Forum » Navijanje » C366@550
C366@550
GaS ::
Evo, jst mam en problem. Mam C366 na PPGA in se mi na 100FSB zbudi in vcasih tut v Windows pride. Sam problem je, k pol vse skup zašteka. Voltažo mam na 2.3 pa Orba mam gor. Help!
V-i-p ::
Hmm... voltaže itaq nimaš več kej dost spreminjat, pa tud 100 fsb je kr dost za ta proc... razen če nimaš res onrnk hlajenja, za kar pa mislim, da bo gorb premalo... poizkusi na 83 fsb, je bolj ziher da ti bo ratal, oz. ti bo!
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
Shadowman-x ::
Včasih OC delo ni tako preprosto in samo namestiti hladilnik pa je.
Spremljaj temperaturo procesorja in plošče (poizkušaj delati z odprtim ohišjem in seveda preglej, da nimaš miljon kablov zraven procesorja in napajalnika - slaba pretočnost zraka v ohišju). Včasih pomaga "poliranje" procesorja, včasih pa sam procesor po daljši uporabi prične delovati bolj stabilno (Burn in efekt).
Zaenkar dovolj. Če bi pa napisal kaj več o svoji strojni opremi, bi pa seveda bilo lažje svetovati.
Zakaj, sam sem imel primer ko na VIA chipsetu 366/550 ni deloval stabilno na Intel BX pa popolnoma stabilno in še 15% hitreje.
Spremljaj temperaturo procesorja in plošče (poizkušaj delati z odprtim ohišjem in seveda preglej, da nimaš miljon kablov zraven procesorja in napajalnika - slaba pretočnost zraka v ohišju). Včasih pomaga "poliranje" procesorja, včasih pa sam procesor po daljši uporabi prične delovati bolj stabilno (Burn in efekt).
Zaenkar dovolj. Če bi pa napisal kaj več o svoji strojni opremi, bi pa seveda bilo lažje svetovati.
Zakaj, sam sem imel primer ko na VIA chipsetu 366/550 ni deloval stabilno na Intel BX pa popolnoma stabilno in še 15% hitreje.
KuhaR ::
Opazu sem da je tudi zelo odvisno od konverterja med socket370 in Slot1. Sam imam be6-II ter dva različna konverterja, enega najbolj običnega in enega malo boljšega kateri podpira tudi novejše celerone II in PIII.
Vendar un taprvi mi je uspel navit mojega 366 na 650 samo z zračnim hlajenjem (Artic Circle), temp. v sobi je bila le 15stopinj. Uni ta "boljši" pa je že pri 560 nestabilen. Tako je vsa stvar odvisna od mnogo faktorjev in ne samo od proc in voltaže. Malo eksperimentiraj pa boš videl.
Vendar un taprvi mi je uspel navit mojega 366 na 650 samo z zračnim hlajenjem (Artic Circle), temp. v sobi je bila le 15stopinj. Uni ta "boljši" pa je že pri 560 nestabilen. Tako je vsa stvar odvisna od mnogo faktorjev in ne samo od proc in voltaže. Malo eksperimentiraj pa boš videl.
Ark4nge| ::
Jst mam c366@550 na default voltaži dela rock stable. Prej se mi je sesuval u windowsih, pole pa sem proca spoliral in je bil recimo 90% stabilen, zdej sem pa kupu Goraba in dela super.
Višje! Hitreje! Močneje!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | kateri P3 na Abit BH6 (slot1) ploscoOddelek: Strojna oprema | 1809 (1596) | Air_Borne |
» | Navijanje Celerona 400?Oddelek: Navijanje | 1317 (1012) | McWolf |
» | Abit BH6Oddelek: Strojna oprema | 1668 (1420) | Loki |
» | naj.. naj.. OC procesorOddelek: Navijanje | 1706 (1245) | Jst |
» | Kako naviti Celerona 400Oddelek: Navijanje | 1182 (1030) | Ark4nge| |