Forum » Pomoč in nasveti » Celeron II
Celeron II
Volk| ::
Profesor na FERI-ju mi je dal nalogo da naj naredim za seminarsko primerjavo dveh procesorjev.
To sta:
Intel celeron II
Cyrix 486DX2
Ta drugega sem najdel na netu in imam nekaj informacij, o Celeronu II pa ne najdem nic. Sem ga vprasal ce je slucajno mislil Pentium II pa je reko da ne, da zeli met opis o celeronu II
Jaz sem zasledil samo en link kje je nekaj besed o tem. Pa se to se mi zdi da je Celeron 600, tako da ne vem o čem naj pišem.
Ima kdo mogoče kaj več informacij o tem "celeronu II"?? Ali pa se je profesor zmotil?
Stric gogle pa tud ne najde.
Šit, pa seminarsko bi moral cimprej oddat.
Pomoč!!!
To sta:
Intel celeron II
Cyrix 486DX2
Ta drugega sem najdel na netu in imam nekaj informacij, o Celeronu II pa ne najdem nic. Sem ga vprasal ce je slucajno mislil Pentium II pa je reko da ne, da zeli met opis o celeronu II
Jaz sem zasledil samo en link kje je nekaj besed o tem. Pa se to se mi zdi da je Celeron 600, tako da ne vem o čem naj pišem.
Ima kdo mogoče kaj več informacij o tem "celeronu II"?? Ali pa se je profesor zmotil?
Stric gogle pa tud ne najde.
Šit, pa seminarsko bi moral cimprej oddat.
Pomoč!!!
WarpedGone ::
Prvič slišm za takšno žval. Zahtevaj od prfoksa ime jedra.
Zbogom in hvala za vse ribe
Alexius Heristalski ::
Saj to je to - 2. generacija Celeronov, narejena na jedru Coppermine v 0.18 mikronski tehnologiji. Klik na Slo-Techov članek.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Alexius Heristalski ()
Mitch ::
Drugi celeron se je od prvega razlikoval po tem, da je imel vgrajen predpomnilnik in ukaze SSE. Glede na pentiuma 2 pa se je razlikoval po tem, da se je nahajal na socket 370 podnožju in je imel manjši a sinhron predpomilnik (L2), torej je delal na isti frekvenci kot sam procesor, zato je lahko konkuriral tudi mnogo dražjim pentiumom 2. Ti so bili na t.i. catridgih, kjer se je poleg procesorja nahajal tudi predpomnilnik, ki pa je deloval na nižji frekvenci kot sam procesor. Pa še eno lepo lastnost so imeli: lepo so se navijali.
Linki: Pentium 3 vs. Celeron 2, Celeron I vs. Celeron II
Linki: Pentium 3 vs. Celeron 2, Celeron I vs. Celeron II
Volk| ::
Hej, fantje, HVALA!
Zdaj pa imam kar nekaj snovi. Samo se moram najt z oni Cyrix procesor.
hm...ta Cyrix tudi ni bi slab....
Zdaj pa imam kar nekaj snovi. Samo se moram najt z oni Cyrix procesor.
hm...ta Cyrix tudi ni bi slab....
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Intel predstavil 10-jedrni procesor za namiznikeOddelek: Novice / Procesorji | 11218 (8602) | rand |
» | Koliko zlata je v starih CPU-jih / reciklazaOddelek: Loža | 4872 (4289) | Matako |
» | katere procesorje ste že imeli (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 8646 (7540) | H3ro1n |
» | Kateri procesor imate? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Strojna oprema | 8583 (5984) | GamingFish |
» | Najbolj navit stari procOddelek: Navijanje | 1423 (1088) | MiKi |