Forum » Operacijski sistemi » Problem z instalacijo Debian linux 3.1 "sarge"
Problem z instalacijo Debian linux 3.1 "sarge"
rdecaluc ::
lep pozdrav
jz mam pa en problem.Sem se vedno zelenc glede tega sam sm meu pa ze ene par linux-ov.
ko instaliram debiana mi med "instaling the base system" napise couldn`t download
libgcc1. .
ko me je pred tem v instalaciji vprasalo za dhcp oz. nekaj takega mi ni uspelo usposobiti interneta.
imam 2 dvd ja ki sem jih dobil po pošti in mi ni jasno zakaj mi napise couldn`t download.
kakor jaz to razumem bi morali biti vsi paketi že na dvd-jih ne pa da mi jih downloada.
a mi lahko kdo pove kaj lahko storim
jz mam pa en problem.Sem se vedno zelenc glede tega sam sm meu pa ze ene par linux-ov.
ko instaliram debiana mi med "instaling the base system" napise couldn`t download
libgcc1. .
ko me je pred tem v instalaciji vprasalo za dhcp oz. nekaj takega mi ni uspelo usposobiti interneta.
imam 2 dvd ja ki sem jih dobil po pošti in mi ni jasno zakaj mi napise couldn`t download.
kakor jaz to razumem bi morali biti vsi paketi že na dvd-jih ne pa da mi jih downloada.
a mi lahko kdo pove kaj lahko storim
roscha ::
Tudi Polkna te med inštalacijo vprašajo za "DHCP ali nekaj podobnega"
#Evil mode on
Če nimaš pojama o računalnikih uporabljaj PS2 ali Xbox...
#Evil mode off
Problem je lahko v slabo posnetih DVDjih (manj verjetno) ali o tvoji neumnosti ko si med instalom določil repozitorije z interneta obenem pa nisi uposobil i-net povezave. (Bolj verjetno).
Branje pomoči med installom reši 90% glavobolov.
Še nasvet. NOČEŠ Debiana 3.1 verjemi. Za tvoje in naše dobro raje začni s kakim (K)ubuntujem.. Podlaga pa je itak Debian.
#Evil mode on
Če nimaš pojama o računalnikih uporabljaj PS2 ali Xbox...
#Evil mode off
Problem je lahko v slabo posnetih DVDjih (manj verjetno) ali o tvoji neumnosti ko si med instalom določil repozitorije z interneta obenem pa nisi uposobil i-net povezave. (Bolj verjetno).
Branje pomoči med installom reši 90% glavobolov.
Še nasvet. NOČEŠ Debiana 3.1 verjemi. Za tvoje in naše dobro raje začni s kakim (K)ubuntujem.. Podlaga pa je itak Debian.
no po nekaj pritisnjenih gumbih sem ugotovil kje je opcija da prever c je dvd vredu in je na koncu vn vrgl da je en error "corrupt file" .
bi pa meu SUSE(mam cd-je) sam mam probleme k mi jave,3d acel in pa mp3 ne uspe ustimat pa si pol glavo razbijam na how-to jih.
tud za xbox ni slaba ideja :P
bi pa meu SUSE(mam cd-je) sam mam probleme k mi jave,3d acel in pa mp3 ne uspe ustimat pa si pol glavo razbijam na how-to jih.
tud za xbox ni slaba ideja :P
drejc ::
Za tvoje in naše dobro raje začni s kakim (K)ubuntujem..
Al pa Gentoo
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse
- Archimedes of Syracuse
no mam ubuntu ne kubuntu sam bom s suse-jom probu.
kokr pa iz svoje neizucenosti vem pa je gentoo bolj ko ne zelo "tezek" za razumet
kokr pa iz svoje neizucenosti vem pa je gentoo bolj ko ne zelo "tezek" za razumet
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Izšel je Ubuntu 8.04 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 16278 (10482) | Jst |
» | Linux na prenosnikuOddelek: Operacijski sistemi | 1398 (1142) | linuxdady |
» | Izbira LinuxaOddelek: Operacijski sistemi | 2513 (1370) | Border |
» | LinuxOddelek: Operacijski sistemi | 2653 (1913) | nicnevem |
» | prvi Linux (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 5067 (4027) | mile |