvisno kaksnega uporabis.
hej

Sem se že spomnil, za detekcijo kovin se uporabi induktivni senzor... na fakulteti smo jih uporabljali v laboratoriju, res sramota da se nisem spomnil :8)

klik

MChip ::

sem opazil da si že odgovoril.....

samo vseeno...tukaj je ena stran ki ti bo mogoče kaj pomagala....
8-)
http://www.electronics-lab.com/projects...

ali bolj podrobneje...
8-)
http://www.electronics-lab.com/projects...

drugače je pa res najpametneje uporabiti kar induktivni senzor...nekateri znajo biti tudi malo bolj dražji....
je pa res da imajo polje zaznavanja bolj majhno....

lep pozdrav! :)
Laško je zakon

rotom ::

Če bi bil kdo pripravljen takšen detektor kovin, ki zazna armaturo pod 5cm betona fi 12-20 izdelat se mi naj javi na ZS.

LP

VolkD ::

Izdelat ? Ali se gre za razvoj naprave ?

Vloženo delo in znanje je v teh dveh primerih precej različno. Cena pa verjetno tudi ! Prototipi niso ravno poceni.

Tehnično pa je to izvedljivo. Celo do take mere, da lahko izvemo približno globino in debelino oz.. vrsto kovine.
Preden zaspiš zapri oči. Preden zapreš oči, ustavi avto.

rotom ::

Na trgu takšne naprave že obstajajo, mene pa zanima če bi bil pripravljen kdo takšno napravo doma narediti za primerno ceno. Če se bo našel kdo mi naj javi.

LP

VolkD ::

Ja ne verjemem, da lahko doma nekdo naredi ceneje, kot če je delano v seriji. Razlogi za domače delo so potemtakem drugje. Ali v tem, da taka naprava ne obstaja, ali pa kot konstruktorski izziv.
Upm, da sem stvar pravilno razumel. In če sem jo, potem svetujem nakup.
Preden zaspiš zapri oči. Preden zapreš oči, ustavi avto.

Tist detektor kovin je pa malo drugačen, je pa na internetu cela gora načrtov kako to izdelati (nanje sem naletel ko sem iskal senzor zase).

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

popravilo usmernika

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
212603 (1770) bmandl
»

Kako narediti iskro?

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
315798 (3512) CeSTbon
»